Menu

Σε ένα χρόνο που μάλλον δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι μας έχει εντυπωσιάσει μουσικά (μέχρι τώρα), ευχάριστη έκπληξη αποτελούν οι A Second Of June. Μετά από τον πρώτο τους εγχείρημα (The Inside Laws – 2009) που κατά βάση ήταν αδύναμο αλλά δήλωνε τις προοπτικές τους, η μπάντα από τη Γαλλία κυκλοφόρησε φέτος τη νέα της ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο “Psychodrama“.

Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα από γαλλική new wave, indie pop και shoegaze, ενώ ακούγοντάς τους δεν θα μπορούσαμε παρά να σκεφτούμε τους The Wake αλλά και acts της γαλλικής new/cold wave σκηνής όπως οι Asylum Party και οι Little Nemo. Η (ποιοτική) διαφορά του δεύτερου αυτού album από το πρώτο τους είναι μεγάλη, στοιχείο που υποδηλώνει την ωριμότητα και την εξέλιξή τους σε ένα σχήμα που έχει όλα τα φόντα να γίνει δημοφιλές στα σύγχρονα μουσικά μονοπάτια των προαναφερθέντων σκηνών.

Το album ακούγεται ευχάριστα από την αρχή έως το τέλος (πράγμα σπάνιο σε μια εποχή που το ατελείωτο free downloading είναι πνιγμένο από …trash), αλλά αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε τις πιο αξιόλογες στιγμές του θα αναφερόμασταν στα “Memories of Us”, “Peanut”, “Etching”, “70 days”, “The Valley Of The Assassins” και “Shy Ink #2”.

1. Etching
2. Gallery *
3. Sleep Widow *
4. Seagulls in a Bag
5. The Heir
6. Peanut
7. The Valley of the Assassins
8. Memories of us
9. Why Hands are better than Wings
10. 70days
11. Shy Ink #2

http://asecondofjune.com/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.