Menu

Μπορεί το όνομά του είναι ένας σιδηρόδρομος από κατά το πλείστον αρκετά “δύσκολες” λέξεις –Bjørn Alexander Gøtzsche Lange– αλλά κάτι μας λέει ότι θα χρειαστεί να το θυμόμαστε στις συζητήσεις που στο εγγύς μέλλον θα κάνουμε με τους φίλους μας, με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, με αυτούς που θα μας ενδιαφέρει να μοιραστούμε και να αναλύσουμε ό,τι γνωρίζουμε για τους Flag White. Βλέπετε, αυτός ο Δανός τύπος (από την Κοπεγχάγη) κατάφερε από το πρώτο του κιόλας EP να μας πάρει το μυαλό, και να μας θυμίσει εκείνες τις εποχές που ένα σπάνιο (τουλάχιστον για μας – κυριολεκτικά και μεταφορικά) βινύλιο, ή και γιατί όχι κι ένα CD… μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο, το πιο έντονα συναισθηματικό δώρο!

 

Το EP του λοιπόν λέγεται “Let Go“, έχει κυκλοφορήσει μόνο σε ηλεκτρονική μορφή ( http://flagwhite.bandcamp.com/ ) και το αγοράζουμε με ότι ποσό εμείς θέλουμε. Κι αν προσπαθήσει κανείς να κατατάξει τους Flag White σε κάποια συγκεκριμένη μουσική κατηγορία θα αποτύχει παταγωδώς. Το “Let Go” θα μπορούσε να είναι το soundtrack ενός road movie, το μουσικό κάδρο ενός έργου γεμάτου κυκλοθυμικές εξάρσεις, ένα μεγάλο όνειρο γεμάτο διαπεραστικές ηλεκτρονικές shoegaze μελωδίες, …ο τελευταίος δίσκος που θα κυκλοφορούσε ο Anthony Gonzalez των M83 όταν θα αποχωρούσε (πρόωρα και ξαφνικά) από την μουσική βιομηχανία, μια ατελείωτη έκρηξη συναισθημάτων …αγάπης, απόγνωσης, θυμού, αισιοδοξίας…, ένα μουσικό ταξίδι προερχόμενο από προσωπικές εμπειρίες αλλά πλημμυρισμένο από χρώματα τόσο ιδιαίτερα αλλά και γνώριμα που σε αιχμαλωτίζουν.

Όπως και ίδιος ο Bjørn Alexander Gøtzsche Lange αναφέρει…

To let yourself go, sometimes, is the only answer to have been let go yourself. When I suddenly found myself without a band, temporarily homeless, somehow stuck in a Paul Auster-novel and crossing a red light in Greenpoint, Brooklyn with my eyes closed – I realized exactly that. Unhealthy as it may have been, this act of surrendering also brought clarity and urge with it. And I started writing for mine and noone else’s sake again.

Tracklist

Another Song | Far Far Away | Your Heart Beats Mine, My Heartbeat’s Yours | Alaska | Of Laughter And Forgetting

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.