Menu

Ο ποιος;; O έρωτας!!

Έχει εκτεθεί σαν ακάλυπτη επιταγή στα χρόνια της κρίσης. Τα προβλήματα πολλά, ποικίλα και σημαντικά, δεσπόζει αυτό της επιβίωσης, ποιος έρωτας; Πολύ σωστά! Όμως αν δεν μιλήσουμε για έρωτα, βάσει αυτού του τίτλου ξαφνικά θα βρεθούμε εκτός θέματος, sorry guys για το άβολο και το αμήχανο της στιγμής όμως ο τίτλος ερρίφθη και τώρα μιλάμε για έρωτα!

Ένα παλιό Κινέζικο ρητό αναφέρει ότι ο δρόμος της καρδιάς είναι ο μόνος δρόμος . . Ξεπερασμένα, ρομαντικά κλισέ σε εποχές σκληρές και τσιμεντένιες. Όμως όταν η δουλειά είναι πολλή και γεμάτη ανασφάλεια, τα μ.μ.ε. πάντα μονολογούν το μηδενιστικό τους σενάριο ενσπείροντας κι εν τέλει καίγοντας τα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Όταν το πολυαναμενόμενο ταξιδάκι του χρόνου απλά δεν βγαίνει, όταν δεν μπορείς ν’ ακολουθήσεις το παρεάκι στον γάμο του παλιού κολλητού σου στην άλλη άκρη της γης, όταν δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αλλάξεις διαμέρισμα, καινούργιο αυτοκίνητο, συναγερμό, σπιτάκι σκύλου, να κλείσεις καλοκαιρινές διακοπές ή απλά ν’ ανέβεις για ψώνια και θέατρα στην Αθήνα, τότε δεν γίνεται παρά μόνο ο έρωτας να γεμίσει το βράδυ σου με μιαν αύρα αισιοδοξίας και να κρατήσει το μυαλό σου μακριά από την σκληρή και μάλλον στείρα πραγματικότητα.

Ο έρωτας, που ούτως ή άλλως αναζητούσες σε κάθε χρονική στιγμή κι εποχή σαν σκοπός διαδρομής κι ανελέητων αναζητήσεων; Μήπως είναι μια καλή στιγμή να παρατηρήσεις λίγο καλύτερα τον άνθρωπο που κάθεται απέναντι σου και μοιράζεσαι μαζί του μια καθημερινότητα γεμάτη προβληματισμούς; Ποιες οι ανάγκες του; ποια τα όνειρα του; τα έχεις καταλάβει; Τώρα υπάρχει χρόνος! Ελλείψει σπατάλης χρήματος βρέθηκε, ίσως και παραγωγικός, χρόνος να περάσεις με τον σύντροφο σου! Ειδικότερα όταν υπάρχει η πολυπόθητη επικοινωνία και κατ’ επέκταση ακόμη μια πιο ποθητή κι ενδιαφέρουσα συζήτηση. Είχαμε ξεχάσει να συζητάμε με τις ώρες, οι δυο μας, μόνοι μας, απέναντι από ένα μπουκάλι κρασί;

Αυτός ο άλλος, ο σύντροφος σου στα χρόνια των δυσκολιών είναι αυτός που σε κάνει να νιώθεις μεγάλος ακόμη και τότε που είσαι πραγματικά μικρός, τις πιο μικρές και θλιβερές σου στιγμές. Τις πιο μικρόψυχες σου ώρες. Επειδή – λέει – έχει δει μέσα σου κάτι πολύ όμορφο! Είναι αυτός που ενθαρρύνει να συνεχίσεις το όραμα σου ακόμη κι αν πρόκειται να βάψεις λαχανί μια γκρι μεσοτοιχία. Που αν και 20 ή περισσότερα κιλά βαρύτερος σε βρίσκει γοητευτικό και είναι σίγουρος ότι αν το αποφασίσεις πολύ εύκολα θα ξαναβρείς την γραμμή σου! Που όταν σε πιάνουν οι τσιγκουνιές σου και οι μιζέριες σου κάνει πως δεν καταλαβαίνει επειδή σ’ αγαπάει έτσι απλά κι όμορφα. Επειδή αγάπησε αυτό το όμορφο που είδε μέσα σου.

Τώρα που υπάρχει χρόνος ψηλάφισε ξανά την έννοια του έρωτα και ξαναδές προσεκτικά τον σύντροφο σου σ’ αυτά τα χρόνια της χολέρας. Τις δύσκολες στιγμές ο έρωτας μπορεί ν’ αποκτήσει μια βαθύτερη και πιο ποιητική διάσταση. Αν φυσικά είναι σινεφίλ και ξέρει από βιβλία! Κι αν ξέρει εκτός από το να υπομένει, να επιμένει, ν’ ανακαλύπτει και να εξελίσσεται ίσως τότε κερδίσει και όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου!

Soundtrack κειμένου, “La Dedpedida” Shakira & Antonio Pinto

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.