Menu

Τελικά τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Όταν είσαι επιφυλακτικός, όταν δεν έχεις πολύ μεγάλες προσδοκίες, όταν περιμένεις κάτι απλά καλό και τίποτα παραπάνω.

Οι Τσέχοι Lakeside Church άλλαξαν (ελαφρώς) το όνομά τους σε Lakeside X, έβαλαν τα δυνατά τους, ωρίμασαν και κατάφεραν να παρουσιάσουν μια δουλειά λαμπρή. Με σεβασμό πάντα στα μουσικά τους πρότυπα ξετίναξαν κάθε υποψία κλωνοποίησης, “δημιούργησαν” τη δική τους ταυτότητα, πειραματίστηκαν και κατέληξαν σε ένα album πραγματικά καλό.

Δεν είναι μικρό πράγμα να ξεκινάς με διασκευές σε Cure και Depeche Mode, να προσπαθείς να βρεις τη μουσική σου ταυτότητα ανάμεσα σε groups όπως οι De/Vision, οι Mesh κλπ, και τελικά να καταφέρνεις με το 2ο μόλις δίσκο σου να εντυπωσιάσεις ακόμα και τους πιο δύσπιστους!

Μιλώντας με τον Igor Dvorsky, τον drummer της μπάντας πείστηκα να ακούσω προσεχτικά και χωρίς διακοπή το δίσκο από την αρχή έως το τέλος. Μου εξέφρασε την επιθυμία του να μην αφήσω τον εαυτό μου να γοητευτεί και να παρασυρθεί στο επιλεκτικό άκουσμα συγκεκριμένων τραγουδιών, τουλάχιστον στην αρχή…. «Είναι ολόκληρο concept, μια ιστορία με αρχή και …τέλος» μου είπε. Κι έτσι είναι… :

Η ιστορία του δίσκου ξεκινάει με το “Sway”. Ο ήρωας της ιστορίας παλινδρομεί ανάμεσα στη σύγχυση και τη ψευδαίσθηση. Προσπαθεί να επιβιώσει και να βρει το δρόμο του μέσα στο σκοτάδι που έχει καλύψει το μυαλό του. Ένα σκοτάδι γεμάτο αμαρτίες και μια ησυχία βασανιστική που δεν τον αφήνει να προχωρήσει. Και μόνη ελπίδα του αυτό το αμυδρό φως που φαίνεται εκεί μακριά… πολύ μακριά.

“You try to breathe more deeply
As your mind flows, twisted out of your head
Stained from all the sins you know”

Με το “Anywhere” προσπαθεί να δηλώσει σχεδόν απεγνωσμένα την παρουσία του (“Anytime you’re born and Anytime you’re dying… Anywhere you wander, My eyes are inside you”), ενώ λίγο αργότερα (“17”) μας αφήνει με την αίσθηση ότι 17 είναι οι σημαντικότερες, οι πιο όμορφες, και τώρα πλέον οι πιο βασανιστικές στιγμές που πρέπει να αφήσει πίσω του, αφού η ζυγαριά της ζωής, της πορείας και της στιγμής που τα συναισθήματα μορφοποιούν και καθορίζουν, χάνει την ισορροπία της από ένα και μόνο γεγονός, από μία και μόνο πληγή (“Seventeen burdens, but only one breaks you down, Seventeen chances, but only one way to go. Don’t cry over me”).

Κάποια στιγμή έρχεται η αναζήτηση και η ανάγκη για κατανόηση (“Tell me you understand me”) με ένα τρόπο σχεδόν σπαρακτικό (“Will you tell me all your secrets, Even if you know I won’t hear, Will you immerse in my dreams, When my demons overpower me, Tell me your love is blind, And maybe I’ll be free”), ενώ η συνειδητοποίηση ότι τα πάντα έχουν τελειώσει (“Wasted”), επαναφέρει το συναίσθημα του αδιεξόδου (“Take away all the weight, Of this suffering and wail, Come and lay with me”).

I’m in the line of the fallen ones
My skin is a mattering wound burned from the sun
Before I make my last mistake
I really want to hear my heart breaking
“Nicotine”

Κι όταν τα πάντα φαίνονται κενά ή “μισά”, έρχεται η ανάγκη για πίστη (“Do You Believe”), στη ζωή, στη ψυχή, στα όνειρα (“Do you believe that sin can make you clean, Do you believe that stars shine even if you can’t see”), ενώ ο πόνος συνεχίζει να γίνεται δυσβάσταχτος όταν ο ήρωας έρχεται κατά πρόσωπο με τη ψυχρότητα  (“And the white line, is flickering, As you’re falling down inside. Now your face is like a vacant lot, Pale and bright and out of tears”).

“This is the end of a broken star
Collapsing in one deep black spiral”
“Spiral”

Και το ταξίδι φαίνεται να μην έχει τέλος, μια πορεία στο σκοτάδι, με μοναδικό φως (“Ultraviolet”) αυτό που συνεχίζει να απομακρύνεται… (“If you ever say that’s all to give
I think I won’t demand. You just shine too bright for me, More than any light I see”).

Η ιστορία που αποτυπώνεται στο μυαλό σου όταν ακούς το “EXIT:NOWhere” συνοδεύεται από μια άρτια μίξη ηλεκτρονικών και κιθαριστικών μελωδιών. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο «διαπεραστικό» και δίνει το στίγμα μιας μπάντας που φαίνεται να έχει βρει για τα καλά το δρόμο της.

Tracklist

Sway
Anywhere
17
Tell Me You Understand Me
Wasted
Nicotine
Do You Believe
White Line
Spiral
Ultraviolet

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.