Menu

Η επιστροφή στις ρίζες μας είναι κάτι που όσο μεγαλώνουμε γίνεται αυτόματα. Δεν το σκέφτεσαι, απλά θέλεις να νοιώσεις τόσο ασφαλής όσο τότε που ήσουν έμβρυο ή έστω κάτω από την προστατευτική αγκαλιά της οικογένειας γι’ αυτό και πισωγυρίζεις άθελά σου στην φωλιά σου. Έτσι και ο Cave ξαναγυρνά στις punk rock ρίζες του εδώ φιλτραρισμένες όμως από την εμπειρία χρόνων. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν θυμίζει με τίποτα εποχές Birthday Party ούτε καν το ίδιο σχήμα στα πρώτα του βήματα αλλά δεν είναι και αδιάφορο όπως δουλειές τύπου Nocturama.

H Goth ψυχή του Cave παραμένει σε κομμάτια όπως το “Hold On To Yourself” αλλά μόνο στην χροιά της φωνής του. Το dark μουσικό κομμάτι έφυγε όμως μαζί με τον Blixa λίγο καιρό πριν και αυτός ο δίσκος παραμένει καθαρά ροκ. Μπορεί να ταΐζει τον νεαρό φαν με hit τύπου “Dig, Lazarus Dig!!!” και “More News From Nowhere” αλλά κάπου μετά την αρχή έχουμε μια μικρή κοιλιά. Κομμάτια όπως το “Lie Down Here (& Be My Girl)” σε μπερδεύουν και δεν καταλαβαίνεις αν θέλει απλά να εκτονωθεί η κρυμμένη ενέργεια της μπάντας ή προσπαθούν το κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω, αλλά όλος ο δίσκος από την μία θυμίζει κάτι σε best και από την άλλη κάτι εντελώς καινούριο. Με στενοχωρεί πάντως το ανελέητο promotion πίσω από κάτι που είναι καλό μεν αλλά όχι και τόσο δυνατό όπως παλαιότερες δουλειές του καλλιτέχνη που τσακίζουν κόκαλα. Έτσι όσο και να θέλω δεν μπορώ να πω ότι έχουμε έστω μια συνέχεια στα επίπεδα του Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus σίγουρά δεν είναι και ο χαβαλές των Grinderman όμως.

Αναμφισβήτητα ο Cave έχει και την ιδιότητα του ποιητή, όχι όμως και τόσο σε αυτό τον δίσκο. Οι στίχοι παραμένουν σχετικά άπλοι συνοδεύοντας κάποιες catchy μελωδίες αφήνοντας σου ένα ευχάριστο συναίσθημα μετά την συνολική ακρόαση. Ωραία θα μου πείτε αλλά δεν ξέρω; Αυτό θέλετε από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη;

Οι τυχόν αναφορές στην βίβλο και στο όλο πασχαλινό θέμα του δίσκου, αποφευχθήκαν για να μην μοιάζει το review με press release αλλά και με λαμπάδα.

Tracks

1.  Dig, Lazarus, Dig!!!
2.  Today’s Lesson
3.  Moonland
4.  Night Of The Lotus Eaters
5.  Albert Goes West
6.  We Call Upon The Author
7.  Hold On To Yourself
8.  Lie Down Here (And Be My Girl)
9.  Jesus Of The Moon
10.  Midnight Man
11.  More News From Nowhere

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.