Menu

Αυτό τον δίσκο δεν θα τον βρείτε εύκολα στα δισκοπωλεία. Κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα (5000) και μόνο σε βινύλιο προς χάριν του Record Store Day. Ακόμη κάποια κομμάτια δεν είναι καινούρια έχουν κυκλοφορήσει είτε ως B-side ή σαν promo. Όπως και να’χει όμως εμείς θα το αντιμετωπίσουμε σαν σύνολο.

Η αλήθεια είναι ότι ένας δίσκος με διασκευές δύσκολα βγαίνει καλός ακόμη και αν το γκρουπ είναι αξιόλογο. Ακούστε πχ το Emotive των Perfect Circle και θα συμφωνήσετε ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να μην είχε κυκλοφορήσει ποτέ . Υπάρχουν βέβαια και κάποια originals που δεν ακούγονταν και ως διασκευές τρέλαναν κόσμο. Ας αρχίσουμε από αυτά που μας άρεσαν εδώ όμως.

Ποιος θα σκεφτόταν τώρα ότι σοβαρά ο Chino Moreno θα τραγουδούσε Smiths και Duran Duran, και όμως! Το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει το αρχικό αλλά τουλάχιστον στέκεται στα πόδια του. Το“Please, Please, Please Let Me Get What I Want” είναι αρκετά ενδιαφέρον γιατί σε κάθε σημείο έντασης σου φαίνεται ότι ο τραγουδιστής κρατιέται να μην βγάλει μια κλασική Deftonική κραυγή. Από την άλλη στο κομμάτι των Duran Duran οι ισορροπίες κρατιούνται πιο εύκολα και τα φωνητικά βγαίνουν αβίαστα. Προσωπική προτίμηση το “Simple Man” αν και δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν μου αρέσει αυτή η εκτέλεση επειδή: α) είναι κοντά στην πρώτη, β) μου αρέσει το κομμάτι γενικά η γ) αν απλά με συνεπαίρνει η νεανική φωνή του Moreno μιας και είναι ηχογραφημένο 16 χρόνια πριν. Όπως και να’χει είναι το μόνο κομμάτι του βινυλίου που σε αγγίζει τόσο. Νιώθεις ότι κάτι πάει να γίνει εκεί μέσα ενώ τα άλλα του δίσκου είναι απλά διασκευές.

Το τέλος είναι ίσως λιγότερο αδιάφορο από την αρχή αλλά όπως και να χει θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα “Drive” και “SleepWalk” κάνουν απλά την δουλεία τους. Δεν είχα ακούσει ποτέ πριν το “Ghosts” και αναφωνώ ότι είναι φόρος τιμής στα 80s από κάθε άποψη . Από την άλλη προτιμώ την διασκευή διότι είναι μια δεκαετία που προσπαθώ εναγωνίως να ξεχάσω ότι την βίωσα. “Caress”= ακούστε το ορίτζιναλ. Και κλείνουμε με την ενδιαφέρουσα διασκευής της Sade. Τώρα το ενδιαφέρουσα πάρτε το όπως θέλετε τοκοματι ακούγεται αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα ανάξια λόγου , περίμενα περισσότερα από την διασκευή σεCure αλλά δεν…

Σε βοηθάει πάντως αυτός ο δίσκος , σε φέρνει πιο κοντά με τους δημιουργούς του μιας και μοιράζονται προσωπικές τους προτιμήσεις με σένα . Δεν σου επιβάλουντην μουσική τους είσαι ένας ακόμη φίλος που κάλεσαν για δείπνο και έβαλαν ένα playlist να παίζει. Ξεκάθαρα μόνο για fans (έχει πιάσει ήδη τα $40 στοeBay) και συλλέκτες βινυλίου.

“Drive” (original version by The Cars)

“Caress” (original version by Drive Like Jehu)

“Please, Please, Please Let Me Get What I Want” (original version by The Smiths)

“No Ordinary Love” (original version by Sade)

“Savory” (original version by Jawbox)

“Do You Believe” (original version by The Cardigans)

“Simple Man” (original version by Lynyrd Skynyrd)

“Ghosts” (original version by Japan)

“The Chauffeur” (original version by Duran Duran)

“If Only Tonight We Could Sleep” (Live) (original version by The Cure)

“Sleep Walk” (original version by Santo & Johnny)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.