Menu

THE ROCKY HORROR SHOW by Richard O’ Brian

Τι κοινό μπορεί να έχουν :

1200 χούφτες ρύζι μπαζμάτι που πέφτουν απ’ τον ουρανό
Ένας τρελός επιστήμονας, ολίγον σακάτης
Ένας και πολύ γκόθικ πύργος Φράνκεστάιν
1500 κ*λόχαρτα Ντέλικα
Ο πλανήτης Τρανσέξουαλ του γαλαξία Τρανσυλβάνια
Ένας μαλ*κας που είναι ζευγάρι με μία τσ**λα
843 κοκκινοκίτρινα ή μάλλον… κιτρινοκόκκινα νεροπίστολα
4 Φαντάσματα ντάρκγουέιβ
Ένας booooooring αφηγητής …με ζαρτιέρες
Μία ανθρωπογέννεση ενός κοντού αράπη με μούσκουλα και κοριτσίστικη φωνή (και χρυσουλί σωβρακάκι) που θα μας γαμ*σει όλους…
Υπηρέτες εξωγήινοι αμφιβόλου σεξουαλικών προτιμήσεων
Ένας gay master που δεν παίζεται και μία δίμετρη υπηρέτρια μελαχρινή με ζαρτιέρες που άσε…
Ένα λέιζερ αντι-ύλης που κάνει τζζζβίιιννν
Η δίνη του χρόνου και περίπου 3.000 άτομα που ποτέ δεν θα ξεχάσουν τη χθεσινή βραδιά στο Λυκαβητό στο The Rocky Horror Show!!!!

Ε, λοιπόν, ναι. Είναι cult! Με όλη τη σημασία της έννοιας cult. Το απόλυτο show! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

TO ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια βροχερή νύχτα του Σεπτέμπρη, οι συντηρητικοί και νεόνυμφοι Brad (asshooole!) και Janet (sluuut!) αποφασίζουν να ψάξουν να βρουν τον Dr. Skot (OY!) για να πάρουν την ευχή του, μιας και ο τελευταίος ήταν η αιτία που γνωρίστηκαν. Παθαίνουν ένα μικροατύχημα όμως αφού το αυτοκίνητο τους τα φτυσε στη μέση του πουθενά. Ψάχνοντας μέσα στην καταιγίδα για τηλέφωνο καταλήγουν στον πύργο του Φράνκεστάιν, όπου αφού τους υποδέχονται οι μυστηριώδεις υπηρέτες Ριφ-Ραφ και Ματζέντα, καταλήγουν να γνωρίσουν τον gay master Dr. Frank N’ Furter ενδεδυμένο με ζαρτιέρες, διαμαντένιες γόβες, μαύρο μπουστάκι και κολιέ από μαργαριτάρια… Για κακή τους τύχη εκείνη τη νύχτα είναι το ετήσιο συνέδριο των εξωγήινων Τρανσυλβανών στο οποίο θα λάβει χώρα η γέννηση του «πλάσματος» που έχει δημιουργήσει ο Dr. Frank… του Rocky Horror. Ο Rocky είναι ένας καλογυμνασμένος μουσκουλάτος νέος με υπέρμετρες σεξουαλικές ορέξεις που ο εκκεντρικός οικοδεσπότης Frank N’ Furter δημιούργησε για να του… ξελεπιάσει τη ζαργάνα, να του μακιγιάρει το μπαρμπούνι, να του καρφώσει την τσιμούχα, να του γυαλίσει το πόμολο κλπ. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΒΙΟΥ

Υπόθεση λοιπόν, άντε γεια κι αντίο γωνία! Γύρω από αυτό το super story ξετυλίγεται μία απίθανη παράσταση με interactive δρώμενα όπου το κοινό κράζει τους χαρακτήρες, φωνάζει booooring στον αφηγητή (ο οποίος είναι άπαιχτος με Α και Π κεφαλαίο!), πετάει κ*λόχαρτα στον αέρα, πυροβολεί κατά βούληση με το Flash Gordon νεροπίστολο όποιον βρει και γενικώς επικρατεί ένας χαμός… «Και καθώς γέμισε ο ουρανός με ιπτάμενα ρύζια, συνειδητοποίησα πως δεν έχω διασκεδάσει περισσότερο σε παράσταση… ούτε έχω δει τόσο κ*λόχαρτο ποτέ επάνω σε κεφάλια… τρελό fun!» (αυτό δεν το είπε κανείς, αλλά το έβαλα σε εισαγωγικά για να δείχνει κάπως).

Πριν πας μάθε απλά τα εξής :

Κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα του Brad φωνάζουμε – asshooole!
Κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα της Janet φωνάζουμε – sluuut!
Κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα του DR. Skot φωνάζουμε – OU!
Κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα του Εddie κάνουμε – shshshshs
Κάθε φορά που μιλάει ο αφηγητής φωνάζουμε – boooring…

Εύκολο, ha? Αλλά και να μην τα ξέρεις, τα ξέρουν οι υπόλοιποι, οπότε… κάνε ότι κάνουν. Αλλά και να μην πεις τίποτα δεν θα βγεί κανένα φλούο βέλος από πάνω σου να αναβοσβήνει… αν και ποτέ δεν ξέρεις… just share the fun.

Πραγματικά κάποιος γελάει από την αρχή ως το τέλος. Το χιούμορ που έχει η παράσταση είναι αστείρευτο και χειμαρρώδες (χειμαρρώδες; Ναι. Δηλαδή αστείρευτο…). Ευρηματικό, σαρκαστικό, πολλές φορές αυτοσχέδιο, και προπάντων Βρετανικό! Αυτός ο αφηγητής δε, είναι άπαιχτος με Λ κεφαλαίο (και το Βδέλτα με περισπωμένη και δρασία). Booooring!

Απίθανα κουστούμια. Τέλειο performing απ’ όλους τους ηθοποιούς, που ήταν παράλληλα και χορευτές, τραγουδιστές και αφηγητές (ένας αφηγητής ήτανε και μάλιστα με Ζλήτα κεφαλαίο). Εκπληκτικές φωνές (έμεινα με το στόμα ανοιχτό…πραγματικά, κι ας κατάπια και μία χούφτα ρύζι κι ας μου ρθε κι ένα Ντέλικα ρολό στο κεφάλι). Τρελή μουσική, άποψη κι αισθητική, τόσο 60s, 70s, 80s όσο και χρόνια μπροστά… Υπέροχη παραγωγή, με σκηνικά που καταλαβαίνεις πόσο κοστίζουν από το γεγονός ότι… τέλος πάντων ακριβά ήταν. Βασικά ήταν μία παράσταση που φεύγοντας (και κυρίως την επόμενη ημέρα) καταλαβαίνεις πόσο πολύ την λάτρεψες αφού θες να μάθεις όλη την ιστορία και την πορεία της από το 1973 έως εχθές. Το site www.artinfo.gr είναι αρκετά διαφωτιστικό προς αυτή την… τέσπα, αρκετά διαφωτιστικό.

Είτε σε κάποιον αρέσουν τα μιούζικαλ, είτε όχι, αξίζει να πάει και να έχει δει το Rocky Horror Show τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Είναι σούπερ μαστ! Και μάλιστα να το κάνει και με καλή παρέα… Αν δεν έχει λεφτά ας πάρει ένα φεστιβαλοδάνειο, αν φοβάται τις διαθέσεις του διπλανού του με το νεροπίστολο ας φορέσει το ειδικό αντινεροπιστολικό καπελάκι από εφημερίδα που πουλάνε απ’ έξω (καθώς και όλο το RHS Kit), αν βαριέται ας …μην βαριέται φορ γκαντ σέικ, αν δεν ξέρει αγγλικά να μάθει, έλεος δηλαδή, (έχει και υπέρτιτλους don’t worry), τέλος πάντων, αξίζει τον κόπο. Όνεστλυ.

Και είναι πολύ ωραίο να φεύγεις μες τη καλή χαρά, φωνάζοντας σε κάποιον άγνωστο Assshooole και αντί αυτός να σε πάρει στο κυνηγητό και στις γρήγορες, να χαζογελάει σαν … να χαζογελάει.

Its a jump to the left……….
and then a step to the right……….
with your hands on your hips…………..
you bring your knees in tight…….
but its the pelvic thrust………
thar realy drives you ins…a.ane….

Let’s do the time warp again! Asshooole!

Just great.

Κείμενο: Alexx Decode

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.