Menu

Υπάρχουν ακόμα μερικοί “ρομαντικοί” μουσικοί που δημιουργούν μουσική για το εαυτό τους, για το ωραίο της …όλης διαδικασίας, για όλα αυτά που ίσως θα μπορούσαμε να δούμε πιο συναισθηματικά αν είμασταν ακόμα στα 80s! Με την ίδια περίπου λογική υπάρχουν κι εκείνοι οι “ρομαντικοί” που ξέρεις ότι ένα πραγματικά καλό κι αγαπημένο “δίσκο” θα πάνε στο δισκοπωλείο (όπως τον παλιό καλό καιρό) να τον αγοράσουν. Θα πληρώσουν στο ταμείο, και στη διαδρομή θα τους τρώει η απορία για το πως μπορεί να είναι το booklet και το εσωτερικό artwork… Θα ανοίξουν λοιπόν τη συσκευασία και…

Τους Pop Eye κάποιοι θα τους έχουν γνωρίσει από την συλλογή της UNDO (LM.End_1) στην οποία συμπεριλαμβάνονταν μια “παλιά” έκδοση του υπέροχου “A Vicious Game”. Ενα κομμάτι που δύσκολα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ενδεικτικό του ήχου και του γενικότερου μουσικού style της μπάντας. Κι αυτό βέβαια σχετικό είναι, διότι οι Pop Eye δεν φαίνονται διατεθειμένοι να περιοριστούν από κανέναν μουσικό όρο και κατηγορία. Είναι σαφώς pop αλλά ο ήχος τους δεν καλύπτεται από καμία ταμπέλα, παρόλο που ο όρος electro – pop ίσως να τους ταίριαζε περισσότερο από κάθε άλλον, μαζί με αυτόν της indie electronica.

Το πρώτο τους album μοιάζει να είναι μια άρτια δημιουργημένη συλλογή από επιρροές και προτάσεις που ξεκινούν από τους Field Mice των 80s και των 90s (“That’s Life”) και καταλήγουν στη Lounge Electronica της εποχής μας. Οι Pop Eye κατορθώνουν να κρατούν μια ισορροπία μεταξύ του συναισθήματος που (“πρέπει” να) βγάζει μια “αξιοπρεπής” μουσική δουλειά και της “ανεμελιάς” που επίσης μπορεί να τη χαρακτηρίζει για να δείχνει και να είναι προσιτή και πάνω απ’ολα πραγματική, χωρίς δήθεν και καταστροφικούς ηχητικούς ή ερμηνευτικούς περιορισμούς.

I can warm you when the night is cold
Speaking words that no one ever told
I will never put your love on hold
Look at me, there is a heart of gold

To “The Deepest Sea” (τόσο το album edit όσο και το “Dive with me” remix των GAD) είναι ένα από τα πιο γλυκά και νοσταλγικά κομμάτια που είχαμε την τύχη να ακούσουμε τον τελευταίο καιρό, ενώ παρόμοιες συναισθηματικές εξάρσεις σου βγάζει στην επιφάνεια και το καταπληκτικό “King”.

Looking through the years
And all those wasted tears
For love and hate
And mystery of being
And dreams that you will be a king

Τα “Get Away” και “Fly Up High” μοιάζουν να είναι η αρχή και το τέλος της ίδιας ιστορίας, που ξεκινάει με την απόγνωση (λυρικότατα εκφρασμένη)

I have been walking all night long
Without a sense of right and wrong

και καταλήγει στην προοπτική και το κάλεσμα μιας αισιόδοξης νέας αρχής…

Please don’t look down
Or don’t be shy
And see the sun
Upon the sky

Η συμμετοχή τους στο “Audiobook 3” του Postwave.gr καθως και στη συλλογή “Silent Wonder” του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου με το επίσης χαριτωμένο “If You…” μάλλον δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους παραδέχονται και τους στηρίζουν, και από την πρώτη κιόλας ακρόαση ολόκληρου του album τους γίνονται κάτι παραπάνω από κατανοητοί οι λόγοι γι αυτό!

Χωρίς να έχω ακούσει demos των παιδιών, είμαι σίγουρος ότι η ανάμειξη των GAD στην παραγωγή και η συμβολή τους στο τελικό αποτέλεσμα του debut album των Pop Eye τους βοήθησε να αναδείξουν το ταλέντο τους. Και φυσικά οι Pop Eye δεν φαίνεται να σταματούν εδώ. Ακούστε την διασκευή τους στο “Every Time” των (Münchener) Freiheit και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Pop Eye – POP EYE

Tracklist

1.     Love Is (Intro)
2.     If You…
3.     Fly Up High (featuring GAD)
4.     A Vicious Game
5.     That’s Life (featuring GAD)
6.     Something More
7.     Secrets’n’Lies
8.     Get Away
9.     King
10.   First 8
11.   Believe Me
12.   The Deepest Sea

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.