Menu

Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Tareq στο “Lost Echoes Radio Show”. Αρκετό καιρό νωρίτερα και χωρίς να έχουμε στα χέρια μας ολόκληρο το album, ήμαστε ήδη σίγουροι ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα ήταν κάτι παραπάνω από αξιόλογο. Όταν τελικά είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τα κομμάτια που δεν ήταν  μέχρι τότε διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, απλά επιβεβαιώθηκε το ένστικτό μας. Ένα φρεσκότατο, πολύ γλυκό δισκάκι ήταν στα χέρια μας, στο iTunes μας και …πάνω απ’όλα στην καρδιά μας.

Ο Tareq λοιπόν, με εμφανή την απουσία οποιουδήποτε τουπέ, ήρθε στο μικρό μας στούντιο, τραγούδησε acapella (off – air) για λίγα δευτερόλεπτα εντυπωσιάζοντάς μας, μας μίλησε για τη ζωή του, για την έως τώρα πορεία του στα μουσικά δρώμενα της συγκεκριμένης σκηνής, την κλασική μουσική του παιδεία, και για πολλά άλλα μικρά και μεγάλα πραγματάκια που αν μη τι άλλο προσέθεσαν στην έτσι κι αλλιώς θετική ενέργεια που ο ίδιος μέσα από τις μελωδίες του εκπέμπει.

Σε μια από τις συναντήσεις που είχαμε πριν αρκετό καιρό με τους ανθρώπους που τρέχουν την Undo Records, ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι πιστεύουν στον Tareq και από ότι φαίνεται δεν άργησε κι εκείνος με τη σειρά του να τους βγάλει ασπροπρόσωπους. Το “Cocoon” τα έχει όλα…

Είναι ρομαντικό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο. Περιλαμβάνει στιγμές στις οποίες δύσκολα μπορεί να αντισταθεί ο ρυθμός του σώματος, αλλά και μελωδίες που θα σε αγγίξουν και θα σε «πονέσουν», τόσο ακριβώς όσο χρειάζεται… Μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο αντίδοτο στα ευτελή καλοκαιρινά χιτάκια που έχουμε την δυστυχία να ακούμε από την πλειονότητα των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Κι όταν πάλι τα σύννεφα καλύπτουν τον ήλιο και η διάθεση αρχίζει να γίνεται πιο σκοτεινή για να ταιριάζει με τον χειμώνα, ένα κουνουπάκι τόσο δα μικρό (“Mosquito”) -βγαλμένο από το πολύχρωμο αυτό κουκούλι- μπορεί να σου κάνει παρέα και να σου «τσιγκλίσει» αυτά που είναι και τα σημαντικότερα στο μυαλό σου… To “Mosquito” ξεχειλίζει συναισθηματισμό και συγκίνηση, κερδίζοντας με άνεση την κορυφή στα καλύτερα tracks για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Tareq στο Cocoon συνεργάζεται με την ποιοτικότερη -ίσως- από τους σύγχρονους εκπροσώπους της έντεχνης ελληνικής σκηνής, Νατάσσα Μποφίλιου για το εκπληκτικό “Feel Me”, διασκευάζει το σχεδόν κλασικό “Playboy” των Marsheaux, μας μιλάει για τα όνειρά του με την βοήθεια του Lacquer και παίζει με την βροχή συνδυάζοντας της δική του έμπνευση με αυτή του Harris Attonis.

Και τι να πει κανείς για τα ήδη γνωστά και λαμπερά “Cold” (αναζητήστε και το φανταστικό remix του V-Saq), “Not the One” και “Reign of Hearts”. Αρκετά όμως με τις αναλύσεις και τα …λόγια. Το “Cocoon” έστω και με μια μικρή καθυστέρηση κυκλοφορεί πλέον κανονικά παντού, και οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει…

http://www.myspace.com/tareqsouleiman
http://www.facebook.com/Tareqdisco

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.