Menu

Οι And Also The Trees υπήρξαν πάντοτε σαφείς και ειλικρινείς.
Αν και η μουσική τους μυθοπλασία αφορά σε ένα εντελώς ιδιότυπο, βαθύτατα εσωτερικό και ακανόνιστο ρυθμό, προσδιορίζεται ο χωροχρόνος της ευθύς από την αρχή του album: «in another land», η χώρα όπου σε μια χούφτα συννεφιά μετράς τα παλιά σου οράματα με την ελπίδα μιας τελευταίας αναβίωσης. Ο χρόνος; Ηλιοβασίλεμα στο Domed, λυκόφως στο Saracen’ head, νύχτα πια στο Under the stars.

H μουσική απλώς ρέει αδιάσπαστα κάτω από ένα «θολωτό» ουρανό, παντοτινά μοναχικό. Η λέξη sky απαντάει συνεχώς στους στίχους των Α.Α.Τ.Τ. υποδηλώνοντας άλλοτε ένα άπλωμα ψυχής και άλλοτε ένα απροσπέλαστο όνειρο. Το πρώτο και ίσως καλύτερο κομμάτι είναι ενδεικτικό της διάθεσης του συγκροτήματος να ενδυναμώσει τον ήχο με το κοντραμπάσο και  να χρησιμοποιήσει τα γνώριμα στιχουργικά μοτίβα. Αναφέρω το μοτίβο της σιωπής, τα επιβλητικά απόκοσμα σπίτια, τη γυναικεία παρουσία στο Beautiful Silence και στο Mary of the woods, η οποία αντλεί την ομορφιά της από τη φύση και ενσωματώνεται αρμονικά στη νοσταλγική διάθεση του “Rive Droite”.

Η ρέουσα μουσική διαχέεται σε φυσιολατρικές εικόνες που πηγάζουν ανεξάντλητα από μία οδυνηρή οπτική μνήμη με  τρόπο τέτοιο, ώστε στο “Τhe way  the land lies” η απεραντοσύνη του ουρανού γίνεται σχεδόν αβάσταχτη. Ο απογειωτικός ήχος διακόπτεται για λίγο στο “Legend of Mucklow”, όπου τα ξεσπάσματα του Simon θυμίζουν το Count Jefferey . Η γλυκύτητα της σύνθεσης επανέρχεται στο Untitled με το zither (είδος άρπας) και το ακορντεόν, ενώ το “Stay away from the accordion girl” έχει τον ίδιο απολαυστικό κιθαριστικό ήχο με το Untangled του Further from the truth.

Tα τελευταία τέσσερα κομμάτια ξεδιπλώνονται μέσα στην ίδια αφηγηματική αισθαντικότητα και την έξαρση του φυσιολατρικού ερωτισμού που βρίσκει κανείς στα παλιότερα albums. Μόνο που τώρα πια «στον ουρανό» δεν «ακροβατεί μεγάλη σκοτεινιά» και «το βλέμμα δεν αποτελεί υπόστεγο μελαγχολίας », όπως λέει και η ποιήτρια. Οι φωτογραφίες του booklet από το Justin και το Simon, καθώς και το εξώφυλλο, είναι συμβατές με το σκιερό παρελθόν των Α.Α.Τ.Τ. Ωστόσο η έναστρη νύχτα δεν είναι απειλητική, αλλά αποτελεί ομορφιά που δίνεται απλόχερα σε όποιον αναπνέει με το βλέμμα προσηλωμένο στ’αστέρια.

Tracks

1.Domed
2.The beautiful silence
3.Rive droite
4.Mary of the woods
5.The way the land lies
6.The legend of Mucklow
7.Untitled
8.Candace
9.Stay away from the accordion girl
10.The Saracen’s head
11.On this day
12.A man with adrum
13.Under the stars

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.