Menu

Είναι καλό αυτό το cd, όχι ότι είναι πρωτότυπο αλλά  θα προτιμούσα να άκουγα αυτό μια Κυριακή πρωί από οποιοδήποτε soundtrack του Κουστουρίτσα (με εξαίρεση το Arizona Dream). Μιλάμε βέβαια πάλι για το σημείο που η παρωχημένη κουλτούρα των -άντα έρχεται σε σύγκρουση με οτιδήποτε εφηβικό. Ακούγοντας το συνειδητοποιείς για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει χάσμα γενεών και αν έχεις ξεχάσει τα βραδιά που άκουγες την κασέτα με το soundtrack του Pretty Woman (συμπληρώστε ανάλογα ) και τι σου θυμίζει το “King of Wishful Thinking” των “Go West” κάθε φορά που το ακούς, ε τότε είσαι πολύ μεγάλος (από κάθε άποψη).

Τα παραπάνω βέβαια θα ήταν αρκετά, πριν το Twilight γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και αρχίσει να μας αφορά όλους. Τώρα και την ταινία θα δούμε (αν μας πάρει μαζί του κανά ανιψάκι) και θα το εξετάσουμε πιο σοβαρά το θέμα. Ένα single λοιπόν από αξιόλογο σχήμα (DCFC) είναι το νο1 και με τον θείο Τhom (Yorke) να προσθέτει τη φωνή του σε μια συμπαθητική αλλά και πιο electro σύνθεση κάπου αρχίζεις να ψάχνεσαι. Το όλο πράγμα ντύνει σίγουρα το σύνολο αλλά τα σχετικά επαναλαμβανόμενα μπαλαντοειδή απόκοσμα φωνητικά στο “Rosyln” (Bon Iver και St. Vincent) και “Slow Life” (Grizzly Bear με συμμετοχή Victoria Legrand) δεν σε αφήνουν να μην κανείς ένα διάλειμμα στην συνολική ακρόαση.

Happy note το “Monster” των “Hurricane Bells”  καθώς και αρκετά αξιόλογο το κομμάτι των Black Rebel Motorcycle Club. Πριν το τέλος οι Editors αναλαμβάνουν να υπενθυμίσουν στην πιτσιρικαρία πως γράφονται κομμάτια χωρίς να υποκρίνεσαι ότι πονάς. Α ναι, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι Killers συμμετέχουν με ένα κομμάτι που δεν φέρνει καθόλου στο ύφος τους, οπότε δεν τους βγαίνει και τόσο καλά. New Moon λοιπόν αλλά η προσπάθεια να κρατηθεί το σάουντρακ στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο το αφήνει δέσμιο της μετριότητας. Ποιος ξέρει ίσως στην επόμενη συνέχεια της ταινίας να έχουμε καλύτερη επιλογή κομματιών αν δεν την κάνει η Alexandra Patsavas για τρίτη φορά.

Tracklist

Death Cab for Cutie, “Meet Me on the Equinox”
Band of Skulls, “Friends”
Thom Yorke, “Hearing Damage”
Lykke Li, “Possibility”
The Killers, “A White Demon Love Song”
Anya Marina, “Satellite Heart”
Muse, “I Belong to You (New Moon)”
Bon Iver & St. Vincent, “Roslyn”
Black Rebel Motorcycle Club, “Done All Wrong”
Hurricane Bells, “Monsters”
Sea Wolf, “The Violet Hour”
OK Go, “Shooting the Moon”
Grizzly Bear, “Slow Life”
Editors, “No Sound but the Wind”
Alexandre Desplat, “New Moon (The Meadow)”

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.