Menu

A Starr has fallen from the sky…

Αποχαιρετισμός στον Mike Starr των Alice In Chains

Για να σας μεταφέρω λίγο στο κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή στο κεφάλι μου θα πρέπει να ακουστώ λίγο βαρετός , παλαιολάτρης και ίσως και ξερόλας. Θα ήθελα να μου τα επιτρέψετε όλα αυτά και μετά με κάνετε ρόμπα άνετα στα comments.

Ταξιδεύουμε λοιπόν πίσω στις αρχές των 90s μια εποχή που οι περισσότεροι από εσάς ίσως και να μην είχαν γεννηθεί.  Τότε το «μεταλ» εδώ στο Ελλάντα ήταν παντοδύναμο και οτιδήποτε δεν μπορούσε να το συμπεριλάβει στην ταμπέλα του απλά περιφρονούνταν.  “Grunge metal” λοιπόν δεν πούλαγε κανένα δισκοπωλείο οπότε άμα άκουγες grunge δεν μπορούσες πολύ απλά να ακούς και metal. Ήταν πολύ ροκ αυτό το είδος, δεν το πλησίαζες είχε πολλά άσχημα πράγματα μέσα του ακόμη χειρότερα και από αυτό το “πανκ”. Βέβαια το να είσαι πάνκης σε εκείνη την φάση είχε και μεγάλο respect οπότε δεν σε πολυάγγιζαν, αλλά εδώ παρεκκλίνουμε.

Θυμάμαι που λέτε χαρακτηριστικά έναν συμμαθητή μου (που πέρναγε ώρες στα διαλείμματα, αναλύοντας το μεγαλείο του Master of the Puppets) να μου δείχνει το βινύλιο του Dirt που είχαν κάνει δώρο στον μεγάλο αδερφό του και να μου λέει ότι δεν ξέρει τι να το κάνει επειδή δεν ήταν “metal” . Τι είχε συμβεί λοιπόν, πώς είχε ξεφύγει αυτό το τερατούργημα και είχε μπλεχτεί με τους “Μετάλλικα” και τα άλλα παιδιά . Προφανώς κάποιοι που άκουγαν με τα αυτιά τους και όχι με τα μάτια τους είχαν διακρίνει την μετεξέλιξή της μουσικής και την μακρινή μεν  άλλα υπαρκτή δε σχέση ανάμεσα στην μουσική του γκρουπ και το προαναφερθέν είδος μουσικής.

Αυτή ήταν λοιπόν και η δουλεία του Starr  και ας βαράει o Cantrell τώρα της κιθάρες μιλώντας για “Your Decision”  και προσπαθώντας να στηρίξει την zombie μουσική βιομηχανία. O Starr βγάζει περισσότερα κότσια σε ένα κομμάτι απ’οτι όλες οι multi platinum κυκλοφορίες των reformed AIC μαζί. Ναι OK τον έδιωξαν γιατί τους κράταγε πίσω , ναι OK he could never kick the habbit  και ναι μετά από αυτούς δεν πήγε παραπέρα. Αλλά ο κόσμος θα τον θυμάται για τους δυόμιση δίσκους που συμμετείχε και τον ήχο που έχτισε. Τώρα σχετικά με το overdose και την συμμετοχή στο celebrity rehab, όπως λέει και ο Keith Richards, συνήθως με την απεξάρτηση λες στον εαυτό σου άλλη μια φορά και παίρνεις την ίδια δόση που έπαιρνες πριν. Ο οργανισμός σου όμως δεν το αντέχει and u overdose…

Farewell λοιπόν Mike, γράψτε κανα κομμάτι με τον Layne στον ουρανό.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.