Menu

Ένας άκρως χαρισματικός μουσικός, με δύο μπάντες και πολλούς δίσκους στο ενεργητικό του, ο Billy Corgan είναι ένας έμπειρος performer από τον οποίο περιμένεις πάντα τα καλύτερα. Χρόνια τώρα παρακολουθώ τη δουλειά του και μια από τις μεγάλες μου στεναχώριες είναι ότι δεν είδα ποτέ live τους Pumpkins. Έχω ακούσει από διάφορους πως ο παλιός Billy ήταν αλλιώς. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τέτοιες συγκρίσεις, αυτό που μπορώ όμως να σας πω με σιγουριά είναι ότι εκείνο το βράδυ στο θρυλικό Fillmore δεν έβγαλε τα σώψυχά του επί σκηνής όπως περίμενα.

Το σκηνικό ήταν ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ. Ακόμα και τα μικροσκοπικά μόνιτορ ήταν επιμελώς καλυμμένα με το ίδιο μεταλλικό αρτ-ντεκό στυλ/μοτίβο που αγκάλιαζε τα keyboards. Το πάτωμα όπως και η σκηνή από πίσω ήταν στρωμένα με λευκό πλαστικό, το οποίο κατά τη διάρκεια του σόου φωτιζόταν με διάφορα χρώματα δημιουργώντας έτσι ένα εκπληκτικό μωσαϊκό χρωμάτων.

Όπως ήταν φυσικό το βάρος δόθηκε στο ‘FutureEmbrace’ με μερικά covers στο ενδιάμεσο, όπως το καταπληκτικό ‘To Love Somebody’ των Bee Gees και το ‘It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)’ των AC/DC. Τα ‘A100’ και ‘Mina Loy’ ήταν τα κομμάτια που ξεσήκωσαν περισσότερο τον κόσμο, αλλά η αλήθεια είναι οτι ούτε κι αυτά ήταν αρκετά να ‘σηκώσουν’ το live.

Συμπαθέστατοι οι Μπράιαν και Λίντα στα πλήκτρα, κάνοντας κάτι παραπάνω από το στέκονται όρθιοι και να παίζουν (ένα πολλάκις επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στις μπάντες με πληκτράδες). Ο Ματ στα ντραμς έμοιαζε πολύ με τον Μαρκ Τζάκσον τον VNV Nation στο παίξιμο (deja-vu γιατί και τους VNV στο Fillmore τους είδα πριν μερικούς μήνες).

Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες, αρκετές φορές έπιασα τον Μπίλυ να παίζει και να είναι ‘αλλού’. Άλλοτε έδειχνε να σκέφτεται κάτι και άλλοτε το βλέμμα του χανόταν. Ίσως τελικά η καρδιά του να βρισκεται όντως στους Pumpkins. Καλά θα κάνει πάντως να το λήξει σύντομα γιατί θέλουμε να τον δούμε να βγάζει όλο του τον εαυτό επί σκηνής και να μη μας αφήνει “μισούς”.

Πάντως για να λέμε την αλήθεια όσο δεν αφέθηκε επί σκηνής το έκανε μετά τη συναυλία στο meet and greet με τους θαυμαστές του, όπου είδαμε έναν πραγματικά απλό και φοβερά συζητήσιμο Μπίλυ. Η ψυχή φαίνεται να είναι εκεί, απλά θέλει κάτι να την ξαναφέρει στην ζωή…

photos by Olga K.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.