Menu

Big Tracks Little Tracks – Feeding the Flame Vol. 1
Η ομάδα του Lost Echoes “ψάχνεται” και ψάχνει…. ανακαλύπτει και προτείνει (σχεδόν άγνωστα) μουσικά κομμάτια που ξεχωρίζουν.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νομίσατε πως ο τραγουδιστής τραγουδάει στα γαλλικά, αν και οι στίχοι αποδίδονταν στα γερμανικά (κι ας είστε γαλλομαθείς!);;; Θυμάμαι, προς στιγμήν, την περίπτωση των Endraum κι έπειτα για άλλη μια φορά έρχονται να με μπερδέψουν οι νεοεμφανιζόμενοι Klee προερχόμενοι από την Κολωνία της Γερμανίας.  Ακούγοντας το Gold των Klee μπορεί να απολαύσει κανείς την παγωμένη συνθετική «αρχιτεκτονική», η οποία αποδίδεται αισθησιακά -α λα γαλλικά- από τη Suzie Kerstgens. Το Gold θα περιληφθεί σε επερχόμενη κυκλοφορία ονόματι Honeysuckle ενώ υπάρχει ήδη στο δίσκο Jelängerjelieber που κυκλοφόρησε το 2005. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το συγκρότημα, αλλά και για το επιθυμητό downloading, μπορείτε να απευθύνεστε στο http://www.kleemusik.de.

Klee – Gold / Επίσημο Site

Σωτηρία Σιγαλού


Φαντάζομαι πως ο Κάφκα δεν περίμενε ποτέ ότι ο ήρωας -αποκύημα της φαντασίας του- Gregor Samsa θα χάριζε το όνομά του σε μία από τις πλέον αξιόλογες κι ανερχόμενες post rock μπάντες. Όπως και να το δεις πάντως, μιλάμε για μια σαφώς πιο ευπρόσδεκτη μοίρα από την μετάλλαξη του σε ευμεγέθες έντομο. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν το συγκρότημα από τη Virginia των USA μοιάζει με εξιλεωτική όαση ανάμεσα στην έρημο ενός κορεσμένου ήχου. Στα 5 χρόνια παρουσίας τους έχουν κυκλοφορήσει μόλις 2 EP, ένα ολοκληρωμένο album κι ένα split με τους Red Sparowes, αντιλαμβανόμενοι προφανώς πως ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν τω ευ το πολύ. Το “Untitled 3” από το EP τους “27:36” συμπυκνώνει κάθε στοιχείο που κατέστησε τους Sigur Ros, Explosions In The Sky και Low σπουδαίους στη συνείδηση κάθε μουσικόφιλου: μαραθώνια διάρκεια συνθέσεων, αργόσυρτα αντρικά και γυναικεία φωνητικά, υπνωτικοί ρυθμοί που διακόπτονται βάναυσα από μεγαλειώδη ξεσπάσματα και ατμόσφαιρα που αποπνέει μια shoegazey μελαγχολία.

Gregor Samsa – Untitled 3 / Επίσημο Site / MySpace Site

Διά της εμπειρικής οδού έχω καταλήξει πως τις μεγαλύτερες συγκινήσεις τις συναντάς συνήθως όταν δεν τις αναζητάς. Κάπως έτσι έγινε και με τους Δανούς Windermere και το εξαίσιο ντεμπούτο τους “The World Is Here”. Υπέπεσαν στην αντίληψή μου συμπτωματικά, σε μία από τις γνωστές διαδικτυακές εξορμήσεις προς άγρα νέων αξιόλογων ακουσμάτων και δε χρειάστηκαν περισσότερα από λίγα λεπτά για να γίνει αντιληπτό πως μιλάμε για ετεροχρονισμένη, μια και κυκλοφόρησε το 2004, παράδοση άνευ όρων στην εκλεκτική μουσική τους αισθητική. Είναι δε απορίας άξιον πως παραμένουν στη σχετική αφάνεια 2 χρόνια μετά, έχοντας παρουσιάσει μια τόσο μεστή κι ολοκληρωμένη dreampop/shoegaze τραγουδοποιία. Στο κομμάτι “Your Eyes Could Start A Fire“, που δυστυχώς δεν διατίθεται από το site τους, μας παραδίδουν μια 6λεπτη συγκλονιστική ελεγεία σπάνιας ομορφιάς, από εκείνες που εξαντλούν την έννοια της επανάληψης. Κιθάρες, έγχορδα, πιάνο κι απέραντη λυτρωτική θλίψη αφήνονται στην άψα μιας ανεπίστροφης συναισθηματικής δίνης εκεί γύρω στο μέσο του κομματιού…κι άντε μετά να βγεις στην επιφάνεια για να αναπνεύσεις την καθημερινότητά σου.

Windermere – Your Eyes Could Start A Fire / Επίσημο Site

Αντώνης Λιβάνης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.