Menu

Μερικοί από εσάς ίσως είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται τον Doctor Who κάποιοι άλλοι ίσως βλέπουν ήδη τα νέα επεισόδια. Μια cult πλέον σειρά επιστημονικής φαντασίας του BBC ή οποία παιζόταν στην κρατική τηλεόραση. Κατά καιρούς υπήρξαν διάφοροι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ο καλύτερος κατά γενική ομολογία ήταν και παραμένει ο Tom Baker. Στα 65 του χρόνια λοιπόν αντί να γκρινιάζει για όλα όπως οι δικοί μας συνταξιούχοι, μας χαρίζει ένα βιβλίο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε ένα βιβλίο; Ένα βιβλίο στα αγγλικά; Ένα παραμύθι; Ένα παραμύθι για μεγάλους γραμμένο στα αγγλικά; Έ λοιπόν αυτό ακριβώς είναι αυτό το βιβλίο. Γραμμένο όχι για ενημερωτικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά για καθαρά ψυχαγωγικούς.
Ο ήρωας του παραμυθιού είναι ο Robert Caligari, ένα δεκατριάχρονο αγόρι όχι σαν όλα τα άλλα.

Το βιβλίο μας μιλάει για την σχέση του με την οικογένεια του τους γείτονες και την στάση του προς τους ανθρώπους. Αν διαβάζετε κόμικς ο Robert θα μπορούσε άνετα να’ναι ξάδερφος του Johnny the Homicidal Maniac. Επιτρέψτε μου να μην σας αποκαλύψω περισσότερα για την υπόθεση του βιβλίου μιας και είναι μόνο εκατόν είκοσι τέσσερις σελίδες από τις οποίες οι μισές είναι εικονογραφημένες με σχέδια του David Roberts.

“A grotesque masterpiece” που λέει και το εξώφυλλο βγάζει ένα χιούμορ παρόμοιο με αυτό του Tim Burton λιγότερο αρτιστικό όμως και πιο ολοκληρωμένο. Βλέπεται ο Tim αγαπάει να αφήνει κάποια πράγματα ανοιχτά, ενώ ο Tom δεν αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο. Το βιβλίο ολοκληρώνεται κανονικά και δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη κανενός σκοτεινού οπαδού (ο όρος Goth πλέον είναι πολύ μπανάλ).

Μια προειδοποίηση μόνο ότι δεν ενδείκνυται γι’αυτούς που φοβούνται ή αηδιάζουν εύκολα καθώς και για άτομα με έλλειψη χιούμορ. Τέλος σε καμιά περίπτωση δεν είναι κάτι που θα διαβάζατε στα παιδιά σας πριν πάνε για ύπνο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.