Menu

Χμμμ … τί πιο ωραία ιδέα από ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι στο εξωτερικό … πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται και με συναυλία αγαπημένου group !!!

Έτσι, βρέθηκα στο Μόναχο για λίγες μέρες, όπου την προπερασμένη Κυριακή (6/2) οι Diary of Dreams πραγματοποίησαν εκεί την 3η στάση του “Live Nigredo 05”. Έχοντας δει live το group πριν 2 σχεδόν μήνες στο Gagarin club, ήξερα πάνω-κάτω τι να περιμένω … απλώς ήλπιζα ότι αυτή η συναυλία θα είχε κάτι το διαφορετικό, καθώς ομολογώ ότι εκείνη στην Αθήνα δε μου είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις!

Κι όντως, η διαφορά φάνηκε από την αρχή κιόλας με τις 5 φιγούρες (Lurecia, Merlanor, Tzerjanok, K’tharsia, Thalamea) του Nigredo να κάνουν από νωρίς την παρουσία τους πάνω στη σκηνή του Feierwerk club, προϊδεάζοντάς μας για το τι θα ακολουθήσει …

Και έτσι μετά τους Psyche, special guest κατά τη διάρκεια του Nigredo tour, ήρθαν οι παρουσίες των Adrian Hates (vocals and guitar), Gaun:A (guitar & backing vocals), DNS (percussion) και Torben Wendt (!) (keys & backing vocals) να ολοκληρώσουν την σκηνική εικόνα. Η έναρξη έγινε με το κομμάτι MeinschFeind, που αποτελεί και τον τίτλο του mini album που κυκλοφόρησαν οι Diary of Dreams στις 7 Φεβρουαρίου για να συνοδεύσει το Nigredo tour. Ο Adrian έκανε δυναμική είσοδο συνοδεύοντας το κομμάτι με την κιθάρα του (κάτι που ακολούθησε και στη συνέχεια σε αρκετά κομμάτια), ενώ τα φωνητικά του ήταν καλύτερα από ποτέ !!! Βέβαια, σε αυτό έπαιξε ρόλο και η πολύ καλός ήχος, ενώ ο προσεγμένος φωτισμός συνέβαλλε στη δημιουργία ατμόσφαιρας ανάλογης του Nigredo concept.

Επίσης, η διακριτική αλλά ουσιαστική παρουσία του Torben στο βάθος της σκηνής, πίσω από τα πλήκτρα, με τα φωνητικά του να συνοδεύει τα κομμάτια των Diary of Dreams, ήταν από τα ατού της συναυλίας!

Η επιλογή των κομματιών δεν επικεντρώθηκε στο Nigredo, έπαιξαν 4 κομμάτια μέσα από αυτό (τα αναμενόμενα, όπως ακριβώς και στην Αθήνα, με τη διαφορά ότι στην Αθήνα έπαιξαν και το Dead Letter ενώ στο Μόναχο το αντικατέστησαν με το MenschFeind), ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια κάλυπταν όλη τη δισκογραφική δουλειά του group (… εκτός από το Cholymelan):

Setlist

MenschFeind
Reign of Chaos
The Curse
Giftraum
End of Flowers
Methusalem
Chemicals
But the Wind was Stronger
Play God!
Butterfly: dance!
Soul Stripper
Psycho-Logic
O’Brother Sleep
Kindrom

Traumtaenzer
She
Panik

Στο after show party, ο Torben εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί ξανά τη χώρα μας στα πλαίσια του tour που θα πραγματοποιήσει με αφορμή το νέο album των Diorama (με τίτλο “Amaroid” στις 11 Απριλίου ) … let’s hope so !!!
Ενώ ο Adrian, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση όσον αφορά σε μελλοντικά live σχέδια …

Χ.

PS: Οι Psyche ψιλοαπογοήτευσαν με την εμφάνιση τους … γεγονός που προκάλεσε εντύπωση καθώς πέρυσι στην ίδια πόλη είχαν αποθεωθεί από το γερμανικό ακροατήριο. Από ότι είπαν αργότερα, το κοινό δεν φάνηκε αρκετά ενθουσιώδες μαζί τους κι ένιωσαν ότι είχε έρθει αποκλειστικά για τους Diary of Dreams, κάτι εντελώς αντίθετο με την προηγούμενη βραδιά τους στη Βιέννη, όπου το κοινό τούς επεφύλαξε θερμή αποδοχή. Ίσως να ‘ναι κι έτσι, αν και κατά τη γνώμη μου οι Psyche δεν προσπάθησαν αρκετά. Έτσι, έπαιξαν μόνο 40 λεπτά σε ένα αδιάφορο σχετικά κλίμα. Πάντως, ένα κομμάτι τους, που αργότερα έμαθα ότι είναι από το νέο τους album και λέγεται “15 Minutes”, ήταν το highlight της συναυλίας τους …

Κείμενο: Τόγκα Χαραλαμπία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.