Menu

Η πρώτη προσωπική μας γνωριμία με τους Expert Medicine ήταν μέσα από την συλλογή της Spinalonga records:  In the junkyard (volume three) με το κομμάτι Swimming Lessons. Από  τότε όμως έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα στο νέο τους άλμπουμ φαντάζουν αρκετά διαφορετικά. Το κουαρτέτο πλέον των Alex (guitar), Andreas (drums,vocals), sillyboy (bass,vocals) και DJ Everlast (decks) samplάρει σε electrodance ρυθμούς.

H παραγωγή είναι δική τους και βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά αυτό είναι απλά μια μικρή λεπτομέρεια μέσα σε όλο το ρυθμικό μεγαλείο του ήχου τούς. Για την ακρίβεια το feeling που βγαίνει ακούγοντας όλο τον δίσκο είναι ένα positive energy που σε κάνει να χορεύεις ή έστω να θες να κουνηθείς/χτυπηθείς από τα beat.

Σίγουρα ο δίσκος έχει διάφορες στιγμές και για όσους αναρωτιούνται αν το τελευταίο κομμάτι είναι απλά filler για να κλείσει το setlist θα τους απαντήσουμε αμέσως πως όχι. Το Arkkanoid είναι ένα κομμάτι μέσα στο συνολικό dance κλίμα που επικρατεί. Στο Arkkanoid Reprise όμως ξεδιπλώνεται όλη η 8-bit μαγεία του και μας παρουσιάζεται η ικανότητα του group να γράψει κάτι για πιο σκληροπυρηνικούς ακροατές του είδους, μην αποκλείοντας όμως παράλληλα και πιο απαίδευτα αυτιά. Σίγουρα ναι το Arkkanoid Reprise λοιπόν είναι ένα filler, ένα dancefloor filler όμως όπου θα γίνεται χαμός από τον χορό του κόσμου όπου παίζεται.

Για πιο melodic καταστάσεις ακούμε το κομμάτι που μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον τίτλο του CD (Perfect Maniac) το οποίο μαζί με το jumpy beat του (reworked) Chase παρέχουν τις απόλυτα dance καταστάσεις του όλου εγχειρήματος. Υπάρχουν και περάσματα αναμνηστικής μελαγχολίας όπως στο Useless, ένα 80s dance mix κομμάτι που αν το έβαζες στις 72 στροφές θα το χόρευαν στην Disco Barbarella.

Άψυχο με τίποτα, έντεχνο με την πραγματική ερμηνεία της λέξης και καθαρά δημιουργικό, το Perfect Maniac τοποθετεί ξεκάθαρα τους Expert Medicine στον χώρο αυτής της άλλης ελληνική μουσικής σκηνής (μιας και το underground πέθανε). Δίνοντας τους την δυνατότητα για cross over στο ευρύ κοινό αλλά πάντα με προσεκτικά βήματα για να διατηρήσουν το δικό τους χαρακτήρα.

Tracklist

A Spaceship in the Backyard
Arkkanoid
Useless
Perfect Maniac
Louise
Mr. Crisis
Chase
Your Life
My Friend
I Dare
Arkkanoid Reprise

Label: The Sound of Everything

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.