Menu

Οι Πολωνοί RIVERSIDE ήταν μέχρι το ‘Αnno Domini..’ μια μπάντα, που καλώς ή κακώς, ανήκαν στην κατηγορία αυτών που λέμε ‘αναπληρωματικοί‘, όταν υπάρχουν ονόματα στο χώρο όπως οι DREAM THEATER, οι OPETH, οι RUSH, οι PORCUPINE TREE, οι PAIN OF SALVATION να μονοπωλούν την φανέλα του ‘βασικού’ παίκτη. Ε λοιπόν, με τον εν λόγω δίσκο δίνουν βροντερό παρών και θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για ένα από τους καλύτερους δίσκους, εν έτη 2009, στο χώρο του progressive rock/metal.Το ‘Αnno Domini..’ λάμπει πραγματικά ως αυτόφωτο progressive αριστούργημα που ναι μεν μένει πιστό στις επιρροές του (βλ.παραπάνω σχήματα) αλλά συγχρόνως καταφέρνει να ηχεί φρέσκο και διαφορετικό από όλα αυτά, προκαλώντας στον ακροατή μια ποικιλία όμορφων συναισθημάτων. Ένας πλούτος ήχων που δεν διστάζει να περιπλανηθεί σε πολλά διαφορετικά μουσικά είδη και δη με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Όλα είναι εδώ μέσα!! Σε μόλις 44.44’’το όραμα τους καθίσταται ξεκάθαρο, οι μελωδίες στις κιθάρες, τα ατμοσφαιρικά πλήκτρα (εκτεταμένη η χρήση του hammond αυτή τη φορά αλλά και κάποια ηλεκτρονικά samples να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους), τα ΄βουτηγμένα’ στην αγωνία φωνητικά του Duda να αναζητούν τρόπο διεξόδου από το τεχνολογικό χάος που επικρατεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Περισσότερο πολυεπίπεδες συνθέσεις με ιντερλούδια ανάμεσα τους, αλλαγές ρυθμών και διαθέσεων με ένα σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο που δεν είναι καν στις προθέσεις των δημιουργών τους. Πολύ πιο ενεργητικός δίσκος από τους προκατόχους του με την μπάντα να μοιάζει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Το ‘Αnno Domini..’ μπορεί να το αποδώσει κανείς ως ένα σύμπλεγμα ήχων και εικόνων που σε καλεί να ταξιδέψεις μαζί του. Ένα ταξίδι που θέλεις να το κάνεις ξανά και ξανά. Έχουν προσθέσει νέα στοιχεία στην μουσική τους αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος..μόνο ποιοτική μουσική!

Αποτελεί προσωπική μου ευχαρίστηση και δικαίωση, θα τολμούσα να προσθέσω, να παρατηρώ συγκροτήματα όπως οι RIVERSIDE, μετά από χρόνιες προσπάθειες, να αρχίζουν να τυγχάνουν μεγαλύτερης προσοχής και να λαμβάνουν μεγαλύτερης ανταπόκρισης. Οι RIVERSIDE διανύουν όχι μόνο μια πολύ γόνιμη φάση στην καριέρα τους, γεγονός που θα φανεί και στις επόμενες κυκλοφορίες τους, αλλά με τον συγκεκριμένο δίσκο φτάνουν στο καλλιτεχνικό τους peak. Αν μη τι άλλο από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς έως τώρα!

Tracklist:
1. Hyperactive
2. Driven to Destruction
3. Egoist Hedonist
4. Left Out
5. Hybrid Times

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.