Menu

Ο Eminem Mulder

( ή Fox Shady ή Slim Duchovny ή David Mathers ή…) δεν ξυπνούσε καθόλου καλά τις τελευταίες μέρες (αν και δεν ήξερε για ποιον…). Δεν ήταν ότι είχε αναγκαστεί να αλλάξει και πάλι το όνομά του, λες και ήταν κάποιος διαβόητος εγκληματίας. Είχε συνηθίσει την συγκεκριμένη διαδικασία. Στ’ αλήθεια δεν γνώριζε τι έφταιγε, αυτό που μισούσε περισσότερο και από την δική του προσωπικότητα ήταν οι προσωπικότητες που τον περιέβαλλαν. Ένας εσμός από ματαιόδοξους και επιφανειακούς άχρηστους, οι οποίοι πνίγονταν σε μια κουταλιά νερό αλλά ξεβράζονταν στην ακτή ακόμα χειρότεροι, πασαλειμμένοι, γλοιώδεις.
Έμοιαζαν με αγκαθωτούς κάκτους στην προσωπική του έρημο καθώς εκστόμιζαν μαλακίες, τη μια μετά την άλλη, στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν όλες αυτές τις οπτασίες που κυκλοφορούσαν στους δρόμους εκείνες τις ημέρες (αν και ποιες ημέρες ακριβώς δεν ήξερε…).

Το σημαντικό είναι να ξυπνάς με κάτι που θα έχεις αναθέσει στον εαυτό σου να κάνει, από την προηγούμενη ημέρα (αν και από τι ακριβώς προηγούμενη, δεν ήξερε…), να σηκώνεσαι με όρεξη για να εκτελέσεις την αποστολή σου, είτε αυτή είναι να ποτίσεις τις γαρδένιες είτε να σταθεροποιήσεις τον δείκτη τιμών του χρηματιστηρίου. Ο Eminem Mulder δεν είχε αναθέσει τίποτε στον εαυτό του, πέρα από την κηδεμονία της μονάκριβής του Haley. Δηλαδή η κατάσταση ήταν κάπως μπερδεμένη μετά την επιστροφή της πρώην (από τι δεν ήξερε…), νυν (σε σχέση με τι δεν ήξερε …) και παντοτινής γκόμενάς του, Kim Scully. Κανονικά δεν έπρεπε να την λέει ‘γκόμενα’ αλλά μετά τη σύγχυση που είχε επικρατήσει στην προσπάθειά του να οριοθετήσει τη σχέση του με την Scully, είχε χάσει εκτός από την Τένεδο και την Ίμβρο, το σεβασμό του για τα θηλυκά.

Ι don’t know you and no I don’t owe you a motherfuckin thing
I’m not Mr. NSYNC and I’m not what your friends think
I’m not Mr. Friendly
I can be a prick, if you tip me my tank is on empty

Στην ουσία την αγαπούσε ή έτσι πίστευε, με τον τρόπο που κάθεται κάποιος και κοιτάζει τις εφημερίδες, με το βλέμμα του επάνω τους, αλλά χωρίς διάθεση να τις αγοράζει, ή έστω με μια μικρή επιφύλαξη για την μεγάλη είδηση, την οποία θα δει να αναγγέλλεται και έπειτα θα ψάξει την τσέπη του για να βρει το κέρμα που θα εξαργυρώσει την αναισθησία του, γνωρίζοντας ωστόσο ότι και αν ακόμη χάσει το συγκεκριμένο φύλλο, θα αγοράσει το επόμενο. Ή κάτι τέτοιο. Δεν γνώριζε αν την αγαπούσε ή αν απλώς έτσι πίστευε, αυτό που περίμενε ήταν να τελειώσει το καλοκαίρι.

Αλλά όπως και να έχει εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα (πώς και γιατί συγκεκριμένη δεν ήξερε…) είχε ξυπνήσει και ήταν θετικά ενημερωμένος ότι δεν έφταιγε η Kim Aguilera. Οι άνθρωποι , του έφταιγαν. Αυτοί που κυκλοφορούν με σαγιονάρες στο κέντρο της Αθήνας, αποφασισμένοι ότι είναι μια καλή στιγμή για ν’ ανακηρυχτούν σε κέντρο της γης. Σκέφτηκε αν άξιζε το κάθε λεπτό που πέρναγε μισώντας τους. Αν ήταν κλεψύδρα θα είχε παραμορφωθεί από το βάρος του χρόνου όσο και αν ήταν κατάλληλα πλασμένη να διέρχεται εντός του χωρίς να επηρεάζεται. Όμως φευ δεν ήταν ούτε κλεψύδρα, ούτε πολύ περισσότερο κάποιος υπομονετικός, καθώς ένιωθε τις βιταμίνες μέσα του να αργοπεθαίνουν και να γεμίζει τοξίνες. Πολλοί για πολλούς είναι περιττοί, λίγοι για λίγους είναι βιβλική ρήση. Ξεφύλλισε την Βίβλο ψάχνοντας μια αδελφή ψυχή στο εσωτερικό του κήτους. Αλλά δεν τον έπαιρνε για άλλες μεταφορές με ταχύπλοα, ιδίως όταν ο άλλος του εαυτός ήταν κλεισμένος μέσα σε κάποιο από αυτά, προσπαθώντας επί αιώνες να σταματήσει για να κατέβει.

Αν μέτραγε λοιπόν την ώρα συμβατικά θα έχανε κάθε επόμενη ελπίδα που ξημέρωνε μέσα στα αμπάρια που μάζευαν την τεστοστερόνη του, αν την μετρούσε με μολότοφ θα ήταν σωστό να μην μείνει κανένα bar της παραλιακής χωρίς εστίες φωτός, αν πάγωνε τον χρόνο θα χάραζε τα μούτρα τους.

Η εξαφάνιση της Hailie

Καθώς αναλογιζόταν επάνω στην έννοια του χρόνου, ένιωσε μια πήχη φωτός να δρασκελίζει το σκιερό της Hailie και έπειτα να σχηματίζεται μια κλεψύδρα σταλαγμίτη που πάγωσε τον χώρο. Ο ίδιος έπεσε στα γόνατα καθώς τα μάτια του συνηθισμένα στα συμβατικά χρώματα δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ξενιστή τους μετά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα γυαλιά ηλίου, έτσι άργησε να τα φορέσει. Για λίγα λεπτά της ώρας (για ποια ακριβώς δεν ήξερε ούτε για πόσα…) έμεινε να παρατηρεί τις διεργασίες που γίνονταν μέσα του καθώς υγρά στερεά και αέρια ανακατέτασσαν τις προτεραιότητές τους στην προσπάθεια τους να σχηματίσουν το ουράνιο τόξο που ανατέλλει έπειτα από συμφωνία με την Adidas.

Αυτό που δεν ξέφυγε της προσοχής του ήταν η απουσία της Hailie όταν είδε το δείχτη να σημαδεύει την ογδόη πρωινή, ενώ ήταν σίγουρος ότι μόλις πριν ένα δευτερόλεπτο εκείνος σημάδευε την έκτη πρωινή. Πανικόβλητος άκουσε τον Morrissey να αναγγέλλει ότι ο Θεός σώζει τη βασίλισσα. Πετάχτηκε έξω από το διαμέρισμά του για να επιβεβαιώσει αυτό που μόλις είχε υποπτευτεί : βρισκόταν στην Αθήνα! Στο μεγαλύτερο αποικιακό απωθημένο της Αυτοκρατορίας. Στο άρτι αφιχθέν κομμάτι στο μονοπωλιακό επιτραπέζιο της Γηραιάς Αλβιόνας. Αλλά το χειρότερο ήταν ότι…

‘η Haley έπεσε θύμα απαγωγής. Από εξωγήινους. Προφανώς.’, συμπέρανε ο X από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου. ‘Δεν ξέρω αν μας ακούνε, αλλά η πολιτική ορθότητα και η συναισθηματική τσιγγουνιά υλοποιούνται’, είπε σιβυλλικά.

‘Μα…’, ο Eminem Mulder άκουσε τον μονότονο ήχο του νεκρού τηλεφώνου. Σκέφτηκε την Nina Simone.

Τι γκαντεμιά. Μετά την πολυαγαπημένη του αδελφή. Τώρα (πότε ακριβώς ωστόσο δεν ήξερε…) και η κόρη του. Θύματα των εξωγήινων. Είχαν προσωπικά μαζί του. Αυτή τη φορά όμως δεν θα το άφηνε να περάσει έτσι. Θα έκανε τα πάντα για να γυρίσει η Hailie κοντά του. Αρχικά έγραψε κάτι γρήγορα σ’ ένα κομμάτι χαρτί και ανέβηκε στο Λυκαβητό. Το είδε να καίγεται. Τώρα πια ήταν σίγουρος : δεν γνώριζε να ορθογραφεί τη λέξη ‘Λυκαβητός’. Και αυτό γιατί αντί για τον υψηλότερο λόφο της Αθήνας, βρέθηκε στο χαμηλότερο καταγώγιο της πρωτεύουσας, το Κωλονάκι. Κατάλαβε μάλιστα ότι εκεί έπρεπε να ψάξει για την κόρη του, γιατί καθώς έγραφε το πρότω ‘ο’ με ‘ω’ και το δεύτερω ‘ο’ με ‘ο’, (δηλαδή Κωλονάκι αντί Κολωνάκι), δεν είδε το χαρτί να παίρνει φωτιά αλλά αντίθετα έπιασε φωτιά το Κάιρο στο οποίο είχαν καταφύγει οι τελευταίοι Φοίνικες της αλφαβήτου, υπό την προστασία της βιβλιοθηκονόμου Μ η οποία τώρα φλεγόταν. ‘Αλίμονο’, σκέφτηκε ο Eminem Mulder, ‘τα τελευταία κοιτάσματα ορθογραφίας εξαντλούνται, τώρα πώς θα ξανανέβω στον πολυθρύλητο Λυκαβητό, ν’ ατενίσω την Αθήνα. Από εκεί μπορεί να φαίνεται πώς ήταν πριν γίνει αποικία των Εγγλέζων, -(πότε πριν ακριβώς δεν ήξερε ούτε ο ίδιος βέβαια…)-, ‘από εκεί φαίνονται όλα πιο καθαρά’.

Όμως χτύπησε το τηλέφωνο. Δηλαδή όχι κάποιο συγκεκριμένο τηλέφωνο, αλλά ένα τυχαίο σε κάποιο τηλεφωνικό θάλαμο, στον οποίο είχαμε μοιραστεί γλυκόλογα και επώδυνες αναμονές προτού σε βρω κοντά μου, σκέφτηκε ο Eminem Mulder. Γνώριζε το θάλαμο, είχε μιλήσει από κει στην Kim. Αλλά τώρα ακούστηκε η φωνή του X. ‘Πολύ καλά. Δεν έχω να πω παρά μόνο ότι ο Φοίνικας χορεύει EBM’. Και έκλεισε το τηλέφωνο.

Χρειαζόταν ένα φραπόγαλο. Το ζήτησε ακριβώς έτσι, με την αργκό που ταίριαζε στη συγκεκριμένη ελληνική πατέντα. Και χάρηκε καθώς η μια κουταλιά ζάχαρη και ο υπόλοιπος καφές φάνηκαν εξοικειωμένοι με τα τερτίπια της διαλέκτου, σαν χλιαρό αγγλικό κάτουρο που αντισταθμίζει την αγγλική συναισθηματική ψυχρότητα, αυτοί παγωμένοι απογαλάκτισαν την προφορά του από την εκνευριστική cockney που είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα των Μπόερς. Μπορούσε πια να μιλήσει σαν γνήσιος μαλάκας.

Θ’ άρχιζε τις έρευνές του από τα Everest που τηρουμένων των αναλογιών ήταν το υψηλότερο σημείο στο Κωλονάκι, αλλά πρώτα έπρεπε ν’ αποτίσει φόρο τιμής στο κορίτσι που είχε πέσει σε κώμα και ως κοιμωμένη είχε παγώσει στα χείλη του Morrissey και είχε σμιλευτεί σ’ αυτήν την κατάσταση ύπνωσης από τον Χαλεπά αρκεί να έβρισκε το μέρος στο οποίο εκτίθεται. Βρισκόταν στο διαμέρισμα των απαράδεκτων στον περιφερειακό, που πλέον λειτουργούσε ως μουσειακός χώρος και ανάμεσα σε άλλα εκθέματα είδε την Charlotte, glass sealed and pretty, την Alice μαινόμενη στη χώρα των θαυμάτων να έλκεται από κομμάτια μαγνήτη και να κολλάει τσίχλες στα πόδια του Gulliver, ώστε να μην μπορεί να αποδράσει από την τηλεοπτική σειρά στην οποία τον είχαν αιχμαλωτίσει τηλεοπτικοί προαγωγοί με απώτερο σκοπό τη γνωριμία και γάμο μαζί της. Επρόκειτο για μια παρένθεση από κτητικά επίθετα μέσα στην οποία κάθε γνήσιος εκπρόσωπος της εργένικης ζωής ένιωθε ν’ ασφυκτιά και γι’ αυτό θέλησε

Να γυρίσει πίσω στο Κωλονάκι, έστω και αν θυμήθηκε ότι ήταν παντρεμένος –εκείνη την περίοδο (ποια ήταν εκείνη δεν ήξερε…). Όπως και να έχει, ως άλλος Sherlock Holmes, αλλά αντί για πίπα κρατώντας το φραπόγαλο, έκρινε σκόπιμο να συστηθεί στους ντόπιους κοσμοπολίτες. Ή να βρεί τον Marilyn Manson να στοιχειοθετεί το καινούριο tabloid με την first and last and always γυναίκα του (του Eminem Mulder εννοείται), καθώς αυτή πεσμένη προσπαθούσε να εντοπίσει την κλειτορίδα του εν λόγω βουβώνου που έπασχε στην μορμονική του χώρα από D-12. Την παρακάλεσε να σκουπίσει τα χείλη της που ανέδυαν μια ρίμα από εκείνον που άφησε πίσω και να τον ακολουθήσει να βρουν την κόρη τους. Αλλά εκείνη προσποιήθηκε την εγκυμονούσα και κλείνοντας τις χούφτες της με την ακρίβεια σκίουρου ο οποίος άρπαξε το κάστανο του υποσχέθηκε να καταγράψει τις περιπέτειες του ως άλλος Watson. Όχι ότι το πίστεψε, αλλά την άφησε να πιστεύει ότι έχει τις αφηγηματικές ικανότητες του γιατρού. Άφησε την Αριάδνη του κάπου στα ανοιχτά του Αιγαίου, μαζί με τον Διόνυσο Manson ν’ απολαύσει το ελληνικό καλοκαίρι, στην αγκαλιά του γέρο τράγου. Ήξερε ότι οι κάρτ ποστάλ θα την απεικόνιζαν ως έρμαιο ενός υπερμεγέθους φαλλού και με τα στήθη ανορθωμένα να βυζαίνει τις επάλξεις του πόθου της να γίνει κάτι αντίστοιχο της Έλλης Κοκκίνου.

Η Έλλη

Αλλά η Έλλη ως γνωστόν παρέμενε η πρωθιέρεια της ανόρθωσης του στήθους και το σοκολατένιο της στήθος πολιορκούσε ο Λεωνίδας, προσπαθώντας να το κάνει τρούφα πραλίνα για τις κάτω χώρες. Με τη συνθήκη του Hagen Dazs αποφασίστηκε τελικά η πραλίνα Έλλη να αποδοθεί ως γεύση στις κάτω Χώρες και να γίνει το εν λόγω ΠΟΠ των ελληνικών προϊόντων και charts. Γιατί όχι, αφού κρατούσε ψηλά το στήθος της ελληνικής κουλτούρας και δεν το χαμήλωνε παρά μόνο για να βυζάξει τον καινούριο ιδρυτή της Ρώμης και της υπόλοιπης επικράτειας που σκαρφάλωνε με ορμή στα UK charts?

Είχε άραγε να κάνει όλο αυτό το σκηνικό με την έμφυτη ανικανότητα του Eminem Mulder να δει μια γυναίκα ως κάτι περισσότερο από ορεκτικό ή ένα κομμάτι σάρκας? Άραγε αυτό να σήμαινε το ρητό ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι?

Από πού θα ξεκινούσε τις έρευνές του? Άρχισε να σκαλίζει στο παρτέρι ένα τεράστιο Χ ώστε να δώσει στον X να καταλάβει ότι χρειάζεται την βοήθειά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον ουρήσει ένα σκυλί ράτσας κωλονακίου, από εκείνα που χρησιμοποιούν τους μωαμεθανούς για να διακόψουν τη νηστεία τους κατά το ραμαζάνι και φιλάνθρωπους για ν’ αναδείξουν την καλά κρυμμένη ζωική πτυχή τους. Βαριόταν να περιμένει και άναψε ένα τσιγάρο, όταν άκουσε κάποια φιλάσθενη γριά με μεγάλο μπούστο να τον κατηγορεί για πολιτική μη ορθότητα. Η ζωή έτεινε να εξυπηρετεί περισσότερο τον χώρο που επεκτείνεται από το σώμα μας προς τα έξω, λόγου χάρη λόγω σιλικόνης, αλλά όχι τον χώρο που επεκτείνεται εξαιτίας μας, λόγου χάρη λόγω ιδεών. Όλοι κοίταζαν τα δεύτερα αίτια ζώντας σε μια κοινωνία μεταπρατική αλλά όχι και τα πρώτα. Τότε χτύπησε το τηλέφωνο.

‘Ξεκίνα ρωτώντας άτομα που συχνάζουν σ’ εκείνο το μέρος όπου πέρασες τις πιο βαρετές ώρες της ζωής σου’.

Κατευθύνθηκε προς το κωλόμπαρο ‘ο άσπρος γλάρος’, όπου ο αγαπημένος του ήρωας, ντετέκτιβ Malebranche περνούσε πληκτικές ώρες, όπως εκείνες που είχε σπαταλήσει και ο ίδιος ψάχνοντας την ασημί κυτταρίτιδα στο κορμί της Έλλης Κοκκίνου. Από το μυαλό του πέρασε ότι σ’ αυτή τη δική του υπόθεση κάποια έπρεπε να παίξει το ρόλο της femme fatale. Μπαίνοντας μέσα αντίκρισε δυο αριστοκράτες με κουστούμια από κασμίρ να μάχονται για το ομώνυμο κρατίδιο. Προσπάθησε να τους μιλήσει αλλά διαπίστωσε ότι ήταν μουγκοί. Άρχισε να εκνευρίζεται με όλο το σκηνικό όταν βρήκε ένα χαρτάκι που έγραφε ‘Πίγεναι διο τετράγονα πιο πάνο’. Το τσαλάκωσε και κατευθύνθηκε στη συμβολή των οδών Π.Ι. και Δ. Δεν είχε προλάβει να φτάσει και το τηλέφωνο χτύπησε.

‘Απ’ ό,τι κατάλαβες πρόκειται για μονοπώλιο’. Του την έδιναν οι κοφτές όλο μυστήριο συμβουλές του X. ‘Απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν κατάλαβα τίποτε’. Σκέφτηκε. Δεν γνώριζε έτσι όπως τα είχα κάνει αν σκεφτόταν ‘απ’ ό,τι κατάλαβα δεν κατάλαβα τίποτε’ ή αν σκεφτόταν γενικά, για να γεννηθεί η επόμενη πρόταση. Δηλαδή αυτό το ‘.Σκέφτηκε.’ πού ακριβώς κολλούσε. Και όλα αυτά τα περί μονοπωλίου? Υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να καταυγάσει την σκέψη του? Και αν ναι θα του επέτρεπαν να το αγγίξει ουρλιάζοντας ή οι κραυγές του έπρεπε να είναι εξίσου σιωπηλές με τα δάχτυλα της νύχτας όταν δακτυλογραφεί τις απαντήσεις του? Στο σύγχρονο αστυνομικό η εσωτερική περιπλάνηση γινόταν πια χωρίς κυανούς ερυθρούς φάρους και σφαίρες, όλα έτειναν στον άντρα που έγερνε μέσα του, this lingering man.

Στη διασταύρωση είδε μια γυναικεία φιγούρα που εύκολα αναγνώρισε. Απ’ όσα φινάλε είχαν περάσει από το μυαλό του, αυτό έμοιαζε να είναι το πιο ειδυλλιακό. Τον πλησίασε και του χαμογέλασε. Διατηρούσε ακόμη το εχέμυθο πρόσωπο που έκρυβε μέσα στο make up της. Δεν γνώριζε τίποτε περισσότερο από τη ριπή ανέμου που επισημαίνει πόσο ακατάλυτα σπασμωδικά εξακολουθούν να παραμένουν τα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή που συντονίζει συχνά τους χτύπους της με την δική του επιθυμία να κατηγορηθεί για παρακώλυση συγκοινωνιών ομοιοκατάληκτων στίχων. Είχε αρχίσει να συνθέτει στίχους μόλις την γνώρισε, δεν ακολουθούσαν καμιά λογική οδό. Ντρεπόταν να λένε γι’ αυτόν ότι ήταν ο πιο γνωστός hip hoper την ώρα που ο James Joyce προσαρμοζόταν στους σφυγμούς ανατέλλοντάς τους στον ιδρωμένο ορίζοντα μιας υδραργυρικής επιφάνειας κοπής Κωλονακίου. Όπως και να έχει τώρα που τον είχε πλησιάσει έβλεπε ότι δεν είχε περάσει στιγμή από πάνω τους. Όχι από επάνω της ή από επάνω του, αλλά από ό,τι είχαν συστήσει ως δικό τους.

‘Πώς είσαι?’ τον ρώτησε.

Η Έλλη Κοκκίνου στοιβαγμένη σε ένα σωρό μετα-στιγμιαία hits, με κατοχυρωμένη την ονομασία προέλευσης της, Π.Ο.Π. (Προστασία ονόματος προέλευσης) είδωλο του χαμογέλασε. Για μια στιγμή νόμισε πως έπρεπε να σώσει όχι την Hailie αλλά την Έλλη. Αν και γνώριζε ότι δεν ήταν όπως παλιά – when she was hopeless and poor.

‘Ψάχνω την κόρη μου, οι εξωγήινοι…’

‘Eminem προς Θεού…’

‘Και τότε δεν με πίστεψες…’

‘Όλοι ξέρουμε πως δεν γίνεται εκείνη η λέσχη αποκατάστασης πτωχών κορασίδων να ήταν προκάλυμμα του Buckingham για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές της ορέξεις η Camilla Parker Bowles.’

‘Παραδέχομαι ότι υπήρξα κάπως υπερβολικός…’

‘Θυμάσαι την περίπτωση του Συλλόγου Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μυκόνου? Δεν ισχυριζόσουν μήπως ότι καλλιεργούν γλώσσα επικοινωνίας με τους άγνωστους επισκέπτες από την έσω γη?’

‘Πού να ήξερα ότι τα καλιαρντά…’

‘Ή τη λέσχη Dungeons and Masters όταν με είχες εκθέσει βάζοντας με να κάνω την super ηρωίδα Εσχάτη των Ποινών για να δείξεις ότι στήνονται παιχνίδια εις βάρος των γραμμών του κόρνερ?’

‘Στα τρία κόρνερ πεν…’

‘Τότε που είπες ότι τα Κουφονήσια είναι ό,τι έχει απομείνει από την Ατλαντίδα και επέμενες να το αποδείξεις στηριζόμενος σ’ εκείνη την ατάκα της Λαίδης Αντζι : ‘το σπίτι μου στο Αιγαίο βλέπει στον Ατλαντικό’?’

‘Μετά την είδα να κάνει Karma Coma γυμνισμό σε μια ακτή της περιοχής.’.

‘Θα μπορούσα να σωρεύσω σωρεία παραδειγμάτων για να σου δείξω ότι οι μονομανίες σου δεν άφησαν την αγάπη μας να ανθίσει.’

‘Συγγνώμη. Αλλά πολλές φορές δικαιώθηκα’.

‘Το ίδιο και o Φελίνι. Διαβάζω τη βιογραφία του, στο είπα?’

Το κεφάλι του τσούγκρισε με μια περίεργη ιδέα. Αν έκανε αυτήν femme fatale?

‘Πού πηγαίνεις?’

‘Στο studio για να ηχογραφήσω ένα υπέροχο single για τα Χριστούγεννα.’

‘Μα είναι ακόμη καλοκαίρι!’

‘μην είσαι ανόητος. Είμαι επαγγελματίας.’

Ο Φοίβος

Την ακολούθησε. Εκεί αντίκρισε τον Φοίβο. Κάτι δεν του άρεσε επάνω του. Η επιτυχία του μετά-στιγμιαίου hit είχε χαραχτεί επάνω του σαν video clip δοκιμαστηρίου στον Zara. Θυμήθηκε την εποχή (αν και δεν ήξερε ποια ακριβώς…) που υποπτευόταν τα δοκιμαστήρια ως χώρο πολλαπλής εμφύτευσης μετά αγοραστικών μελαίνων οπών οι οποίες ρουφάνε την ευφορία από την αγορά υλικών αγαθών. Έτσι έμοιαζε ο θεός του ελληνικού hit parade.

Πρόσεξε μια καρτέλα που έλεγε ‘μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα’. Βγαίνοντας πήρε το αυτί του κάτι σαν ‘ναι, αλλά η gorgonzola?’

Στο αστυνομικό τμήμα ένας μπάτσος με ταγέρ τον υποδέχτηκε κάνοντας μια πιρουέτα. ‘Ο χορός είναι πάνω απ’ όλα έκφραση’, του είπε. Μα τι είχαν γίνει οι παραδοσιακοί μπάτσοι με τα donuts? ‘Τι θέλεις? Μάθαμε ότι ψάχνεις την αδερφή σου. Δεν πρόκειται να την βρεις εδώ. Οι κάτοικοι του Κ είναι φιλήσυχοι ,νομοταγείς, και φοράνε πουέντ.’. ‘Κάνε την δουλειά σου’ είπε ο Eminem Mulder ο οποίος είδε μια αφίσα με τον θείο Sam, ο οποίος καλούσε τον υποψήφιο να εκσπερματώσει. ‘Στρατολογείτε κόσμο?’, ρώτησε τυλίγοντας στο χαρτάκι καπνό και χτυπώντας μια φραπεδούμπα. ‘Τι? Α, μιλάς για τον διαγωνισμό?’ ‘Ποιον διαγωνισμό?’ ‘Γίνεται διαγωνισμός. Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν. Να είναι γνωστό ως Κωλονακιότικο…μ…κάτι’. ‘Έχεις προτείνει τίποτα?’. ‘Η δική μου πρόταση είναι λευκό αψέντι ή μεταλλικά σχήματα χωρίς ενισχυτές…’. ‘Και τι κερδίζει η καλύτερη ιδέα?’. ‘Το δώρο είναι έκπληξη…Α!…ακούγεται ότι το φαβορί είναι μια πίτσα με περίεργα συστατικά…’.

Το πλεονέκτημα το οποίο έχει ο μεταγενέστερος καλλιτέχνης είναι ότι μπορεί να επικαλεστεί χιλιάδες επιρροές. Ο Crumey λόγου χάρη μπορεί να πει ότι είναι επηρεασμένος από τον Κάφκα και τον Μπόρχες, ενώ ο Μπόρχες δύσκολα θα έλεγε ότι είναι επηρεασμένος από τον Κάφκα και τον … Μπόρχες. Ο Eminem Mulder άρχισε να κάνει ένα πρόχειρο γκάλοπ για τις ιδέες των Κωλονακιωτών σχετικά με το εξαγώγιμο προϊόν. Κάτι του έλεγε ότι κάτι κρυβόταν πίσω από τον διαγωνισμό και σπάνια δεν εμπιστευόταν το ένστικτό του.

Ο X στην τελευταία επικοινωνία τους του είπε : ‘ Θυμήσου ότι ο πολιτισμός είναι σαν μπαταρία’.

Πολλά είχαν πέσει στο τραπέζι. Καζανάκι βαθυσκάφους για εντυπωσιακή εκτόξευση των απεκκρίσεων στο βάθος της θάλασσας, λευκοπλάστ από σολωμό για να καταναλώνεται αντί να πετιέται, σερβιέτες από ανθρώπινη επιδερμίδα, άμυνα με έξι στην ευθεία, υπογεννητικότητα, και όλοι ανέμεναν την Ημέρα της Κρίσεως. Επίτιμος κριτής θα ήταν ο Φοίβος.

Ο Eminem Mulder ακολούθησε τον δείκτη του θείου Sam για να βρεθεί εν μέσω αλαλαγμών στην παρέλαση cheerleaders που έχουν συμμετάσχει σε φαρσοκωμωδίες από το 85 ως το 89. Εκεί μια τυφλή κοπέλα που την έλεγαν Κασσάνδρα, του είπε, ‘κανείς δεν με πιστεύει’. Αλλά του έδωσε ένα ανορθόγραφο σημείωμα που τον κατεύθυνε στο bazaar.

Έπειτα, από το Bazaar στο μουσείο φυσικής ιστορίας, στο da capo, στο κατάστημα εσωρούχων.

Είχε αρχίσει να κουράζεται από τις βόλτες γύρω από τον εαυτό του, όταν μια ακραία σκέψη του ήρθε στο μυαλό.

‘Δώστε μου ένα χάρτη του Κωλονακίου!’, τον αγόρασε.

Με γρήγορες κινήσεις άπλωσε τον χάρτη επάνω στο γραφείο του. Εκείνος, ο χάρτης, σαν να του έλεγε ότι κανείς δεν τον γνώριζε, ούτε και επρόκειτο να τον μάθει, καθώς ο Eminem Mulder με τον χάρακα και το μολύβι τραβούσε γρήγορα γραμμές επάνω του ενώνοντας τα σημεία από τα οποία πέρασε. Στην πραγματικότητα, σαν τον χάρτη ένιωθε και ο ίδιος ο Eminem Mulder καθώς μέσα στη ζέση της εξερεύνησης ένιωθε να ανακαλύπτει για πρώτη φορά στη ζωή του μια ταυτότητα που επιτέλους έμενε προσηλωμένη στον εαυτό του, και όχι έναν ακόμη εαυτό που θα έμενε προσηλωμένος στην ταυτότητα που θα κατασκεύαζαν για τον ίδιο.

Στην κατάσταση ευφορίας στην οποία βρέθηκε διαπίστωσε ότι οι ευθείες γραμμές σχημάτιζαν τις χορδές ενός νοητού κύκλου που καθιστούσε το Κωλονάκι οχυρό. Για την ακρίβεια ενώνοντας ανά δύο τα σημεία από τα οποία είχε περάσει έβλεπε κανείς να σχηματίζονται οχτώ μεγάλα ισόπλευρα τρίγωνα τα οποία έμοιαζαν με κομμάτια πίτσας. Αλλά πολύ περισσότερο σχημάτιζαν τη monopoly για την οποία μίλησε ο X! Κατάλαβε αμέσως τη σκευωρία εις βάρος του! Τον είχαν αναγκάσει να παίξει το παιχνίδι τους με την υπόσχεση να αφήσουν την κόρη του να επιστρέψει! Αυτό ήταν άνω ποταμών!

Χαμογέλασε ηττημένα. Αναλογίστηκε ότι δεν είχε παρά να παίξει το παιχνίδι τους. Κατευθύνθηκε προς το studio, με πρόσχημα την δική του ιδέα για το εξαγώγιμο προϊόν του Κωλονακίου. Η Έλλη Κοκκίνου μόλις είχε τελειώσει την ηχογράφηση του χριστουγεννιάτικου hit , την πέτυχε να κρατά κόκκινα αβγά για τις ανάγκες του πασχαλινού video clip. ‘Τι θα θέλατε?’ ρώτησε ο Φοίβος.

‘Η πρότασή μου για το εξαγώγιμο προϊόν του Κωλονακίου’

αρκέστηκε να πει ο Eminem Mulder και πέταξε επάνω στο τραπέζι μια πολυσέλιδη αναφορά στην ιστορία της φέτας. Περιείχε όλους τους δικαστικούς αγώνες των ελληνικών κυβερνήσεων στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την κατοχύρωση της προστασίας του ονόματος προέλευσης του ελληνικού προϊόντος, τις εμπορικές διαμάχες με το αντίστοιχου χρώματος τυρί από τη Δανία, την ομηρική περιγραφή του γνήσια ελληνικού τυριού, τη μάχη του έλληνα ανώνυμου Δον Κιχώτη με τις αλλότριες δυνάμεις που καπηλεύονταν τη γεύση του, την τελική υπερίσχυση της ελληνικής πρότασης και την ίδια την απόφαση σύμφωνα με την οποία η φέτα κατοχυρωνόταν ως ελληνικό προϊόν.

Ο Φοίβος έσμιξε τα φρύδια φανερά αναστατωμένος. ‘Τι σημαίνει αυτό?’ θέλησε να μάθει. ‘Τι σχέση έχει το Κωλονάκι μας με τη φέτα, με την περίεργη μυρωδιά της? Το Κωλονάκι αποτέλεσε το άβατο για την ιδεολογία της φέτας και τους θιασώτες της. Χρόνια και χρόνια δεν μολυνθήκαμε, δεν πρόκειται να…Μα γιατί γελάς?’

Ο Eminem Mulder πραγματικά είχε αρχίσει να γελά, ενθυμούμενος και το περιστατικό με τη gorgonzola.

‘Θυμάσαι την υπόθεση Φέτα Φοίβε? Είναι φανερό ότι η εισχώρηση του βασιλείου σου στην Ευρώπη και η τελική σου παντοδυναμία δεν θα έρθει φυσικά με την απλή και μόνο εξαγωγή ενός προϊόντος στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά. Αν και υπήρξες λιβελογράφος -τα πύρινα άρθρα σου εναντίον της παγκόσμιας αγοράς είναι εξαίσια δείγματα μετά διαφωτιστικού λόγου- όπως και οι στίχοι σου υπαγορευμένοι από τον ίδιο τον Διάβολο. Έχεις ακούσει Cathedral?’

Ο Φοίβος τον κοίταξε με οίκτο. ‘Πόσα ναρκωτικά καταναλώνεις Eminem Mulder?’

Όσο γι’ αυτό πια, πόσα ναρκωτικά έχουμε πιει, ο Eminem Mulder έγειρε πίσω ξεφυσώντας…

‘This is how we used to make the party start
We used to mix Hen’ with Bacardi Dark
And when it, kicks in you can hardly talk
And by the, sixth gin you’re gonna probably crawl
And you’ll be, sick then and you’ll probably barf
And my pre-diction is you’re gonna probably fall
Either somewhere in the lobby or the hallway wall
And everything’s spinning’

‘Δεν είναι αυτό το θέμα μας…όμως…όμως το θέμα μας είναι η δική ΣΟΥ προσπάθεια Φοίβε να θυσιάσεις την Έλλη Κοκκίνου στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά για να κερδίσεις την είσοδο σου στα UK charts και να κηρύξεις από εκεί τα προλεγόμενα του εκπεσόντος. Να κερδίσεις την παγκόσμια αναγνώριση θυσιάζοντας την Έλλη, κυριολεκτικά…γιατί η δόξα σου θα βαφτιστεί με το αίμα της…’

‘Είσαι τρελός Eminem Mulder!’ φώναξε ο Φοίβος Hallelujah, όπως ήταν το πραγματικό του επίθετο.

Όσο γι’ αυτό πια, σε πόσα ιδρύματα έχουμε νοσηλευτεί, ο Eminem Mulder έγειρε πίσω ξεφυσώντας…

‘Μα δεν είναι αυτό το θέμα μας… Θες να σκοτώσεις την Έλλη γιατί προφανώς εξυπηρέτησε τα σχέδια σου Φοίβε…ή μήπως να σε λέω, καθηγητά Μοριάρτι? Με το που έγινε το απόλυτο ΠΟΠ είδωλο, δεν σου χρειάζεται πια. Η αναγνώριση της ως ΠΟΠ ονόματος από τη συνθήκη Hagen Dazs άνοιξε το δρόμο. Άλλωστε όλοι οι δρόμοι είναι πια αναλώσιμοι, οδηγούν στη Ρώμη, έτσι δεν είναι? Η Έλλη δεν σου χρειάζεται πλέον καθώς από τη μια σου κλέβει τη δόξα – βλέπεις ο μέσος κάτοικος του παραδοσιακού ολλανδικού coffee shop, ο μέσος εγγλέζος φλεγματικός αναγνώστης της Daily Star, ο μέσος φλαμανδός όνος του Μπουριντάν αναγνωρίζουν αυτήν όχι εσένα- και από την άλλη τόσοι αναλώσιμοι stars έρχονται από πίσω της…Φαντάζομαι, το σατανικό σου (στην κυριολεξία) σχέδιο θα χρειαζόταν και μια γρατσουνιά θηλυκή για να γίνει ναζιάρικο…και η Kim φυσικά προθυμοποιήθηκε να την βάλει, αν δεν κάνω λάθος…με την απαγωγή της Hailie, ε? Που οργανώσατε για να με αποπροσανατολίσετε…ψυχαναλυτικά καθάρματα των δριμείων αντεπιθέσεων του χειμώνα…τώρα δεν εξηγείται Έλλη,’, ο Eminem Mulder στράφηκε στην κοκκινόσωμη τραγουδίστρια, ‘η βιασύνη του Hallelujah να ηχογραφήσετε τα hits των Χριστουγέννων και του Πάσχα? Αλλά,’, ο Eminem Mulder χτύπησε ένα παραδοσιακό φραπόγαλο, ‘πώς θα εξηγούσε την εξαφάνισή σου ο Φοίβος Μοριάρτι αν όχι με την δικαιολογία της ΠΟΠ?’.

‘Τι θες να πεις?’, τραύλισε η Έλλη.

‘Αυτό που ενδιαφέρει έναν τύπο που προωθεί τον πολιτισμό τόσο προσεκτικά’, ο Eminem Mulder έριξε ένα βλέμμα στο Φοίβο, ‘είναι να μην θίγει πρόσωπα ή καταστάσεις. Έτσι, εξηγείται και η πολιτική ορθότητα για την οποία μίλησε ο X. Ο πολιτισμός βλέπετε, είπε, είναι σαν μπαταρία. Είναι ξεκάθαρο . Energy derives from both the plus and negatives. Μετά από τόσο καιρό ηλιοφάνειας, ο Φοίβος επέλεξε να αντλήσει ενέργεια από την αρνητική πλευρά του πολιτισμού, που δεν είναι άλλη από…’

O Eminem Mulder ανάσανε σαν φασιανός.

‘Λοιπόν?’, ψιθύρισε συντετριμμένη η Έλλη.

‘…από τη Μαύρη Μαγεία! Μιλώ κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ναι λοιπόν αγαπητοί μου, ο πολιτισμός δεν είναι τόσο αθώος πάντοτε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή της πολιτικής ορθότητας, δε θα μιλούσε κανείς ευπρεπής κάτοικος του Κωλονακίου για μαύρους ή αράπηδες ή νέγρους. ΄Όχι τόσο απροκάλυπτα. Αντίθετα, θα έκανε λόγους για αφροαμερικανούς. Ο αγαπημένος μας Φοίβος χρησιμοποίησε τον ίδιο τον διάβολο για να καταστρώσει τα σατανικά του σχέδια, για τον αρνητικό πόλο του πολιτισμού. Και εν μέρει, δεν έκανε καθόλου άσχημα, αν δεν τον πρόδιδε ο ίδιος του ενθουσιασμός…’

‘Τι εννοείς?’, ρώτησε δακρυσμένη η Έλλη Κοκκίνου.

‘Όλα ξεκίνησαν από μια φράση που πρόφερε ο X στο τηλέφωνο. Ότι ‘ο φοίνικας χορεύει EBM’. Στην αρχή έμοιαζε ακατάληπτη. Όμως με τη βοήθεια των μοναχικών καβαλάρηδων (από τη γωνία εμφανίστηκαν ο Dr Dre, ο Dr Avalanche και ο Topper Harley) έμαθα κάποια πράγματα που θα κάνουν τον Φοίβο να ανησυχήσει. Ή μήπως πρέπει να σε αποκαλώ ‘Σαλούφα Nero’, Hallelujah?’

Το άκουσμα του συγκεκριμένου προσωνυμίου έκανε τον Φοίβο Hallelujah να παγώσει. ‘Μα πώς…’.

‘Τίποτε πιο απλό, παλιέ άσπονδε φίλε. Όταν είδα μαύρους με cd στην πλατεία Κωλονακίου και όχι τον Νίκο Αναστόπουλο, απόρησα. Είχαν γίνει ανταλλαγές πληθυσμών άραγε χωρίς να έχω ενημερωθεί? Ένα τηλέφωνο στους φίλους μου αρκούσε για να με πληροφορήσουν ότι ο διαβόητος Σαλούφας Nero φέρεται να έχει έδρα του το Κωλονάκι τη συγκεκριμένη περίοδο. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλο εδώ πέρα που να έχει τόσο λίγη σχέση με τη μουσική όσο εσύ. Άρα ήσουν ο πρώτος ύποπτος.

‘Όπως ξέρουμε’, ο Eminem Mulder κοίταξε το ακροατήριο, ‘ο Σαλούφας Nero αναζητείται από την Interpol για την πυρομανή του δραστηριότητα, να ‘καίει’ τα cd που σκαρφαλώνουν στα UK charts -προκειμένου να τα ρίξει από την κορυφή- και να τα πουλάει στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές μέσω νουμίδων, νοτιαφρικανών και –χρειάζεται άραγε να το προσθέσω?- φοινίκων που έχει στρατολογήσει βασιζόμενος στην ανάγκη τους να γνωρίσουν τον νομικό υποπολιτισμό της Ελλάδας. Ούτε λίγο ούτε πολύ εκμεταλλεύεται τους μαύρους που έχει το θράσος κατά τα άλλα ν’ αποκαλεί αφροαμερικανούς, δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο μια πολιτικά ορθή νομιμοποίηση στην παράνομη δραστηριότητά του! Εξάλλου αν προσέξετε καλύτερα θα δείτε ότι οι θέσεις που μένουν άδειες στα UK charts κηρύσσονται μεν αναδασωτέες αλλά την ευθύνη για την αξιοποίησή τους φέρει η Ανώνυμη Εταιρεία ΠΟΠ (τι έκπληξη!), δλδ ‘Πυρασφάλεια Πολιτικής Ορθότητας’.

Ο Eminem Mulder σώπασε για μια στιγμή κοιτάζοντας στα μάτια τον Μοριάρτυ.

‘Όταν ζήτησα από έναν μαύρο το cd των Decoded Feedback που περιέχει το ‘ Phoenix’ –και εκείνος το είχε- εκτός του ότι διαπίστωσα πως δεν είχα να τον πληρώσω, κατάλαβα γιατί ο ‘Φοίνικας χορεύει EBM’. Τόσα χρόνια κυνηγούσα χίμαιρες στην προσπάθειά μου να λύσω το μυστήριο των φλεγόμενων ορθογραφικών λαθών. Ο εν λόγω κύριος είχε σοφά εφεύρει ένα αντί-αλφάβητο, το οποίο και χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν για να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις. Λ.χ., με την ανακοίνωση της εισόδού του στην κοινή αγορά θα έπρεπε να απαλλαγεί από αυτά τα (κατά την γνώμη του) κατακάθια που χρησιμοποιούσε για να ‘καίει’ εκτάσεις μουσικής που τον ενδιέφεραν. Πώς αλλιώς θα το κατάφερνε αυτό παρά με μια εκατόμβη θυμάτων οι οποίοι δεν θα γνώριζαν να χρησιμοποιούν την γλώσσα? Γιατί ναι μεν οι Κωλονακιώτες είχαν εξοικειωθεί σε τέτοιο βαθμό με την αλλοπρόσαλλη γλώσσα του Μοριάρτι αλλά οι άτυχοι μαύροι? Πώς θα γνώριζαν την ανορθόγραφη πολιτική ορθότητα που οργάνωνε μέσα στο φρούριο?

Δεν είναι τυχαίο ότι ο χάρτης, ούτε λίγο ούτε πολύ ανορθόγραφος, προσομοιάζει στο δίσκο της Φαιστού. Μόνο οι ψηλομύτες και οι αδερφές της περιοχής μπορούν να τον διαβάσουν. Αλλαξοκωλιές και κόκα όπως είχε γράψει ο Παοκτζής (οπαδός του Πάοκ? Απελθέτω απ’ εμου το ποτήριον τουτο!), ωστόσο είχε δίκιο η εν λόγω εφημερίδα. Όταν υπογραφόταν η ένταξη του κρατιδίου του Κωλονακίου στην Ε.Ε. οι περιττοί, αυτοί που δεν θα γνώριζαν να μιλήσουν λανθασμένα όπως πρέπει, θα υποβάλλονταν μαζί με τους ‘εκλεκτούς’ σε μια καύση, ζωντανοί όπως ήταν, εξαγνιστική, κατά τη γνώμη του εμπνευστή της. Φυσικά, οι μαύροι θα καίγονταν, ενώ οι ‘εκλεκτοί’ θα αναγεννηθούν όπως οι Φοίνικες. Αν θυμηθώ το χαρτί που έγραφε Κωλονάκι, δεν κάηκε ποτε’.

Έχυσε λίγο νερό στο φραπέ.

‘Τα θερμά μου συγχαρητήρια Φοίβε. Και για τον διαγωνισμό που οργάνωσες για δήθεν ‘εξαγώγιμο προϊόν του Κωλονακίου…Έκανες όμως ένα λάθος με το να διαδίδεις από εδώ και από εκεί τη gorgonzola και να διοχετεύεις στην αγορά χάρτες του Κωλονακίου σε σχήμα πίτσας. Μ’ έκανες να εμπιστευτώ γι’ άλλη μια φορά το στομάχι μου, να θυμηθώ την απαράμιλλη φέτα, την ΠΟΠ φέτα, την ΠΟΠ Έλλη κ.ο.κ., να οδηγηθώ μέσω των συνειρμών στο σατανικό σου μυαλό. Ένα έξοχο σχέδιο που όμως δεν έπιασε. Ίσως…’

‘Κάντε πίσω!’, φώναξε ο Φοίβος. Κρατούσε ένα δοχείο μελάνης. Ήταν πιο επικίνδυνος από ποτέ. Ετοιμαζόταν άραγε να γράψει καινούριους στίχους?

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε αμέσως, το μόνο που ήθελε ήταν να αποδράσει. Και το κατόρθωσε σχηματίζοντας επάνω στο κενό κάδρο που περίμενε το χρυσό δίσκο της Έλλης την πολιτεία των ΗΠΑ ‘ Ouiskonsheen’. Οι περισσότεροι έμειναν να τον βλέπουν να καίγεται, την ίδια στιγμή που η Έλλη θρηνούσε τον χρυσό της δίσκο και ο Eminem Mulder άρπαζε την Kim από τα μαλλιά και την έσερνε στο κοντινότερο δάσος. ‘Μακριά από πουτάνες και καριόλες’, του είχε πει σοφά ο X, αγνοώντας ότι πρόκειται για πλεονασμό.

‘Δυστυχώς για εσένα, αυτή τη φορά Dana, δεν πρόκειται απλώς να τραγουδήσω. sit down bitch, you move again i’ll beat the shit out of you! Μου κατέστρεψες τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μου!  Quit crying bitch, why you always make me shout at you? Αν δεν ήσουν εσύ το 8 Mile θα βρισκόταν στο Marshall Mathers lp. Aww, what’s the matter Kim, am i too loud for you?
Too bad bitch, you’re gonna finally hear me out this time. Θυμάσαι που μου ζήτησες να το δουλέψω καλύτερα το κομμάτι? Που μου είπες ότι προτιμάς τους άντρες με ανοιχτές πλάτες?

Kim: Why are you doing this?
Eminem: SHUT THE FUCK UP
Kim: You’re drunk, you’re never gonna get away with this
Eminem: You think I give a fuck? Come on, were going for a ride bitch.
Kim: NO!
Eminem: Sit up front

Έμοιαζες με τον Μωυσή, εκείνη την εποχή αν έλεγες ‘ανοίχτε πλάτες!’ θα άνοιγαν όπως η Ερυθρά Θάλασσα γιατί σ’ αγαπούσα!

Kim: I love you.
Eminem: Oh god, my brain is racin’.
Kim: I love you.
Eminem: What are you doing, change the station, i hate this song. Άλλο ένα τραγούδι από τον Φοίβο, ε?

Αλλά εσύ εκείνη την εποχή ακριβώς την ίδια με την προηγούμενη, αποφάσισες να send shivers down my spine. How the fuck could you do this to me?
Kim: I’m sorry.
Eminem: How the fuck could you do this to me?

Όπως και να έχει, θα σε προτιμούσα ζωντανή αν δεν άξιζες να γίνεις τίποτε περισσότερο από ένα τραγούδι. Αλλά όχι ερωτικό. This is not a love song. Το τέλος θα το μάθεις ακούγοντάς το.

Ο Φοίβος την άφησε εγκλωβισμένη μέσα στο τραγούδι ενώ περίμενε να τελειώσει αυτό. Και πραγματικά όταν τέλειωσε, είδε τη Hailey να εμφανίζεται καθώς τέλειωνε η MM case .

Την πήρε στην αγκαλιά του ευχαριστημένος με την κατάληξη της υπόθεσης.

Καιρό μετά.

Ο Eminem Mulder καθισμένος στη βεράντα του σπιτιού του, κάπου στη νότια Ντακότα, κοιτάζει τη μικρή Hailie να παίζει το γιατρό με το φίλο της Max Algida. Μόνο που εκείνος λιώνει από αγάπη γι’ αυτή.

‘Eminem’, μια ζεστή φωνή ακούγεται από το βάθος του κήπου.

Είναι η Έλλη Κοκκίνου η οποία μετά την περιπέτεια με τον Φοίβο Moriarty αποφάσισε να συζήσει με τον Eminem Mulder. Τον αγκαλιάζει.

‘Λοιπόν, τι είπαν?’

‘Δεν υπάρχει καμιά πόλη Ouiskonsheen χαρτογραφημένη στις ΗΠΑ.’

‘Άρα?’

‘Άρα τα βρετανικά charts δεν είναι ακόμη ασφαλή’, χαμογελά.

‘Μα ξέρεις ότι η καριέρα είναι το τελευταίο που μ’ ενδιαφέρει πλέον’.

‘Η δύναμη της συνήθειας. Ωστόσο μπορούμε να δοκιμάσουμε τα hanging rocks!’

‘Τον βράχο των κρεμασμένων?!’

‘Ακριβώς! Θα γνωρίζεις βέβαια ότι εκεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 1900 μια ομάδα κορασίδων χάθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες…’

‘Εξωγήινοι πάλι?’

‘Καθόλου απίθανο…’

‘Εξωγήινοι όπως αυτοί που συμμετείχαν στην απαγωγή της Hailie? Ή ο Φοίβος?’

‘Για τον Φοίβο δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι ΔΕΝ είναι εξωήινος’

‘Eminem, μην αρχίζεις τα ίδια’

‘Περίμενε λίγο’.

Ο Eminem Mulder μπαίνει στο σπίτι και βγαίνει με έναν ογκώδη φάκελο.

‘Έχω εδώ συγκεντρώσει κάποια αδιάσειστα στοιχεία για τον βίο και πολιτεία του. Πρόσεξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Βλέπεις ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για fake. Την βρήκα κάνοντας surfing στο δίκτυο. Τα στήθη του δεν μοιάζουν με της Alicia Silverstone? Ποιος λογικός άνθρωπος (…) δεν θα ήθελε τα στήθη της Sharon Stone αλλά της Silver  stone…εκτός και αν είχε ακολουθήσει την περιοδεία του bite the silver bullet? Αλλά γιατί να μην διαλέξει τα καταχωρημένα στη MENSA στήθη της Sharon που συγκεντρώνουν τον εντυπωσιακό αριθμό 120? Μιλάμε για εξωπραγματικές περιφέρειες, 120 -60 -90, περιφέρειες που οποιοσδήποτε ήθελε να κάνει καριέρα στο porno θα επιθυμούσε. Κοίταξε τώρα αυτή τη photo : είναι τραβηγμένη από δορυφόρο. Πώς γίνεται να φαίνεται η κοιλιά του? Εκτός και αν πια είναι συγγενής του εξωγήινου του Roswell, θυμάσαι μπυροκοιλιά? Αυτό και αν ήταν καλοστημένο! Το παλιό κόλπο του ‘κλεμμένου γράμματος’ από το ομώνυμο του Poe. Μας τον έδειξαν μέσα στα μάτια μας ακριβώς για να το θεωρήσουμε πολύ καλό γι’ αληθινό! Όμως όλοι ξέρουν ότι στην area 51 οι συνθήκες ευνοούν την μπυροκατάνυξη. Το λάθος αυτό απέβη μοιραίο για τον άτυχο εξωγήινο, ο οποίος μην γνωρίζοντας πώς να ουρήσει έσκασε σαν μπαλόνι. Αλλά όχι και για τον συγγενή του που γνωρίζοντας ότι ο λυκίσκος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη λεκιθίνη αποφάσισε να μην εμπιστευτεί μπύρα από αβγά…αλλά δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες. Κοίταξε αυτό το έγγραφο, έχει την υπογραφή της βασιλομήτωρος…σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των ταινιών του BBFinos στον Φοίβο…κοίταξε ημερομηνία…ακριβώς. Μια ημέρα πριν οι Εγγλέζοι κατακτήσουν το παγκόσμιο κύπελλο! Αναρωτιέσαι αν η μπάλα έσκασε μέσα ή έξω από τη γραμμή. Το πλάνο δεν ξεκαθαρίζει τίποτε. Κοίτα τώρα ποιος ήταν ο σκηνοθέτης του αγώνα…χα, το βρήκες.   Σκέψου ότι οι εγγλέζοι δεν έχουν κατακτήσει ποτέ ευρωπαϊκό και σύγκρινέ την με την επιθυμία του      Φοίνου να μπει στην Ε.Ε.’.

‘Σταμάτα επιτέλους!’ χαμογέλασε η Έλλη. Το χαμόγελό της του φάνηκε σχεδόν εξωγήινο αλλά προτίμησε να αφήσει την έρευνα γι’ αργότερα. Άλλωστε, δεν θα ήθελε κανείς να χάσει την εμφάνιση του Somerville στην Ρούλα Κορόμηλα. Ή μήπως ήταν οι OMD?

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.