Menu

Στο παρελθόν δεν υπάρχει τίποτα άλλο από ψευδαισθήσεις και ψέματα. Το σημαντικό είναι η συνάντηση. Μες στις παράλληλες αποκλίσεις της ζωής μας, το επικείμενο ενός απρόβλεπτου, πάντοτε πιθανού, ποτέ βέβαιου. Η συνάντηση δεν είναι ουτοπική, θα λάβει χώρα κάπου, κάποια κοντινή μέρα. Δεν αποτελεί το όνειρο ενός μυθικού μέλλοντος που θα έβρισκε την προέλευσή του σε μια παρελθούσα υπόσχεση, ενός φαύλου κύκλου της εύρεσης ενός χαμένου παραδείσου. Η συνάντηση είναι κάτι πολύ πιο ταπεινό. Πολύ πιο πεζό. Είναι το πάντοτε πιθανό, ποτέ βέβαιο, ένα γεγονός του οποίου η αναμονή εμποδίζει τους ανθρώπους ν’ αυτοκτονήσουν και τις κοινωνίες να αποδιαρθρωθούν.

Είχα κάποιες συναντήσεις στη ζωή μου. Με ανθρώπους, τοπία, στιγμές. Και μετά από κάθε συνάντηση, δεν ήμουν πια ακριβώς ο ίδιος. Κάθε συνάντηση επέβαλε στην πορεία μου μια ελαφριά απόκλιση που την επαναπροσανατόλισε. Η συνάντηση είναι αύριο, σύντομα, σε λίγο ίσως, και επιζώ μόνο χάρη στη βεβαιότητα αυτής της ανεπαίσθητης, μα επικείμενης αλλαγής.

Κάποιος ψάχνει να σε βρει

[Κάποιος ψάχνει να σε βρει / Marc Auge / Εκδόσεις Νόβολι]

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.