Menu

Ένα σχετικά νέο ολλανδικό συγκρότημα με μέλη που δεν είναι χτεσινά στο χώρο επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα μας  για την επίσημη πρώτη παρουσίαση του καινούριου τους δίσκου (Between Oceans)  Ο Alwin Wubben (κιθάρες) και η Simone Holsbeek (φωνή / κιθάρες) των DriveByWire συστήνονται στο ελληνικό κοινό με ιδιαίτερη σεμνότητα και απαντούν με χαρά στις ερωτήσεις μας.

Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις εμφανίσεις σας στην Ελλάδα στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Είχα την χαρά να είμαι εκεί και ομολογώ ότι με εκπλήξατε ευχάριστα. Δε μπορούσα να φανταστώ πώς μπορεί να είναι τα κομμάτια σας live. Πολλοί γνωστοί μου ήταν επίσης παρόντες και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι φύγαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων.  Ήρθατε απο τόσο μακριά κοντά μας και μας κερδίσατε ως κοινό!
Πώς ήταν το Ελληνικό σας tour εν γένει;

Απολαύσαμε κάθε λεπτό! Ήταν μια καλή ευκαιρία να παίξουμε τα καινούρια τραγούδια μας μπροστά σε παλιό και νέο κοινό, να συναντήσουμε φίλους, να κάνουμε νέους φίλους, να γνωρίσουμε τον ελληνικό τρόπο ζωής, να απολαύσουμε την φανταστική ελληνική κουζίνα, να δούμε υπέροχα μέρη κατα την διαδρομή απο την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Παίξαμε μπροστά σε κοινό που το ευχαριστήθηκε πραγματικά! Τι άλλο να θέλει μια rock μπάντα? Αυτό το ταξίδι πραγματικά μας ενέπνευσε!

Φαντάζομαι πέρα απο τις συναυλίες βρήκατε το χρόνο να κάνετε και βόλτες στις δύο πόλεις που επισκεπτήκατε. Οι εντυπώσεις σας;

Υπέροχες! Πρόκειται για δυο πανέμορφες πόλεις. Είδαμε τον λευκό πύργο στην Θεσσαλονίκη, περπατήσαμε στην παραλιακή, στην Αριστοτέλους, στην Ναυαρίνου, ενώ στην Αθήνα επισκευτήκαμε την Ακρόπολη, το Θησείο, την Πλάκα,  ήπειαμε ούζο σε ένα παραδοσιακό μαγαζάκι… Επίσης πήγαμε σε ωραία Αθηναικά rock μπαράκια και συναντήσαμε πραγματικά πολύ καλούς και φιλικούς ανθρώπους. Ήταν πραγματικά υπέροχα. Ανυπομονούμε να ξανα-έρθουμε!

Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με την μουσική σας και συγκεκριμένα με τον ήχο σας. Πώς θα τον περιγράφατε;

Μμμμ… ζεστός, σκοτεινός, βαρύς, παθιασμένος, γεμάτος , μελαγχολικός μα πάνω απο όλα ΡΟΚ!! Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψουμε τον ήχο μας, θα προτείναμε στους αναγνώστες σας να μας ακούσουν. Η μουσική από μόνη της μπορεί να πει τόσα όσα δεν λένε χιλιάδες λέξεις μαζί.

Ποιά ήταν η γενικότερη ατμόσφαιρα κατα την ηχογράφηση του Between Oceans;

Η ηχογράφηση έγινε κατα την διάρκεια των πιο ζεστών μερών του καλοκαιριού, αυτό που λέμε “DOG DAYS” στην Ολλανδία. Ιδανικές συνθήκες για desert rock 😀 . Επίσης, ο Rene Rutten των Gathering έπαιξε μπάσο στον καινούριο μας δίσκο, ευχάριστος άνθρωπος που συνάμα με την προσφορά του βοήθησε σημαντικά ώστε να φτάσει το album σε αυτά τα επίπεδα ήχου και γενικότερα συνθέσεων. Περάσαμε πολύ καλά κατα την διάρκεια της ηχογράφησης, με πολλές διασκεδαστικές στιγμές.

Παρατηρείται μεγάλη εξέλιξη στον ήχο σας τα τελευταία 3 χρόνια, τι σας ώθησε στο να αλλάξετε τον ήχο σας τόσο πολύ;

Γεγονός είναι οτι ο ήχος μας έγινε πιο σκοτεινός, πολυεπίπεδος, μελαγχολικότερος ίσως. Υπάρχουν 2 κομμάτια στον δίσκο με διάρκεια κοντά στο 9λεπτο. Η εξέλιξη πάντως ήταν φυσική και σίγουρα έρχεται σε συνάρτηση με την εξέλιξη μας ως μουσικοι, ως μπάντα αλλά και με την προσωπική εξέλιξη . Στον προηγούμενο δίσκο δεν υπήρχε μπάσo, στο Between Oceans όμως υπάρχει μπασίστας (Rene Rutten) και αυτό δίνει στον ήχο μας και μια άλλη, καινούρια διάσταση, που μας επιτρέπει να ξεφύγουμε απο τον κλασσικό ή και τυποποιημένο ήχο και να πειραματιστούμε περισσότερο κιθαριστικά.

Πριν ακόμη κυκλοφορήσει ο δίσκος, κάποια απο τα καινούρια κομμάτια σας τα παίζατε στις συναυλίες, κατά πόσο ο «between oceans» εξελίχθηκε απο τα live μέχρι και να ηχογραφηθεί;

Τραγούδια όπως το Slow Colour και το High Roller θα μπορούσαμε να πούμε οτι εξελίχθηκαν μέσω των live. Τα παίξαμε αρκετές φορές live πριν τα ηχογραφήσουμε, απο την άλλη όμως επειδή δεν είχαμε αρκετό χρόνο να περιοδεύουμε και να γράφουμε κομμάτια, για ένα διάστημα σταματήσαμε τα live (για μερικούς μήνες) και επικεντρωθήκαμε στο να γράψουμε καινούρια τραγούδια.

Μου άρεσε πολύ ο τίτλος που διαλέξατε για το νέο σας δίσκο. Εχω νιώσει πολλές φορές και εγώ να βρίσκομαι «ανάμεσα στους ωκεανούς», με ό,τι έννοια μπορεί να δώσει κάποιος στους «ωκεανούς». Εσείς γιατί ονομάσατε τον δίσκο σας Between Oceans»;

Εκεί που οι ωκεανοί συγκούονται και τα  διαφορα ρεύματα συναντιούνται συμβαίνουν πράγματα όμορφα, παράξενα και μαγικά! Βαθιές ρωγμές και θύελλες σχηματίζονται… Πολλοί απο τους στίχους του καινούριου δίσκου έχουν σαν θέμα το νερό, τις σειρήνες, νιώθουμε  οτι ο τίτλος που επιλέξαμε περιγράφει απόλυτα την ατμόσφαιρα του δίσκου

Προσωπικά απο τον δίσκο ξεχώρισα το ψυχεδελικό doom “Soil (Seven)”  και το καθηλωτικό “Fire Inside” . Εσείς ποια απο τα κομμάτια του καινούριου δίσκου αγαπάτε περισσότερο;

Simone: Το Between Oceans,( είμαι ερωτευμένη με την ομορφιά αυτού του κομματιού) το  Sound of Sand (λατρεύω την εισαγωγή της slide κιθάρας) αλλα και το Soil που είναι και ένα απο τα πιο μελαγχολικά του δίσκου. Στα live όμως τα αγαπημένα μου είναι τα High Roller και Moonlighter!

Alwin: Θα συμφωνήσω με την Simone στο Sound of Sand, το βρίσκω πολύ ατμοσφαρικό, και μαζί σου για το Soil (Seven) το οποίο είναι ίσως το πιο βαρύ κομμάτι που έχουμε ηχογραφήσει, παραμένει όμως κομμάτι με ευαισθησία
Ξεχωρίζω επίσης το Fire Inside και θεωρώ οτι αυτο το κομμάτι θα ξετινάξει τα ηχεία σας όπως και Between Oceans…

Ο δίσκος κυκλοφόρησε τέλη Οκτωβρίου, μέχρι στιγμής ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού και των κριτικών;

Είναι αρκετά νωρίς μεν μιας και ο δίσκος μόλις κυκλοφόρησε αλλα οι αντιδράσεις και η αποδοχή του κόσμου και των κριτικών είναι πολύ καλές. Το Δεκέμβριο θα κάνουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας ενώ παράλληλα αυτή την περίοδο φτιάχνουμε ενα video-clip για το κομμάτι Sound of Sand. Θα είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους!

Αν μπορούσατε να επιλέξετε, με ποιες μπάντες θα θέλατε να παίξετε μαζί? Ποια θεωρείτε οτι θα ήταν η πιο ωφέλιμη επιλογή για εσάς;

Θα θέλαμε (και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί) να ξαναπαίξουμε με τους φίλους μας τους GATHERING. Παίξαμε μαζί τους και στο παρελθόν, κατα την προώθηση τους πρώτου μας δίσκου. Θεωρούμε επίσης οτι και με τους Nightstalker ο συνδιασμός θα ήταν ιδανικός! Στην Θεσσαλονίκη παίξαμε μαζί, περάσαμε υπέροχα και θα θέλαμε σίγουρα να το επαναλάβουμε. Επίσης η P.J. Harvey, ο Iggy & the Stooges και όπως και Queens Of The Stone Age βρίσκονται πολύ ψηλά στην λίστα με τις επιθυμίες μας.

Και μια τελευταία ερώτηση! Ποιά είναι τα μελλοντικά πλάνα των DriveByWire;

Ζούμε την κάθε στιγμή και νιώθουμε ευτυχισμένοι για όλα αυτά που καταφέραμε ως εδώ. Καταπληκτικές συναυλίες και περιοδείες (Η ελληνική ήταν καταιγιστική! ), δύο πολύ καλά αλμπουμ…. ευχόμαστε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε με τον κόσμο την μουσική μας για πολυ πολύ καιρό ακόμη. Φυσικά ανυπομονούμε να ξαναεπισκευτούμε την Ελλάδα για ένα ακόμη πολύ καλό tour. Hell yeah!

Μail επικοινωνίας : drivebywirerock@gmail.com

Επίσημη ιστοσελίδα: drivebywire.nl

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.