Menu

Big Tracks Little Tracks – Feeding the Flame Vol. 5
Η ομάδα του Lost Echoes “ψάχνεται” και ψάχνει…. ανακαλύπτει και προτείνει (σχεδόν άγνωστα) μουσικά κομμάτια που ξεχωρίζουν.

Μας σύστησαν ένα crescendo γεγονότων και το περιοδικό τυχαίο των μελωδικών ανακαλύψεων σε κεντρικό δισκοπωλείο της Αθήνας. “The Burning Paris”, σε δισκογραφική «ανθο»-λογία. Άνθη και στο εξώφυλλο σε σκουρόχρωμο φόντο. Μελωδικά υποστρώματα σε τόνους υποτονικούς: τσέλο, κιθάρες, πλήκτρα, ντραμς, και φωνή απόμακρη, υπονομεύοντας την «ομαλότητα» του ρυθμού, ερμηνεύοντας το νόημα …ποιων στίχων;

The Burning Paris – “Half-truths and Indiscretions: The Anthology”
Magic Bullet
2006

1. In Ruins
2. Building My Own Coffin
3. Tonight I’ll Expire
4. Silver Trees
5. Colder
6. Winter Street In Winter
7. Hemlock
8. Olympia
9. Let’s Watch The World Collapse
10. Broken Days
11. The Sun Also Rises
12. Coral City Ruin
13. Asleep
14. Whitlock

Μας σύστησαν ένα crescendo γεγονότων και το περιοδικό τυχαίο των μελωδικών ανακαλύψεων σε κεντρικό δισκοπωλείο της Αθήνας. “The Burning Paris”, σε δισκογραφική «ανθο»-λογία. Άνθη και στο εξώφυλλο σε σκουρόχρωμο φόντο. Μελωδικά υποστρώματα σε τόνους υποτονικούς: τσέλο, κιθάρες, πλήκτρα, ντραμς, και φωνή απόμακρη, υπονομεύοντας την «ομαλότητα» του ρυθμού, ερμηνεύοντας το νόημα …ποιων στίχων?

Στη συλλογή περιλαμβάνονται τα τραγούδια του πρώτου δίσκου του συγκροτήματος “Coral City Ruin” καθώς και τα κομμάτια του EP που κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “And by December You Will Know Where Your Heart Truly Lies”. Σε αυτό το τελευταίο περιλαμβάνεται και η διασκευή στο “Αsleep” των Smiths.

Στη συγκεκριμένη συλλογή το συγκρότημα από τη Βοστώνη αποδίδοντας με λεπτότητα τα μουσικά ηχοχρώματα, βάζοντας τα όργανα να «μαλώνουν» για περισσότερο ηχητικό χώρο και ερμηνεύοντας τη λήθη χρησιμοποιώντας την επανάληψη, καταφέρνουν να ορίσουν μουσικά τη μελαγχολία με το δικό τους τρόπο μέχρι το τέλος τους. Εξάλλου, … “The Burning Paris is fucking dead” πριν καλά-καλά εισέλθουν στο στερέωμα της υποτονικής …indie-rock συγκίνησης.

The Burning Paris – Half-truths and Indiscretions: The Anthology / Επίσημο Site

Σωτηρία Σιγαλού


Ποιος κρύβεται αλήθεια πίσω από το, όπως αφήνεται να εννοηθεί, solo project των Indian Moon; Φροντίζει βέβαια να αποδώσει τα εύσημα της εν μέρει συν-δημιουργίας σε μέλη της ευρύτερης κολεκτίβας των Zombies And Pirates, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Όχι πως έχει και τόση σημασία…όταν τα πρώτα folk ηχοχρώματα σε περικυκλώνουν, εγκαταλείπεις άρδην τις στείρες πληροφορίες και καθαγιάζεις τις έγνοιες σου μέσα σε περίτεχνες διφωνίες και ακριβές αρμονίες, που μόνο για λίγο αποπροσανατολίζουν από τη στιχουργική κατάληξη. Τα φωνητικά της Emily Neveu των The Clock Work Army συντείνουν στην αποπλάνηση των αισθήσεων.

Indian Moon –  Sleeping With A Gun / MySpace Site

Αντώνης Λιβάνης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.