Menu

Καταρχήν να ευχηθώ, καλώς ή κακώς, καλό φθινόπωρο σε όλους! Μετά από μια σύντομη αλλά και συνάμα ευεργετική διακοπή ελέω θέρους, με ότι συνεπάγεται αυτό, είμαστε και πάλι κοντά. Ελπίζω ο Σεπτέμβριος, μήνας εφαλτήριο για αλλαγές και οριοθέτηση στόχων, να σας βρίσκει όλους ευδιάθετους και ανανεωμένους. Εντάξει, είναι λογικό όλοι μας να χρειαστούμε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στην «γκρίζα» πραγματικότητα αλλά μήπως θα είναι η πρώτη φορά; «Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Όμως είναι πραγματικά έτσι τούτη την φορά ή θα πρέπει να εφεύρουμε κάποιο άλλο γνωμικό; Ακόμη δεν «πάτησα το πόδι μου» πίσω από τις καλοκαιρινές διακοπές και νιώθω πως ήδη..άρχισαν τα όργανα! Και μάλιστα να παίζουν δυνατά και πολλές φορές..παράφωνα! Ακούω γύρω μου πως έρχεται «θερμός χειμώνας» και φυσικά δεν εννοούν πως θα «σφίξουν» οι ζέστες ξαφνικά..!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Υστέρηση στα έσοδα του κράτους που πρέπει να καλυφθούν με άλλους «μαγικούς» τρόπους. Και επειδή φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει βγάλει όλους τους λαγούς από το καπέλο της, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα μου φανούν αρεστοί (αλλά και σε πολλούς άλλους ακόμη..) αυτοί οι «άλλοι τρόποι».  Σενάρια περί τυχόν χρεοκοπίας της χώρας ή και αναδιάρθρωσης του χρέους εξακολουθούν να συντηρούνται από διάφορες Κασσάνδρες που «ευδοκιμούν» εντός και εκτός ελλαδικού χώρου. Τα γνωστά και μη εξαιρετέα spreads ξαναπαίρνουν την ανιούσα και το ενδεχόμενο να «προστρέξουμε» μετά από καιρό και πάλι στις αγορές φαντάζει ακόμη σαν όνειρο θερινής νυκτός. Τα συνδικάτα παίρνουν θέση μάχης (ενόψει και της ΔΕΘ) με τις νέες εργασιακές σχέσεις που θέτει το μνημόνιο και το όλο θέμα μοιάζει με «ωρολογιακή» βόμβα.

Το κυβερνητικό έργο δείχνει να έχει «κολλήσει» και τα σενάρια περί ανασχηματισμού (ενόψει και των εκλογών στην αυτοδιοίκηση τον προσεχή Νοέμβριο) δίνουν και παίρνουν. Αρκεί να μην αρκεστούν μόνο σε μια ακόμη αλλαγή προσώπων αλλά να αποτελέσει απαρχή για ένα νέο πολιτικό συμβόλαιο με την κοινωνία που θα έχει ως σκοπό την επιτάχυνση των όποιων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και τομών που θα έχουν διττό στόχο, αφενός την βελτίωση του ποιοτικού επιπέδου μας και αφετέρου την ανάπτυξη. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων καθώς και η εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ δεν μπορούν να περιμένουν και πολύ ακόμη καθώς τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν ασφυκτικά. Τέλος, εντύπωση μου έκανε η δήλωση της υπ. Παιδείας πως φέτος η σχολική χρονιά προμηνύεται η δυσκολότερη των τελευταίων 35 χρόνων ελέω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών! Παρεμπιπτόντως, η εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με λευκή κόλλα(!!) προκαλεί ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση και επαναφέρει στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου το επίπεδο σπουδών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας μας.

Στην αντίπερα όχθη όμως ευτυχώς για όλους εμάς υπάρχει και η μουσική. Είμαι σίγουρος πως πολλοί από εσάς έχετε συνδέσει το καλοκαιράκι με την ανεμελιά, την ξεκούραση, τις εξορμήσεις και άλλες λιγότερο ή περισσότερο ενδιαφέρουσες ασχολίες. Όμως όλοι μας, κατά καιρούς, έχουμε σιγοτραγουδήσει το δικό μας καλοκαιρινό soundtrack το οποίο μας συντρόφευε στις δικές μας ξεχωριστές στιγμές! Και επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, όχι τουλάχιστον ακόμη, να εγκαταλείψω την «οσμή» του καλοκαιριού και σε πείσμα των καιρών (παρόλη την δροσιά που επικρατεί και που μας θυμίζει ότι το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά!), θα σας παρουσιάσω τα καλύτερα καλοκαιρινά τραγούδια όλων των εποχών (από το 1958 έως και τον Ιούλιο του 2010!), όπως αυτά ψηφίστηκαν στο έγκριτο μουσικό περιοδικό Rolling Stone. Ρίξτε μια ματιά, ποιός ξέρει μπορεί να βρείτε και εσείς το δικό σας αγαπημένο τραγούδι, να το βάλετε να παίξει ξανά και ακόμη καλύτερα να «ταξιδέψετε» ξανά μαζί του σε εποχές που θα θέλατε να ξαναβιώσετε!

20. Νat King Cole – “Those Lazy-Hazy-Crazy Days Of Summer”
19. Justin Timberlake – “Summer Love”
18. Katty Perry feat. Snoop Dogg – “California Girls”
17. Chicago – “Saturday In The Park”
16. LFO – “ Summer Girls”
15. The Beach Boys – “California Girls”
14. War – “ Summer”
13. The Drifters – “ Under The Boardwalk”
12. Bryan Adams – “Summer of ‘69”
11. Mungo Jerry – “In The Summertime”
10. Don Henley – “ The Boys Of Summer”
9. Jon Travolta/Olivia Newton-John- “Summer Nights”
8. The Beach Boys – “Surfin’ USA”
7. Sly And The Family Stone – “Hot Fun In The Summertime”
6. DJ Jazzy Jeff And The Fresh Prince – “Summertime”
5. Richard Marx – “Endless Summer Nights”
4. Jan And Dean – “Surf City”
3. Bryan Hyland – “ Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polkadot Bikini”
2. The Surfaris – “Wipe Out”
1. The Lovin’ Spoonful – “Summer In The City”

Υ.Γ. Αυτό το μήνα η στήλη γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια! Ευχαριστώ όλους εσάς που «αγκαλιάσατε» αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε σχεδόν «δειλά» και «ρομαντικά» και με το πέρασμα του χρόνου μετουσιώθηκε στο αγαπημένο χόμπι μου. Ελπίζω να αποτέλεσε μια ευχάριστη συντροφιά σε μια διαφορετικού είδους ενημέρωση (μουσική και όχι μόνο..) που σκοπό είχε και να διασκεδάσει μεταξύ άλλων. Υπόσχομαι να φροντίζω για το καλό του πνευματικού «παιδιού» μου σαν τα μάτια μου!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.