Menu

Aποτελώντας πλέον παρελθόν από τον ζώντα οργανισμό των Stratovarius, ο Τimo Tolkki συνεχίζει να πρωταγωνιστεί με το νέο του καλλιτεχνικό όχημα, τους Revolution Renaissance. Eδώ λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο πόνημα των RR μιας και είχε προηγηθεί μέσα στο 2008 το ‘New Era’. Ενώ το πρώτο άλμπουμ κινούνταν σε πιο γνώριμα και ‘ασφαλή’ μουσικά μονοπάτια, σε πιο τυπικές power metal φόρμες μιας και αρχικά προοριζόταν για το 12ο άλμπουμ των Stratovarius, στο ‘Age of Aquarius’ ο ακροατής θα διαπιστώσει ότι πλέον οι συνθέσεις ‘απλώνονται’ στο ευρύτερο φάσμα του heavy rock/metal. Θα έλεγα πως υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτήν την μουσική ‘στροφή’ των RR, μιας και αυτή την φορά ο κ.’Εγωιστής’ T.Tolkki επιλέγει να συνεργαστεί για πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα του με μέλη του συγκροτήματος για την συγγραφή των νέων κομματιών. Ένα εγχείρημα που αν μη τι άλλο κρίνεται εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον ικανοποιητικό!

Αναλύοντας τα τραγούδια του δίσκου, θα έλεγα πως αυτός είναι χωρισμένος σε τρία μέρη. Το πρώτο από αυτά που περιλαμβάνει τα ‘Age of Aquarius’, ‘Sins of my beloved’, ‘Ixion’s wheel’ και ‘Behind the mask’ θα έλεγα πως κινείται,σε ύφος, από εκεί που σταμάτησαν οι Stratovarius. Ευκολομνημόνευτα τραγούδια με κολλητικές μελωδίες σε prog/power νόρμες και με εξαιρετικό παίξιμο στην κιθάρα από τον ΤΤ. Εξαίρεση αποτελεί το επιθετικό, υπερ-heavy ‘Behind the mask’ που ίσως είναι ένα από τα πιο ‘παράδοξα’ τραγούδια που έχει συνθέσει ποτέ ο ΤΤ. Συνεχίζοντας με το δεύτερο μέρος του ‘Age of Aquarius’, που περιλαμβάνει τα ‘Ghost of fallen grace’ και ‘The heart of all’ διαπιστώνουμε πως ο κ.ΤΤ και η παρέα του επέλεξαν να μας προσφέρουν εδώ τα πιο ημι-μπαλαντοειδή κομμάτια του δίσκου, που αποτελούν κατά την προσωπική μου γνώμη, την ‘λογική’ συνοχή μεταξύ των δύο άλλων μερών.

Εδώ θα διαφανεί καλύτερα και η χρήση ορχηστρικών-συμφωνικών μερών ενώ και η ατμόσφαιρα θα γίνει πιο ‘σκοτεινή’ με ακουστικές εισαγωγές και ‘μεγάλες’ μελωδίες. Τέλος το τρίτο, και πιο ενδιαφέρον κατ’ εμέ, μέρος του δίσκου αποτελείται από τα ‘So she wears black’, ‘Kyrie eleison’(ναι,καλά διαβάσατε!!) και ’Into the future’.Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο εμπνευσμένη και καλλιτεχνική πλευρά του συγκροτήματος. Προσέξτε για παράδειγμα το ‘Ιnto the future’ με την κέλτικη-folk αναφορά του που θα αποτελεσει πιστεύω σημείο αναφοράς στις επερχόμενες συναυλίες των RR. Iδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και για τα δύο άλλα τραγούδια που αποτελούν λυρικά έπη με πλούσια ενορχήστρωση και υποβλητική ατμόσφαιρα.

Εν κατακλείδι, θα έλεγα πως το ‘Age of Aquarius’ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο που τα τρία διαφορετικά μουσικά πρόσωπά του γίνονται εν τέλει αντιληπτά σαν ένα. Σίγουρα καλύτερο από τον προκατοχό του, θα ικανοποιήσει τους fans του έιδους και όχι μόνο. Θέλει όμως τον χρόνο του μιας και ‘μεγαλώνει’ μέσα σου με κάθε ακρόαση. Για μένα προσωπικά αποτελεί την φυσική συνέχεια του ‘Elements Pt1’(του κορυφαίου ίσως δίσκου των Stratovarius), ένας δίσκος πραγματικά πολυεπίπεδος και με άψογη παραγωγή. Thumbs up for mr Tolkki and his bandmates!!!

Tracklist :
01. The Age Of Aquarius
02. Sins Of My Beloved
03. Ixion’s Wheel
04. Behind The Mask
05. Ghost Of Fallen Grace
06. Heart Of All
07. So She Wears Black
08. Kyrie Eleison
09. Into The Future

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.