Menu

Για κάποιο λόγο αυτή η έκφραση [Bastardised Ink] ταιριάζει πολύ με τα τεκταινόμενα της τρέχουσας περιόδου στον ευρύτερο χώρο της πολιτικής, της (δήθεν) ενημέρωσης, αλλά και γενικότερα της επικαιρότητας στη χώρα μας. Την ώρα λοιπόν που το λιγδιασμένο γυαλί του κουτιού, που κάποιοι αποκαλούν ακόμα «Τηλεόραση» (ενώ στην πραγματικότητα του ταιριάζει περισσότερο ο τίτλος «τηλετύφλωση»), οργιάζει με την πλύση εγκεφάλου που ταπεινά (sic) και μεγαλόψυχα προσφέρει στους απανταχού τηλεθεατές, την ώρα που ο έντυπος τύπος στην χώρα μας τείνει να εξαφανιστεί και να ευτελιστεί μέχρι τέλους κάτω από τα συμφέροντα που με ευλάβεια υπηρετεί (ακόμα και ορισμένα δήθεν αντικειμενικά και μη-πολιτικού-περιεχομένου Free Press έχουν ξαφνικά μπει στο τριπάκι του να διαφημίσουν συγκεκριμένες καταστάσεις / υποσχέσεις τηρώντας κι εκείνα τα δικά τους υπερπληρωμένα «συμβόλαια»…), εμείς εδώ στο LostEchoes.net επιλέγουμε Μουσική. Μουσική και Κινηματογράφο. Τόσο απλά.

Κι αν από μόνοι μας είχαμε ξεκινήσει χρόνια πριν στο Lost Echoes να αγγίζουμε κάποιες παλαιότερες, ρομαντικές και -με έναν έστω κάπως bastardized τρόπο- πιο αγνές εποχές, πλέον έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Ο νέος συντάκτης του fanzine μας Ταξιάρχης Λιάσκας μας δίνει απλόχερα τις γνώσεις του και μας βάζει στο παιχνίδι της σχεδόν ερωτικής του σχέσης με μια εποχή που η μουσική ήταν περισσότερο συναίσθημα και λιγότερο… εμπόριο. New Wave / Post Punk / Minimal Electro από τα 80s. Η αρχή έγινε με την παρουσίαση της συλλογής “Milano New Wave 80-83” και θα συνεχιστεί επί χάρτου… δηλαδή επί οθόνης.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τρία σχήματα που με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο άφησαν την δική τους σφραγίδα στις πρώτες σκοτεινές μουσικές μας ανησυχίες, κυρίως εκεί … στις αρχές της δεκαετίας του 80. Kan Kan, In The Nursery και Clan Of Xymox. Και το Lost Echoes δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτό το γεγονός να περάσει, χωρίς να αποτυπώσει τα χρώματα που συνοδεύουν σχεδόν διαχρονικά τις μουσικές που αυτό περιλαμβάνει. Η Εύη Πλατίτσα μας έχει ήδη χαρίσει το πρώτο και το δεύτερο μέρος ενός σπουδαίου αφιερώματος στην New / Romantic / Wave σκηνή των Κάτω Χωρών (Ολλανδία, Βέλγιο, κλπ), ενώ σύντομα θα ακολουθήσει κι ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στους Clan Of Xymox (με αφορμή όχι μόνο το επερχόμενο live τους αλλά και το ολοκαίνουριο album τους).

Κι επειδή τα κούφιο κουτί («Τηλεόραση») μπορεί να το κλείσαμε ή και να το πετάξαμε από το μπαλκόνι, αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο πανί που πάντα θα μας γοητεύει, το Lost Echoes.net καλωσορίζει τον Πάνο Κατσιμπέρη που είναι έτοιμος να μας προσφέρει μια σειρά από κινηματογραφικά Σκοτσέζικα Ντουζ όπως μόνο αυτός ξέρει… Ένα κλικ εδώ… φτάνει για να αρχίσετε να απολαμβάνετε έναν εναλλακτικό τρόπο αξιολόγησης και ενημερώσης σε ότι έχει να κάνει με την 7η τέχνη.

Τέλος ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτό το βήμα για να πω ένα ευχαριστώ στους φίλους που έχουν τιμήσει την ραδιοφωνική μας εκπομπή. Το “LostEchoes Radio Show” στο MindRadio.gr (κάθε Τετάρτη 23.00 – 01.00) μόλις με τα πρώτα δύο broadcasts του έχει καταφέρει με την ενέργεια και την διάθεση των ακροατών του να μετατραπεί σε «σημείο» συνάντησης…(έστω και διαδικτυακό), θυμίζοντας (όπως με μεγάλη χαρά άκουσα από πολλούς) το γνήσιο, ρομαντικό ραδιόφωνο… παλαιότερων εποχών.

One Comment for "Editorial #2 – Bastardised Ink"

  • Αντωνης Παρασκευας

    Καταρχήν δράττομαι της ευκαιρίας να καλωσορίσω και εγώ τα δύο ΄νέα’ παιδιά της ομάδας μας!Είμαι σίγουρος πως με τα δείγματα γραφής που έχουν δείξει ή και θα δείξουν στο μέλλον θα ενδυναμώσουν σημαντκά τις θεματικές ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν.
    Κατά τα άλλα,είναι γεγονός πως ζούμε σε μια κοινωνία που μας βομβαρδίζει καθημερινά με κάθε λογής πληροφορίες.Έντυπα μέσα, ηλεκτρονικά μέσα, δέκτες ραδιοφώνων και τηλεοράσεων,όλα στήνουν τον δικό τους ‘χορό’ πληροφόρησης και διεκδικούν την μερίδα του λέοντος σε αυτό που ονομάζεται ενημέρωση του κοινού. Αποψή μου αποτελεί το γεγονός πως ο απλός μέσος πολίτης θα πρέπει να αντιμετωπίζει όλο αυτό των κυκεώνα πληροφοριών με κριτικό πνεύμα και νηφάλια στάση. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε στο σημείο να πετάξουμε τις τηλεοράσεις μας(άλλωστε τώρα είναι επίπεδες και απτελούν και όμορφο διακοσμητικό στοιχείο στο σαλόνι μας,εκεί καταντήσαμε..)αλλά να μην ξεχνάμε πως η δύναμη βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στα χέρια μας,και συγκεκριμένα στο τηλεχειριστήριό μας.Μην μένουμε παθητικοί δέκτες κάθε ‘είδησης’που με περίσσεια ευκολία μας ‘πασάρουν’ αλλά να ‘εκπαιδευτούμε’,με βάση ένα σωστό επίπεδο κουλτούρας και παιδείας,στο να ‘αφομιώνουμε’ και να ενημερωνόμαστε μόνο για αυτά που μας πραγματικά μας ενδιαφέρουν. Σίγουρα οι αξιέπαινες εκπομπές, στην τηλεόραση(και αναφέρομαι σε αυτή γιατί καλώς ή κακώς ακόμη αποτελεί το προσφηλέστερο μέσο ενημέρωσης), είναι μετρημένες,και χρίζουν επικρότησης,αλλά πιστεύω πως πρέπει εμείς να γίνουμε κυρίαρχοι αυτού του ‘παιχνιδιού’ και όχι το αντίστροφο. Λίγη κοινή λογική και κριτική σκέψη απαιτείται από όλους μας.Εξάλλου, δεν έβλαψαν ποτέ κανένα μας!

    Απάντηση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.