Menu


Big Tracks Little Tracks – Feeding the Flame Vol. 4

Η ομάδα του Lost Echoes “ψάχνεται” και ψάχνει…. ανακαλύπτει και προτείνει (σχεδόν άγνωστα) μουσικά κομμάτια που ξεχωρίζουν.

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι! Πιθανότατα η αναφορά σε ονόματα όπως Movietone, Third Eye Foundation και Soeza, να αφήνει κάποιες νύξεις αισθητικής φύσεως και να καταξιώνει αυτομάτως. Το ίδιο όμως το έργο του Chris Cole, πολυ-οργανίστα από το Bristol που δρα πλέον υπό το ψευδώνυμο Manyfingers, είναι εκείνο που λειτουργεί ως η ιδανικότερη απόδειξη του αστείρευτου και παραγνωρισμένου ταλέντου του.  Μέσα σε δύο δίσκους έχει κατορθώσει να καθαγιάσει την αιχμηρή ηχητική διαστροφή, που ύμνησε ο Matt Elliott, στα νερά μιας κινηματογραφικής λογικής, που άλλοτε ταράζονται από τα βότσαλα μιας τριπαριστής ηλεκτρονικής παρορμητικότητας κι άλλοτε από νοσηρές, αλλά διόλου απωθητικές, κλασικίζουσες ανάσες.


Manyfingers – In a Dead Man’s Shoes
/ Επίσημο Site / MySpace Site

Εντάξει, δεν κατέφυγα δα και σε τίποτα επίσημα στατιστικά δεδομένα, αλλά δε νομίζω πως υπερβάλλω στην πεποίθησή μου πως η Ισλανδία διαθέτει την πλέον ζηλευτή αναλογία αριθμού μουσικών (και δει αξιόλογων) με βάση το πληθυσμιακό της μέγεθος. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, πέρα από έναν Έλληνα, θα βρεις ένα αξιοπρόσεκτο Ισλανδικό συγκρότημα/καλλιτέχνη. Η επαφή λοιπόν με τους Seabear ήταν αναπόφευκτη…ευτυχώς! Αυτό το τρίο (πλέον) ξέρει να ελέγχει επαρκέστατα τις συναισθηματικές ανακινήσεις, προτού διαφύγουν σε επιφανειακές διαδρομές, όπως αποδεικνύει το προτεινόμενο κομμάτι, που στα χέρια πολλών άλλων θα είχε καταλήξει ανευαίσθητο πιανιστικό μελό. Πειραματική folk που παραπέμπει στον συντοπίτη Mugison τεχνουργούν οι Seabear και πως να τους αντισταθείς, όταν μάλιστα σου εκτίθενται ολοκληρωτικά, παρέχοντάς σου δωρεάν ολόκληρο πρώτο τους EP μέσα από το site τους.
SeabearRobin Sparrow / Επίσημο Site / MySpace Site

Αντώνης Λιβάνης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.