Menu

Η ανάσταση της αμερικάνικης κωμωδίας!! Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να συνοψίσει τη νέα ταινία που σκηνοθετεί ο ‘παλιός’ Τόντ Φίλιπς και έρχεται για να προσφέρει μια από τις πιο κεφάτες (αν όχι την πιο κεφάτη) στιγμές της χρονιάς. Και αυτό διότι μιλάμε για την μεγάλη ανατροπή. Παραδομένη εδώ και πολλά χρόνια η αμερικάνικη κωμωδία στην φτηνή φάρσα και σε σχεδόν ανύπαρκτες καλές ιδέες, το ‘Hangover’ φιλοδοξεί και καταφέρνει να ανατρέψει αυτό το σκηνικό.

Η ιστορία: Δύο μέρες πριν από τον γάμο του, ο Νταγκ και οι τρείς κολλητοί του πηγαίνουν στο Λας Βέγκας για μια νύχτα ξεφαντώματος. Όταν όμως οι τρείς κολλητοί του γαμπρού ξυπνούν την επομένη με οδυνηρό hangover , δεν μπορούν να θυμηθούν τίποτα από την προηγούμενη νύχτα. Η πολυτελής σουίτα τους θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και ο γαμπρός είναι άφαντος. Πρέπει λοιπόν να θυμηθούν όλες τις εσφαλμένες αποφάσεις που πήραν το προηγούμενο βράδυ..(και είναι πολλές αυτές!!)

Θέτοντας ένα νουάρ μυστήριο στην υπηρεσία του κωμικού μύθου, ο σκηνοθέτης ξεκινά με το γκάζι σανιδωμένο φροντίζοντας όμως να αναπτύξει και τους χαρακτήρες του, να παραθέσει κίνητρα και αφορμές, να προσθέσει σινεφιλικές αναφορές που δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε 15χρονα και κυρίως να κρατήσει μια ανθρωποκεντρική ματιά ακόμη και όταν ο θεατής ‘σφαδάζει στο πάτωμα’ από τα γέλια.

Το ‘Hangover’ είναι η πιο αστεία κωμωδία χολιγουντιανής προελεύσεως των τελευταίων ετών με ευφυές ‘politically incorrect humor, αλλά και ταινία της αντροπαρέας θα έλεγα, από αυτές που μνημονεύεις τις ατάκες τις επ΄αόριστον. Και επίσης αποφεύγει να μας κάνει κάποιου είδους κήρυγμα στο τέλος ως είθισται σε άλλες ταινίες. Μην παραλείψετε να προσέξετε όταν ‘πέφτουν’ οι τίτλοι τέλους, μέσα από μια σειρά από ‘τρελές’ φωτογραφίες, το ρεζουμέ της όλης ταινίας!! Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον!! Πάει για classic η ταινία θα προσέθετα.
Καλή διασκέδαση!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.