Menu

Η αναβολή συνήθως είναι δυσάρεστη, αλλά συντηρεί και εντείνει την επιθυμία. Η προγραμματισμένη συναυλία των Veils στο Gagarin αναβλήθηκε και, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Σεπτέμβρη, όταν το γκρουπ θα έχει ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Β. Αμερική και μετά την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του Henning Dietz, που ήταν στα drums. Ως τότε μία σύντομη γνωριμία με τη δουλειά των Veils θα πλαισιώσει τη συναυλιακή αδημονία.

Εφόσον το επώνυμο του καθενός μας είναι η συμβολική μετάδοση μιας πατρογονικής κληρονομιάς και δίνει στο υποκείμενο τη θέση του, είναι φρόνιμο να επισημανθεί ότι ο δημιουργός και αρχηγέτης του συγκροτήματος Finn Andrews προφανώς κάτι κληρονόμησε από το πατέρα  Barry Andrews, κημπορντίστα των XTC στα 80’s και εν ενεργεία μουσικό στους Shrieback. Το μουσικό χάρισμα διαφυλάχτηκε και ο Finn Andrews ως έφηβος διαμόρφωσε το πρώτο του μουσικό σχήμα στη Ν. Ζηλανδία. Από εκεί ξεκίνησε μία πορεία πιθανώς χωρίς μεγάλα άλματα, αλλά αξιοσημείωτη και με ζωηρές εντυπώσεις.

Το πρώτο επίσημο εγχείρημα ήταν το Runaway found, που κυκλοφόρησε το 2004. Kαθαρόαιμος ήχος 90’s, δυναμικός, κιθαριστικός, με σπίθα και έμπνευση. Ακολούθησε το Nux Vomica δύο χρόνια μετά, αφού έχει αλλάξει και η σύνθεση της μπάντας με νέα μέλη τον κημπορντίστα Liam Gerrard και την μπασίστρια Sophia Burn. Οι κριτικές είναι ενθαρρυντικές και τα τραγούδια απολαυστικά και κάποτε με αρκετή δόση mainstream indie.

Όπως και να ΄χει φτάνουμε στο τρίτο άλπουμ, το Sun Gangs, που κυκλοφόρησε δύο μήνες πριν. Ο Finn Andrews επαληθεύει τις προσδοκίες των οπαδών του και παρουσιάζει δέκα τραγούδια στομωμένης ευαισθησίας και ισχυρού κιθαριστικού παρόντος. Ξεχωρίζουν το The Letter με τα υπονοούμενα μιας άτυχης ερωτικής ιστορίας, καθώς και το πιο δημοφιλές Three Sisters, που έχει σαφώς πιο πυρετικό συναίσθημα. Υπάρχουν και στιγμές περιοδικής κατήφειας ή “blues”  διάθεσης στο Sit Down By The Fire και στο  Scarecrow. Το It Hits Deep έχει τη γοητεία μιας βαρύτητας που θυμίζει Sixteen Horsepower.

Αυτά για την ώρα και αναμένεται στην επερχόμενη συναυλία οι Veils να ρίξουν τα πέπλα τους και να «απογυμνωθούν» καλλιτεχνικά στο ελληνικό κοινό. Εξάλλου κάθε  ανθρώπινη επαφή προϋποθέτει ένα βαθμό έκθεσης, πόσο μάλλον η συνάντηση μέσω της τέχνης. Αποκάλυψη τώρα, λοιπόν!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.