Menu

Οταν αποφασισα να κανω review σ’ αυτο το album, καποια πραγματα μου φανηκαν σαν …dejavu! Η ολη υποθεση μου θυμισε – αρχικα – λιγο Seabound – Beyond Flatline, για καποιους συγκεκριμενους λογους. Εχουμε κι εδω ενα σχετικα νεο σχημα στο μουσικο χωρο της electro με ενα ομορφο debut album και τωρα ενα 2ο δισκο που στο πρωτο ακουσμα μου φανηκε καπως “αδειος” και “υπερ-εμπορικος”.

Η τουλαχιστον ετσι νομιζα…. Κι ενω στην περιπτωση των Seabound η γνωμη μου για τα “αρνητικα” στοιχεια του 2ου album τους παραμενει οπως ακριβως την παρεθεσα σε κεινο το review, στην περιπτωση του “Inpendum” των State of the Union, λιγα παραπανω ακουσματα με βοηθησαν να σχηματισω σαφως καλυτερη αποψη.

Το “Black City Lights” (αφιερωμενο – οπως λεγεται – απο τον Johann Sebastian στην γυναικα του, προς εξιλεωση διαφορων “αμαρτιων” του…) μπορει να μην ηταν το super-album, αλλα περιεχει ομορφα, “ζεστα” και ευθυμα τραγουδια οπως το “Romancing the Stone”, “Childern of the Night”, “Vicious Sentiment”, κ.α.

Το νεο album μοιαζει να ειναι μια μιξη πολλων – εν μερη διαφορετικων – μουσικων συστατικων που κατα ενα περιεργο και σχεδον γοητευτικο τροπο δενουν μια χαρα μεταξυ τους! Στο “Inpendum” λοιπον, θα βρουμε instrumental tracks (“Inpendum”, “Manifesto”, “The Search”, “Barrenlands”, “Hypnosis” – το τελευταιο με ελαχιστα “ονειρικα” φωνητικα – ), δυνατα, commercial ebm hits οπως το πολυ καλο “Timerunner” (που προβλεπω να παιζεται κατα κορον στα clubs), τα “Unforgiving Time”, “Makina Mata” και “Afterlife” και ρυθμικα, μελωδικα τραγουδια οπως το πανεμορφο “Nara” (με γυναικεια φωνητικα), τα “Suffer the Fallen”, “Rupture” και “Lights in the Abyss”.

Τα lyrics ισως να μην δρεπουν δαφνες ποιοτητας σε ολα τα κομματια, αλλα στο συνολο δεν νομιζω οτι θα αφησουν κανεναν απογοητευμενο. Αλλωστε οταν προκειται για τους State of the Union δεν τιθεται καν θεμα σκοτεινων, υπερφιλοσοφημενων στιχων, κλπ. To “Inpendum” εχει κι αυτο πολλα απο τα χαρακτηριστικα που με εκαναν να συμπαθησω το “Black City Lights”. Απλα και emotional self-centred lyrics τραγουδισμενα απο την – πολυ ταιριαστη με αυτα – χαρακτηριστικη φωνη του Sebastian.

Οσον αφορα τη μουσικη, η αισθηση που εχω ειναι οτι το νεο album ειναι πιο “πλουσιο” ηχητικα απο το προηγουμενο. Θα μπορουσα να πω οτι εδω οι State of the Union, τολμουν περισσοτερο να πειραματιστουν, χωρις να αποδιωχνουν ομως την οποια εμπορικη χροια της συνολικης δουλειας τους. Καποιος θα μπορουσε να πει οτι οι επηρροες απο VNV Nation, Assemblage23, Covenant, ή ακομα και Hocico, ειναι φανερες σε καποια σημεια, αλλα σε καμια περιπτωση δεν καταργουν τον ιδιαιτερο χαρακτηριστικο ηχο του group.

Στο συνολο του το “Inpendum” με αφησε ικανοποιημενο και νομιζω οτι αποτελει καλη προταση για τους απανταχου fans της electro / ebm.

label: Infacted Records
release date: 28 March 2004

Tracklist:
01 Inpendum
02 Manifesto
03 Timerunner
04 Nara
05 Unforgiving Time
06 Suffer the Fallen
07 Makina Mata
08 Hypnosis
09 Afterlife
10 The Search
11 Lights in the Abyss
12 Rupture
13 Barrenlands

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.