Menu

Ας υποθέσουμε για ένα λεπτό ότι ζούμε σε κάποια άλλη χώρα, όπου τα πράγματα για τα rock σχήματα πάνε κάπου. Ας πούμε ότι οι Έλληνες οπαδοί των Counting Crows δεν έχουν κάνει το πρώτο τους cd σουβέρ ή ότι δεν είναι ανακατεμένο στην γωνία μαζί με τον Πάριο και τον Λεμπέση. Ας πούμε ότι το ραδιόφωνο δεν παίζει μόνο το “Mister Jones” αλλά ότι το έχει βαρεθεί ο DJ πλέον και βάζει το  “Goodnight Elisabeth”.

Ίσως λοιπόν σε αυτήν την χώρα να υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν όλη την δισκογραφία της μπάντας ακόμα και τα imports από την Ιαπωνία. Αν λοιπόν γνωρίζετε κάποιον από τους κατοίκους αυτής της χώρας τότε θα τον έχετε ήδη δει να πανυγηρίζει. Βλέπετε αυτός ο δίσκος είναι για αυτόν. Για τον πραγματικό φαν και μόνο. Όλοι οι άλλοι προσπεράστε και πηγαίντε κατευθείαν στο ράφι με τα σκυλάδικα. Έτσι και αλλιώς εσείς ζείτε αλλού…

Αντικειμενικά ένας live δίσκος στην καριέρα ενός σχήματος συνήθως σημαίνει είτε έλλειψη υλικού είτε ότι έχουν μια τελευταία υποχρέωση απέναντι στην δισκογραφική τους εταιρία πριν ανανεώσουν το συμβόλαιο τους ή πάνε σε άλλη. Ο συγκεκριμένος δεν σου ξυπνάει το live feeling μέχρι το “Omaha” αλλά και μετά συνεχίζει αρκετά υποτονικά. Προς τιμήν τους δεν περιλαμβάνει το σούπα-χιτ “Mr Jones” κάτι που δείχνει ότι και οι ίδιοι θέλουν να πάνε πέρα από αυτό.

Το αστείο είναι ότι αν έπαιζαν εδώ σίγουρα από κάτω θα υπήρχε ο κλασικός σπαστικός τύπος που θα φώναζε συνέχεια «Μίστεεερ Τζόουνς Ρεεεε» μέχρι να διαλύσει εντελώς τα νεύρα όλων μας. Ο δίσκος δεν είναι από μια συναυλία αλλά μίξη τριών (4-6/2/2003), κάτι που σπάει αρκετά την οποιαδήποτε ενότητα του καθιστώντας το τελικό αποτέλεσμα σχετικά άνισο. Όπως είπαμε και πριν είναι δίσκος καθαρά για φαν και όσο για τους υπόλοιπους του στυλ «Σιγά μωρέ έβγαλαν ένα Mr Jones και κάτι έγινε!» τους λέμε απλά ότι ο τραγουδιστής στο παρελθόν είχε σχέσεις όχι μόνο με την Courtney Cox αλλά και με την Jennifer Aniston.

Counting Crows – New Amsterdam: Live at Amsterdam Music Hall

1. Rain King
2. Richard Manuel Is Dead
3. Catapult
4. Goodnight LA
5. 4 White Stallions
6. Omaha
7. Miami
8. Hazy
9. Good Time
10. St Robinson In His Cadillac Dream
11. Perfect Blue Buildings
12. Hanginaround
13. Goodnight Elisabeth
14. Hard Candy
15. Holiday In Spain
16. Mr Jones

Counting Crows Official Site

6 / 10

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.