Menu

Μια από τις ελάχιστες συναυλίες του είδους που έχουν λάβει χώρα στα ΒΠ, είναι από μόνη της γεγονός! Όμορφο το θέατρο και ο χώρος, εύκολη πρόσβαση κτλ.

Λοιπόν, ήταν μια καλή ευκαιρία για να βρεθούμε και να τα πούμε καλοκαιριάτικο! Έχω την εντύπωση ότι ένα μεγάλο ποσοστό της αθηναϊκής goth σκηνής βρέθηκε εχθές στις εξέδρες του θεάτρου. Φευ, διότι τελικά ήταν αυτοί και πολύ λίγοι ακόμα φίλοι της μουσικής μας. 200 άτομα περίπου. Κρίμα…

Ωστόσο το μουσικό περιεχόμενο ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Oι Garden of Delight επανήλθαν στη χώρα μας, έστω και με τριμελή σύνθεση. Τους είχα δεί και στο Gagarin, αλλά τώρα με κέρδισαν! metal και ηλεκτρονικό στοιχείο υπό τις …ευλογίες του frontman, ο οποίος διατηρεί μερικούς πιστούς οπαδούς τους οποίους και δεν απογοήτευσε. Δεν ξέρω αν τους ξενερώσανε οι άδειες εξέδρες, παίξανε όμως ένα πλήρες σετ και 4 encore και θα συνεχίζανε, αν δεν υπήρχε η απειλή της …αστυνομίας!!!

Opened Paradise: προοδεύει το σχήμα είναι η αλήθεια. Έχουν δέσει και πρέπει να πώ ότι ο κιθαρίστας μου αρέσει ιδιαίτερα. Goth metal θα χαρακτήριζα τον ήχο τους. Καλή σκηνική παρουσία. Εντάξει, δεν είμαι και ο πλέον ειδικός επί του ήχου αυτού, ωστόσο μου αρέσαν. Ίσως 1-2 τραγούδια λιγότερα να έκαναν την εμφάνισή τους πιο ξεκούραστη (γνώμη μου…)

Blue Bitds Refuse to Fly: Για πολλούς ο λόγος να έρθουνε στο θέατρο! Μια εκ των σπάνιων εμφανίσεων του σχήματος που έχει τις προδιαγραφές (και την …κρίσιμη ιστορική “μάζα”) να γράψει την δική του ιστορία! Τραγούδια από τον διαθέσιμο αλλά και τον επόμενο δίσκο. Πολύ καλή η παρουσία της τραγουδίστριας (Ευαγγελία, αν θυμάμαι καλά) που ελέγχει την σκηνή, διαθέτει ερμηνευτική ικανότητα (μου αρέσαν τα γερμανικά, με την …κοριτσίστικη χροιά!) και συνολική παρουσία που κερδίζει τα βλέμματα!

Past Perfect: Άλλο ένα σχήμα που είχα καιρό να δώ. Αν και αντιμετώπισε λίγα προβλήματα τεχνικής φύσεως, εν τούτοις αποδώσανε και αυτοί τις συνθέσεις του δίσκου τους, με ελαφρές συνθετικές παραλλαγές. Το ότι πάιξανε με ήλιο σίγουρα αφαίρεσε κάτι από τη …σκοτεινή ερμηνεία του B-Abyss και της παρέας του, αλλά κατά τα άλλα, όλα καλά!

Device Element: ατμοσφαιρικό death metal, με ηλεκτρικό βιόλι! Δεύτερη μόλις συναυλιακή παρουσία για το σχήμα, που έχει παράπονα για τον ήχο του. Ωραία επιλογή πάντως για το ξεκίνημα, αν και η ζέστη δεν βοηθούσε συνολικά την κατάσταση.

Λοιπόν, μακάρι να γινόντουσαν περισσότερα live τέτοιου είδους, όπου η έμφάνιση ελληνικών σχημάτων είναι πιο ουσιαστική και το κοινό έχει άλλη -πιο χαλαρή- διάθεση. Και καλό το γεγονός της επίσκεψης τέτοιων ξένων σχημάτων. Πλήν όμως, με τόσο χαμηλή προσέλευση, δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα. Δυστυχώς, αν ένα τέτοιο line up δεν καταφέρνει να μαζέψει έστω 400 άτομα, τότε το μέλλον (μας) προβλέπεται δυσοίωνο… Κατά τα άλλα, εγώ τουλάχιστον πέρασα πολύ καλά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.