Menu

Ο Dio ήταν και παραμένει η απόλυτη φιγούρα του metal στα 80s. Σήκωσε στις πλάτες του το βάρος των Sabbath και το ανέβασε σε νέα ύψη. Αλλά και στην solo καριέρα του ελάχιστοι είχαν το ήθος και την ποιότητα του. Ακόμη και στους Rainbow κυριαρχούσε κι ας επικρατούσε ο βεντετισμός του Blackmore. Παρά τις άπειρες επιτυχίες του το απόλυτο του άλμπουμ παραμένει το Holy Diver. Το θυμάμαι να δεσπόζει στην εφηβική metal δισκοθήκη του αδερφού μου για χρόνια. Όταν κάποια στιγμή  I crossed over to the metal side, ένας φίλος μου το κανε δώρο σε CD. Δεν το είχα ακούσει ιδιαίτερα όταν το δάνεισα στο συγκάτοικο μου για να δει τι είναι. Αυτό ήταν! Εκείνο το χειμώνα πρέπει να έπαιζε άπειρες φορές την ημέρα. Το  κόντρα-πλακέ που είχαμε για τοίχο στο flat δεν έκοβε τίποτα. Οπότε συχνά πιάναμε ο ένας τον άλλο να σιγοτραγουδάει τούς στίχους ή τον επισκεπτόμουν να τον παρακαλέσω να βάλει κάτι άλλο για λίγο.

Θέλοντας και μη λοιπόν το Holy Diver παραμένει ένας από τους πιο πολυακουσμένους μου δίσκους, κάτι για το οποίο δεν μετανιώνω με τίποτα. Όσο για την συναυλία του το ’98 στο Forum που πήγαμε μαζί με το συγκάτοικο παραμένει από τις πιο συγκινητικές. Με τον μεγάλο Mick Box των Uriah Heep να μοιράζει νότες ως support group,  περιμέναμε τον άρχοντα Dio να κάνει την εμφάνιση του. Ο οποίος και δεν μας απογοήτευσε καθόλου.

Αν ο Ozzy είναι ο Prince of darkness ο Dio είναι ο βασιλιάς. Ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που μαζί με τούς  Maiden έβαλαν τη χώρα μας στο συναυλιακό χάρτη και μας επισκέπτονταν σχεδόν σε κάθε του περιοδεία σε αντίθεση με τον πολυαγαπημένο Ozzy.

Είχε το stage του Terra vibe το 2005 αλλά και κάθε stage για το χαβαλέ του. Η μεγαλειώδης φωνή του δεν τον είχε εγκαταλείψει παρά το πέρασμα του χρόνου και τα κομμάτια του θα δεσπόζουν αιώνια. Νοιώθω άπειρα τυχερός που τον είδα δυο φορές στην ζωή μου. RIP Ron.

Top Ten of Dio Songs
Holy Diver
Don’t Talk to Strangers
Rainbow in the Dark
We Rock
The Last in Line
Dream Evil
Neon Knights
Heaven and Hell
Die Young
Man On the Silver Mountain

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.