Menu

Duff the book not the beer

Σε αντίθεση με του δύο πρώην bandmates του ο Duff δεν αναλώνεται μόνο σε ιστορίες σχετικά με τις καταχρήσεις του. Πιο υποψιασμένος από τους άλλους κατάφερε να αποφύγει τις παγίδες της ηρωίνης για να καταλήξει κολλητός στην κυριολεξία με τον Mr Brownstone. Οι ιστορίες που διηγείται είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσες από του Slash (αν και ο προηγούμενος παραμένει πιο δημοφιλής) . Η εισαγωγή μας κάνει μια σύνδεση με τις ρίζες του και τους λόγους που εγκατέλειψε το Σιάτλ και την εκεί μουσική σκηνή.

Είναι χαρακτηριστικό γεγονός πως το συγκεκριμένο άτομο έχει τελειώσει πανεπιστήμιο (μετά την διάλυση της μπάντας) και ότι παρά τις καταχρήσεις υπάρχει κάτι ακόμη εκεί μέσα (στο κεφάλι του). Σε αντίθεση με τον μέσο πρώην σούπερσταρ δεν κατηγορεί κόσμο, απλά προσπαθεί να μας πείσει ότι η ζωή του είναι νορμάλ. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο πειστικός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το βιβλίο του δεν διαβάζεται ευχάριστα. Μέσα από τα τελευταία κεφάλαια καταλαβαίνεις επίσης γιατί οι Velvet Revolver δεν πήγαν παραπέρα.

It's So Easy (and other lies)

Sex and drugs and rock n’roll baby και πως να τα αφήσεις πίσω σου. Θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του βιβλίου αφού τουλάχιστον το ένα τρίτο του πραγματεύεται ακριβώς αυτό. Πολεμικές τέχνες, ποδήλατο και ασιατική φιλοσοφία καθώς και αποχή από περιοδείες και rock n’ roll festivities είναι οι δικές του μέθοδοι. Επίσης η σωστότερη έκφραση σε όλο το βιβλίο είναι το “Once an Addict always an Addict”. Προσφέροντας μας απλόχερα την παραδοχή ότι πάρα την πάροδο του χρόνου κάποια πράγματα είναι αρκετά επικίνδυνα για τον ίδιο και δεν τα θέλει καθόλου κοντά του.

Ακροβατώντας λοιπόν  ανάμεσα σε αυτοβιογραφία και self-help book αν θέλετε να μάθετε κάτι παραπάνω για τους Guns δεν θα σας το συστήναμε ιδιαίτερα. Όπως επίσης και αν έχετε διαβάσει το βιβλίο του Slash. Βέβαια για να το κάνατε μάλλον είστε φαν οπότε θα το πάρετε και αυτό. Γενικά αν αντέχετε να ακούτε έναν σούπερ πλούσιο μουσικό να σας περιγράφει τα κάποια δύσκολα πράγματα που του έτυχαν στην ζωή του, νομίζω ότι αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.