Menu

Seabound!
Ενα ακομα απο τα διαμαντια που ανεδειξε η Dependent. Στην ακρη του μυαλου μου εχω τη σκεψη οτι ισως αυτο να ειναι και το τελευταιο τους album εκει. Καπως ετσι δεν εγινε και με τους Covenant; Και με τους VNV Nation; Ειναι ισως παραδοση γι’ αυτη την εταιρια να υπογραφει γκρουπαρες, και μετα να τις αφηνει …να τραβηξουν τον δρομο τους, για αλλες, μεγαλυτερες εταιριες.

Το ξανασκεφτομαι… για δυο λογους. Περαν του οτι δεν γνωριζω τις λεπτομερειες του συμβολαιου τους, ο δευτερος λογος εχει να κανει ουσιαστικα με σκεψεις κι ερωτηματα οπως…. Ειναι τελικα το “Beyond Flatline” το τρομερο και φοβερο album που καποιοι περιμεναμε απο τους Seabound; Ειναι “το τελειο ηλεκτρονικο album” οπως το ORΚUS το ειχε χαρακτηρισει πριν λιγο καιρό; Και πανω απ’ολα, ειναι το album που θα τους δωσει τη “δυναμη” να διαπραγματευτουν το μελλον τους με καποια μεγαλυτερη εταιρια; Πολλα ερωτηματα…. Ας προσπαθησω να απαντησω μερικα (προσοχη ομως.. “μερικα” μονο!)

Λιγους μηνες πριν την επισημη κυκλοφορια του “Beyond Flatline”, ειχε κυκλοφορησει στο Internet μια συλλογη απο demos, και πολλοι χαρηκαν νομιζοντας οτι εχουν στα χερια τους το νεο album των Seabound. Καποιοι της εδωσαν τον τιτλο “White Nights” (συμφωνα με επισημες πληροφοριες αυτο ηταν το working title του “Beyond Flatline”…. τελικα ομως απορριφθηκε) και φυσικα αργοτερα ολοι καταλαβαν οτι μαλλον το ORKUS ειχε στα χερια του – και αξιολογουσε – *αλλο* album… οταν το χαρακτηριζε “τελειο”.

Οσοι λοιπον ειχαν την τυχη να ακουσουν αυτα τα demos (που στη πραγματικοτητα ειναι απο το 1996), μαλλον δεν θα εκπλαγουν απο το “Beyond Flatlines”. Το νεο album φαινεται να ακολουθει περισσοτερο τα χναρια των παλιων αυτων demos – οσο περιεργο κι αν ακουγεται αυτο – και λιγοτερο το debut album τους (που βγηκε το 2001)!

Το album ειναι δυνατο (πολυ δυνατο σε καποιες στιγμες του) και …ρυθμικο. Θα τολμησω να πω οτι σε καποια σημεια (το “Go International” ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα) θυμιζει λιγο Covenant! Ειναι μια δουλεια που θα ευχαριστησει τους περισσοτερους fans της EBM και γενικα της “δυνατης” electro μουσικης. Αρκετα εμπορικο στο συνολο του και με 2-3 κομματια που λογικα δεν θα δυσκολευτουν να σκαρφαλωσουν ψηλα στα DAC charts.

Ευλογα, η σκεψη μου παει πισω στο “No Sleep Demon”. Και ισως μεσα απο αυτη τη συγκριση να ερχονται στο μυαλο μου τα αρνητικα του “Beyond Flatline”. Οσες φορες κι αν ακουσω το νεο album, οσες φορες κι αν προσπαθησω να αποφυγω τη συγκριση και να το δω/ακουσω μεμονωμενα, παντα στο τελος η ιδια αισθηση μου μενει: Πού ειναι το συναισθημα; Πού ειναι η μελωδικοτητα του “Αγρυπνου Δαιμονα”; Μηπως τελικα οι Seabound επελεξαν τον “ευκολο” δρομο μιας “εμπορικης” μεν, “αψυχης” δε κυκλοφοριας;

Τελικα το album ειναι καλο ή οχι; Χμμ, θα το χαρακτηριζα καλο. Απλα καλο. Μαλλον ομως “οχι αρκετο”… ό,τι κι αν αυτο σημαινει….

artist: Seabound
title: “Beyond Flatline”
label: Dependent
release date: 19 January 2004

Tracklist:
01.Transformer
02.Contact
03.Soul Diver
04.Digital
05.Poisonous Friend
06.Separation
07.Torch
08.Go International
09.Watching Over You
10.Icarus

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.