Menu

Στο δικό μου μυαλό μουσικά το 2012 χαρακτηρίστηκε κυρίως από κάποιες πραγματικά όμορφες και ιδιαίτερα αξιόλογες slowcore κυκλοφορίες. Και γράφοντας slowcore εννοώ διάφορους συγγενείς και μη μουσικούς χώρους και κατηγορίες, όπως π.χ. shoegaze, melancholic pop, post rock, dream pop, slow/indie country, κλπ. Ταξιδιάρικες μελωδίες και μουσικές ιστορίες που με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο προκαλούσαν τη σκέψη και ενέπνεαν συναισθήματα έντονα, εν μέρει μελαγχολικά αλλά όχι αναγκαστικά σκοτεινά.

Πέρα από τα δέκα επιλεγμένα albums που έχω παραθέσει παρακάτω, θα είχε αξία να αναφερθώ σε μερικά ακόμα σχήματα όπως ο The Best Pessimist με το έργο του που έχει τον τίτλο “Love Is…”, ο Καναδός JBM με το θαυμάσιο και εξαιρετικά εσωστρεφές “Stray Ashes”, οι Wild Nothing με το 80’s new wave / dream pop “Nocturne”, οι Έλληνες An Orange End με το επίσης πολύ όμορφο (και διαφορετικό από το προηγούμενό τους) post rock πόνημα “Baby On Board”, καθώς και η σταθερή (ρωσική) αξία που ονομάζεται Motorama με το “Calendar”.

Τα 10 καλύτερα μουσικά albums [2012]

1. The Enemy Inside [Arctic Plateau]

2. Observator [The Raveonettes]

3. Passage [Exitmusic]

4. Bloom [Beach House]

5. Will you be there with me [Honeychurch]

6. Mirage Of Bliss [Maximilian Hecker]

7. Minimal to Maximal [Monsieur Minimal]

8. Anar [Marketa Irglova]

9. Kill For Love [Chromatics]

10.Happy Way in the Maze of Rebirth [Human Tetris]

=====================================================

Οι 5 καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες [2012]

1. Rust & Bone

2. Sidewalls / Medianeras

3. The Intouchables

4. Ruby Sparks

5. Ted

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.