Menu

Η εικόνα της βροχερής νύχτας, με τα φώτα της πόλης να μοιάζουν ακόμα πιο φωτεινά και το κρύο να έχει θολώσει τις παραθυρόφυλλα, θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αναμμένο τζάκι, αλλά και την ανάλογη μουσική συνοδεία υπό τα ηχητικά δημιουργήματα μαγικών βιρτουόζων όπως οι Zbigniew Preisner, ο Craig Armstrong, ο Max Richter και ο Yann Tiersen!

Σε αυτούς πλέον θα μπορούσαμε κάλλιστα να προσθέσουμε ακόμα έναν…. Τον Sebastien Schuller από τις Les Yvelines στα προάστια του Παρισιού.

Πριν τέσσερα χρόνια μας χάρισε τα πρώτο του album, με τον τίτλο “Happiness”, μας προδιέθεσε για κάτι όμορφο στο εγγύς μέλλον, και αυτό το μέλλον, παρόν σήμερα… αποδείχτηκε καλύτερο από κάθε –απλά αισιόδοξη τότε- προσδοκία. Ο Schuller κυκλοφόρησε φέτος το 2ο του πόνημα με τον τίτλο “Evenfall” και εμφανή το σκοπό του σύντομα να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ευρύτερης λυρικής παρέας των γλυκών, μοναχικών -και μη- στιγμών που περιγράψαμε λίγο νωρίτερα.

Οι ηχητικές μουσικές γραμμές του Schuller στο νέο του πόνημα είναι πλημμυρισμένες με λυρικότητα (“Battle”), ethereal φωνητικά και μια ατμόσφαιρα που με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο αναδεικνύει και βγάζει στην επιφάνεια συναισθήματα ανατριχιαστικά, σχεδόν στοιχειωτικά (“High Green Grass”). Ο ρυθμός των κομματιών μοιάζει να συμπληρώνει λυτρωτικά όλες τις σκέψεις και τις αισθήσεις που οι ίδιες οι μελωδίες αναδύουν (“Midnight”), ενώ ο πλούτος των ηχητικών χρωμάτων που ο δημιουργός με μαεστρία έχει αναμίξει στην παλέτα του, φέρνει στο μυαλό εικόνες σχεδόν μαγικές, από το Παρίσι “πνιγμένο” στην πρωινή καταχνιά (“Awakening”, “Morning Mist”) .

Κι επειδή όλα έχουν σημασία…, μια προσεχτική ματιά στο album cover και τις λεπτομέρειές του μπορεί από μόνη της να μας πει πολλά πράγματα…

[ Click here to listen to Sébastien Schuller’s “Evenfall” ]

1. Morning Mist
2. Open Organ
3. Balancoire
4. Awakening
5. The Border
6. New York
7. Battle
8. Last Time
9. Midnight
10. High Green Grass

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.