Menu

Ήταν (έως τώρα) μια χρονιά αρκετά περίεργη. Για κάποιο λόγο τελευταία στιγμή δεν κατάφερνα να παρευρεθώ στις συναυλίες που ήθελα. Όταν πια έγινε …trend, μέσα στην θλίψη μου αισθανόμουν και μια μικρή ανακούφιση που δεν είχα τρέξει για εισιτήρια από πριν….

Ούτε και για τον Cohen είχα τρέξει να πάρω εισιτήριο. Ήξερα όμως ότι δεν θα έχανα αυτό το live ό,τι εμπόδιο κι αν μου παρουσιαζόταν!

Oh let me see your beauty when the witnesses are gone
Let me feel you moving like they do in Babylon
Show me slowly what I only know the limits of
Dance me to the end of love

Leonard Cohen liveΚαι πώς να μην ξεκινήσεις με θετική διάθεση όταν το πρώτο κομμάτι που ακούς είναι το «Dance me to the end of love»; Ο Cohen ξεκίνησε το μουσικό (μας) ταξίδι με ένα από τα γνωστότερα κομμάτια του, ενώ καλά-καλά δεν είχαμε προλάβει να «εξετάσουμε» προσεχτικά τη σκηνή, τη μπάντα του και πάνω απ’όλα να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός ο σχετικά κοντός τυπάς με το καπέλο που είχαμε μπροστά μας ήταν ο μεγάλος Leonard Cohen ! Και το γνωστό «la la – la la la la la la» άρχισε να μας παρασύρει…

And just when you mean to tell her
That you have no love to give her
Then she gets you on her wavelength
And she lets the river answer

 

Και μπορεί το όλο event να ταίριαζε περισσότερο σε έναν πιο «μαζεμένο» χώρο ..ίσως με καθίσματα, αλλά η μεγαλοπρέπεια και η αμεσότητα του μεγάλου αυτού τραγουδοποιού δεν άφηνε κανέναν συναισθηματικό καθωσπρεπισμό να χαλάσει ή να μειώσει την αίσθηση της χαράς, της προσμονής αλλά και της διασκέδασης που ο ίδιος και το όλο σκηνικό προσέφεραν. Και φυσικά δεν ήταν μόνο στο πολύ-αγαπημένο «Suzanne» που κάποιοι από μας νιώσαμε ανατριχίλα…

I will sing to you
From this broken hill
All your praises they shall ring
If it be your will

Με την διαπεραστική εκτέλεση του «If it be your will» ο Cohen κατόρθωσε να ανασύρει στιγμές του παρελθόντος γεμάτες συγκίνηση, έρωτα, δάκρυα, συναισθήματα… και φυσικά απέδειξε ότι όταν είσαι μεγάλος στο πνεύμα δεν έχει καμία σημασία πόσο μεγάλος είσαι σε ηλικία! Η φωνή του Cohen –στα 73 του- συνεχίζει να γοητεύει και να δίνει μαθήματα σε πολλούς…

She will be caught again
bought and sold
and bought again
the dove is never free.Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack in everything
That’s how the light gets in.

Leonard Cohen liveΥπάρχει άραγε πιο φαινομενικά απαισιόδοξος αλλά στην πραγματικότητα απόλυτα  αισιόδοξος στίχος από αυτόν…; «There is a crack in everything – That’s how the light gets in»

O Cohen δεν παρέλειψε να μας κάνει την τιμή να ακούσουμε live το «Hallelujah», το «First We Take Manhattan», το «Tower Of Song», το «Democracy», το «Sisters Of Mercy», το «Take This Waltz» και πολλά – πολλά άλλα από τα τραγούδια – ποιήματα που έχει γράψει στην τεράστια καριέρα του…  Στο 3ωρο (!) live του (με ένα διάλειμμα 20 λεπτών) ήταν κύριος, μετριοπαθής, γοητευτικός, αστείος, ευγενής, απλός, αξιοπρεπής… απλά συγκλονιστικός!

Its four in the morning, the end of december
Im writing you now just to see if youre better
New york is cold, but I like where Im living
Theres music on clinton street all through the evening.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.