Menu

Σαν παιδί η επιλογή μου από ξένους δίσκους στο σπίτι ήταν ανάμεσα στην αμερικάνικη έκδοση  Through the Past Darkly των Rolling Stones και στο Greatest Hits του Dylan. Οι Stones ήταν οκ αλλά επειδή ο δίσκος είχε σπάσει στην άκρη ήταν ταλαιπωρία να τον ακούς οπότε συνήθως έπαιζε ο Dylan. Προσπάθησα παρά πολύ να μου αρέσει αλλά δεν ξέρω και πολλά 11χρονα που τον γουστάρουν. Αυτή η ωμότητα της απλότητας του ήχου του τον καθιστά απαγορευτικό για παιδιά. Έτσι στα 12 μου ήξερα ότι δεν μου αρέσει με εξαίρεση το “Mr Tambourine Man”.

Οι δαίμονες της παιδικής σου ηλικίας δεν σ´αφήνουν ποτέ ήσυχο όμως και έτσι μετά τα 25 κατά περιόδους δειλά- δειλά τον επισκεπτόμουν μόνο και μόνο για να φύγω τρέχοντας μόλις συνειδητοποιούσα ότι ίσως και να μου άρεσε. Έτσι και με αυτό το cd λοιπόν, μιας και δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να τον δω, ήθελα ν´ακούσω πως έχει ωριμάσει η φωνή του γνωστου και ως πιο antisocial καλλιτέχνη. Σίγουρα είναι περίεργο να ακούς έναν  68χρονο να τραγουδάει χριστουγεννιάτικα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι και τα κομμάτια είναι επίκαιρα  αλλά και η μεγάλη αυτή φωνή έχει  «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο. Οι εκτελέσεις εδώ είναι over the top αλλά σε χαμηλούς τόνους. Οι μουσικοί παίζουν άψογα αλλά και να θέλανε δεν μπορούν να καλύψουν τον καλλιτέχνη. Ξεχωρίζουν βέβαια  κάποια κομμάτια όπως το “The Christmas Blues”. Αλλά το όλο σύνολο παραμένει ομοιόμορφα άψογο.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο δίσκος που θα έβαζες να παίζει ενώ στολίζεις το δέντρο παρέα με πιτσιρίκια, εκτός αν ήθελες να αυτοκτονήσουν την επόμενη μέρα. Αλλά για σένα που έχει βαρεθεί να ακούσεις για χιλιοστή φορά τον Γιωργάκη να σου τραγουδάει “Last Christmas” είναι ότι καλύτερό. Άσε που είναι και για καλό σκοπό , εκεί που θα τα έδινες στην πρέσβειρα καλής θελήσεως τα δίνεις στον Dylan και είσαι και ο ψαγμένος των Χριστουγέννων. Προσοχή σε φίλους που έχουν θέματα δίνουμε μαζί με το cd και ενα κουτί αντικαταθλιπτικά για να μην τους βρούμε μαζί με τα πιτσιρίκια. Αυτά βέβαια ισχύουν για μας που δεν μας αρέσει ο Dylan εσείς οι υπόλοιποι μπορείτε να ακούσετε τον Κurt live απ´το Reading που μας πλασάρουν τα media αυτό το μήνα η ακόμη καλύτερα την επανέκδοση του “Before The Flood” του ίδιου.

Track list
1 Here Comes Santa Claus
2 Do You Hear What I Hear?
3 Winter Wonderland
4 Hark The Herald Angels Sing
5 I’ll Be Home For Christmas
6 Little Drummer Boy
7 The Christmas Blues
8 O’ Come All Ye Faithful (Adeste Fideles)
9 Have Yourself A Merry Little Christmas
10 Must Be Santa
11 Silver Bells
12 The First Noel
13 Christmas Island
14 The Christmas Song
15 O’ Little Town Of Bethlehem

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.