Menu

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από την διαδικασία στην οποία μπορεί να μπαίνει κανείς όταν δημιουργεί μια μπάντα και έρχεται η στιγμή να επιλέξει κάποιο όνομα. Φαντάζομαι η επιλογή έχει διαφορετικά κριτήρια για τον καθένα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα κακό ή αδιάφορο όνομα *δεν* εμπόδισε μουσικά σχήματα από το να τύχουν αναγνώρισης και αποδοχής από το ευρύ κοινό. Μπορεί κανείς να βρει τεράστιες λίστες από αστεία / περίεργα / γελοία / ιδιαίτερα ονόματα μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών στο internet… Εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω πέντε.

 

COM TRUISE

Φήμες λένε ότι ο μουσικός από το New Jersey (πραγματικό όνομα Seth Haley) λάτρεψε μικρότερος τόσο πολύ το Top Gun και το Cocktail, που όταν αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική, θεώρησε ότι επιβάλλονταν το καλλιτεχνικό του όνομα να θυμίζει τον γνωστό ηθοποιό που πρωταγωνιστούσε σε αυτά. Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πριν από λίγους μήνες, ότι το πρώτο του album θα ονομάζονταν “Gop Tun” αποδείχτηκαν ανακριβείς (το album έχει τον τίτλο “Galactic Melt“).

 

EAT MORE CAKE

Κάποτε σε διάλογο που είχα με τον Χρήστο Αγγελόπουλο, μπερδεύτηκα και τους αποκάλεσα “Eat More Cookies”. Μη με ρωτήσετε γιατί…, θεωρώ την προοπτική ενός Cake εξίσου απολαυστική με αυτή των Cookies… Και μπορεί το όνομα της μπάντας να είναι σχεδόν γελοίο, αλλά οι Λονδρέζοι μέσα στο 2010 κυκλοφόρησαν ένα πολύ ενδιαφέρον album (“Climb the ladder, Live the dream”), το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει και ένα από τα πιο όμορφα tracks που ακούσαμε πέρυσι (“Story of my life“).

 

NEARLY DIED LAUGHING WHILE SAVING MY BUTT

Δεν ξέρω πόσο μειώνονται ή αυξάνονται οι πιθανότητες σου να αποκτήσεις φήμη (και σεβασμό;) στη μουσική βιομηχανία με όνομα όπως το παραπάνω (ελεύθερη μετάφραση: Σχεδόν πέθανα από τα γέλια ξυρίζοντας τα …οπίσθιά μου), αλλά το όλο θέμα σε κάνει τελικά να σκεφτείς ότι δεν είναι όλες οι προσωπικές εμπειρίες καλές πηγές έμπνευσης… Το όνομα της συγκεκριμένης μπάντας πάντως υπάρχει και σαν ακρωνύμιο στο internet (NDLWSMB – όπως για παράδειγμα το LOL [Laughing Out Loud] και το BRB [Be Right Back]). Τώρα το τί ακριβώς σημαίνει και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται… θα πρέπει να το βρείτε μόνοι σας 🙂

 

RAGE AGAINST THE COFFEE MACHINE

Το πρώτο περίεργο είναι ότι κι εδώ έχουμε να κάνουμε με …μουσικό group. Το δεύτερο περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη μπάντα *δεν* είναι cover band των γνωστών “Rage against the machine” !  Επίσης ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε αν οι “Rage against the coffee machine” είναι τα τυπάκια που φαίνονται (και ακούγονται) σε αυτό το βίντεο, ή οι καφρο-μαντραχαλάδες που βρήκαμε εδώ

 

IF PIGS COULD TALK WOULD YOU STILL EAT THEM

Αντιλαμβάνομαι το οικολογικό μήνυμα του συγκεκριμένου ονόματος, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ το σενάριο κατά το οποίο π.χ. θα μπορούσα να εκτιμήσω και να “συνδεθώ” συναισθηματικά με ένα τραγούδι τους, χωρίς να σκέφτομαι το γελοίο της όλης υπόθεσης. Από την άλλη βέβαια, έχει αποδειχτεί ότι στον ευρύτερο χώρο της μουσικής τα ονόματα / τίτλοι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία (πέρα από την αρχική -καλή ή κακή- εντύπωση που μπορούν να προκαλέσουν).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.