Menu

Big Tracks Little Tracks – Feeding the Flame Vol. 6
Οι συντάκτες του Lost Echoes “ψάχνονται” και ψάχνουν…. ανακαλύπτουν και προτείνουν (σχεδόν άγνωστα) μουσικά κομμάτια και σχήματα που ξεχωρίζουν.

Έρχονται από το Seattle και αποτελούν ένα από τα κρυφά διαμάντια της αμερικανικής indie rock. Τα φωνητικά του Ben Bridwell φέρνουν στο νου τον Neil Young αλλά και τους Flaming Lips. Απομένει να δούμε αν η πορεία του σχήματος θα δικαιολογήσει αυτές τις συγκρίσεις και σε μουσικό επίπεδο… Προς το παρόν με τα δύο τους albums στην Sub Pop Records (που μεταξύ άλλων “έβγαλε” σχήματα όπως οι Nirvana, οι Soundgarden και οι Postal Service), το “Everything all the time” και το “Cease to begin” δείχνουν κάτι παραπάνω από …προοπτικές, ενώ τα πολύ όμορφα “The Funeral” και “No one’s gonna love you” αποτελούν τα καλύτερα δείγματα για μια μπάντα που αξίζει το χρόνο μας…

Band Of Horses MySpace Site / Επίσημο Site


Είχα την τύχη να τους δω ως support band σε live των Puressence στον Λονδίνο, στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας. Μου είχε κάνει εντύπωση ο ξεχωριστός και βαθιά μελαγχολικός ήχος τους. Τα πολύ αξιόλογα demos που κατάφερα να βρω λίγο αργότερα απλά μου επιβεβαίωσαν την εικόνα που είχα σχηματίσει. Η σύντομη ιστορία του group μοιάζει να καθρεφτίζεται στις συνθέσεις και τον ήχο τους! Ο κιθαρίστας του σχήματος (Mark Walworth) αυτοκτόνησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του πρώτου τους album “Too blind to hear”. Ποτέ δεν κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια και να αναδειχτούν όπως τους άξιζε, ενώ το δεύτερο (και ίσως το πιο ώριμο) album που βγάλανε 3 χρόνια αργότερα (2005) -και κυκλοφόρησε μόνο στην Ισπανία- ήταν και το τελευταίο τους. Από το 2006 και μετά ο John Garrison (τραγουδιστής και ψυχή του group) ξεκίνησε solo καριέρα.

Budapest – MySpace Site / Budapest Discography and Demos / Επίσημο Site του John Garrison


Σουηδοί και σίγουρα όχι ιδιαίτερα γνωστοί. Παρόλα αυτά οι Perishers έχουν φανατικούς θαυμαστές τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Η συνεργασία τους με την Sarah McLachlan (για το σχεδόν κυνικό “Pills”) τους βοήθησε να γίνουν λίγο πιο γνωστοί αλλά φαίνονται να έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους. Ρομαντικοί αλλά και ποικιλόχρωμοι στον ήχο τους έχουν βγάλει 3 -indie rock- albums (“From Nothing to One”, “Let There Be Morning” και “Victorious”) με τα “Sway”, “Midnight Skies” και “Is it over now” να ξεχωρίζουν.

The Perishers MySpace Site / Επίσημο Site

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.