Menu

Να ‘μαι και πάλι πίσω στην όμορφη παρέα μας! Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να είμαι, το τελευταίο διάστημα, συνεπής στο καθιερωμένο ραντεβού μας αλλά πιστεύω πως λίαν συντόμως θα τελειώσει και αυτό. Πόσο μάλλον τώρα που φτάνει στο τέλος του και τούτο το έτος (για τους περισσότερους από εμάς τους «κοινούς» θνητούς, ευτυχώς θα έλεγα!), δεν θα μπορούσα να «λείψω» και να μην σας ευχηθώ τα δέοντα για τη νέα χρονιά που μας υποδέχεται σε λίγες μόνο ημέρες. Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω την επικαιρότητα, ας περάσουν με το καλό οι γιορτές (οι οποίες φέτος δυστυχώς είναι πιο υποτονικές από ποτέ..) και έπειτα θα έχουμε όλο τον χρόνο για να επισημάνουμε τα «κακώς» κείμενα που ταλανίζουν την Ελλαδίτσα μας. Μακάρι να φανούμε ψεύτες και να διαψευστούν οι Κασσάνδρες αλλά ποιος πιστεύει σε θαύματα στις μέρες μας; Δυστυχώς οι αριθμοί είναι εναντίον μας…

Επειδή όμως πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και επιπλέον είναι η αγαπημένη μου περίοδος του χρόνου, θα είμαι πιο «ανάλαφρος» από τις προηγούμενες φορές δίνοντας σας κάποιες πληροφορίες για αυτή την τόσο σημαντική γιορτή και βάζοντάς σας λιγάκι στο κλίμα των ημερών που όλοι μας το έχουμε ανάγκη. Το ξέρατε ότι:

  • Τα Χριστούγεννα πρωτογιορτάστηκαν στην Ρώμη γύρω στο 335 μ.Χ.
  • Η 25Η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως ημέρα της γεννήσεως του Χριστού για να εξαλειφτεί από τις συνήθειες των ανθρώπων η παγανιστική γιορτή των Σατουρναλίων που συνέπιπτε ημερολογιακά.
  • Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ήταν ο πρώτος που το 529 όρισε τα Χριστούγεννα ως επίσημη αργία του κράτους απαγορεύοντας εκείνη την ημέρα τα δημόσια έργα και την λειτουργία των υπηρεσιών (όλα για τους δημόσιους υπαλλήλους γινόντουσαν από αρχαιοτάτων χρόνων! χαχα!!)
  • Σύμφωνα με τον Κέπλερ, το αστέρι της Βηθλεέμ αφορούσε κα΄ποιο αστρονομικό φαινόμενο του έτους 747 από κτίσεως Ρώμης το οποίο προκλήθηκε από την συνάντηση τριών πλανητών, του Κρόνου, του Δία και της Αφροδίτης.
  • Σύμφωνα με την δυτική παράδοση ο πρώτος που στόλισε δέντρο ήταν ο Μαρτίνος Λούθηρος, κατά άλλους ο Άγιος Βονιφάτιος περί το 750 στην προσπάθεια του να σταματήσει την παγανιστική λατρεία της βελανιδιάς..
  • Στην Ελλάδα το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και του δημόσιου στολισμού το έφεραν οι Βαυαροί το 1833. Το πρώτο δέντρο που στολίστηκε ήταν στα ανάκτορα του Ναυπλίου και κατόπιν στην Αθήνα όπου οι κάτοικοι έκαναν ουρές για να το θαυμάσουν.

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως και επειδή θέλουμε να τηρούμε κάποιες «παραδόσεις» στο webzine μας, σας παραθέτω και εγώ με την σειρά μου, την  λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ και τις καλύτερες ταινίες του 2010 που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μου κράτησαν όμορφη συντροφιά κατά την διάρκεια τούτων των ..χαλεπών καιρών !!!


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ALBUMS

1.    Arcade Fire – “The suburbs”
2.    The National – “High violet”
3.    Anathema – “ We are here because we are here”
4.    Beach House – “Teen dream”
5.    Kings Of Leon – “Come around sundown”
6.    Band Of Horses – “Infinite dreams”
7.    Mumford & Sons – “Sigh no more”
8.    Pure Reason Revolution – “Hammer and anvil”
9.    Avantasia – “Angel of Babylon”
10.  Μanic Street Preachers –“Postcards from a young man”

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

1.    Inception
2.    The town
3.    Up in the air
4.    Due date

Εύχομαι ο καθένας από εσάς να βρείτε τα Χριστούγεννα στην καρδιά σας! Tα λέμε το 2011!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.