Menu

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ελληνική υπερπαραγωγή. Μιλάμε για ένα enhanced CD που μέχρι και video-clip περιλαμβάνει. Το όλο πακέτο δείχνει ιδιαίτερα ελκυστικό και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και μόνο για την προσπάθεια παίρνει κάτι παραπάνω από θετικές κριτικές. Ακούγοντας τώρα όλο το άλμπουμ διαπιστώνεις ότι τα παιδιά προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και για την μουσική τους. Έχουν κάτσει ώρες και έχουν αναλύσει το κάθε κομμάτι έτσι ώστε να μην είναι στείρο rock ή απόλυτα κουραστικό metal.

Οι προθέσεις του είναι ξεκάθαρες ήθελαν να φτιάξουν ένα δημιούργημα για εκπαιδευμένα αλλά και μη αυτιά. Οι φόρμες που ακολουθούν είναι συγκεκριμένες και καλοδουλεμένες και τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα σε κομμάτια όπως τα “The Path” και  “Restless Feeling”. Δυστυχώς όμως αυτός ο απόλυτος έλεγχός πάνω στην παραγωγή έχει και τα αρνητικά του. Η οποιαδήποτε ικμάδα αυθορμητισμού σε αυτό το άλμπουμ δεν έχει θέση. Αυτό είναι κάτι που το νοιώθεις έντονα αν απομονώσεις τα drums, ακούγεται ξεκάθαρα ότι ο drummer παλεύει να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες που του έχουν δώσει και μετράει μην χάσει καμιά νότα. Αυτό κάπου κουράζει το αυτί που δεν θέλει να ακούσει ένα αυστηρό μάθημα μουσικής αλλά θέλει να χαλαρώσει ακούγοντας μια ροκιά ή λίγο metal με grunge φωνητικά.

Σίγουρα οποιοσδήποτε αγγλόφωνο δίσκος σε αυτή την “λαϊκή” χώρα είναι ένα ευχάριστο εγχείρημα αλλά πιστεύω ότι οι Rot στην ηχογράφηση του επόμενου άλμπουμ θα πρέπει να κοιτάξουν να παίξουν και λίγο για την πάρτη τους και όχι τόσο για την μουσική. Keep on headbanging guys!

ROT – Επίσημο Website

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.