Menu

To “Viewers” δεν μπορει να θεωρηθει καινουρια κυκλοφορια (η επισημη release date του ηταν η 24η Μαιου) αλλα για λογους που θα γινουν σαφεις παρακατω, αποφασισα να κανω το συγκεκριμενο review, εστω και καθυστερημενα.

Σε μια εποχη μαλλον δυσκολη για την synthpop / futurepop (προσθεστε αλλους 4-5 συγγενεις ορους) τα groups που δηλωνουν φανερα τις επηροες τους εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να κακοχαρακτηριστουν παρα να κερδισουν την οποια εκτιμηση απο το κοινο, ακομα και οταν το αποτελεσμα (το μουσικο …παντα) ειναι αξιολογο.

Και οι Ζ Prochek χωρις φοβο (αλλα με περισσιο παθος) ερχονται να αποδειξουν οτι το να εμπνεεσαι απο καποιους δεν σημαινει αναγκαστικα οτι τους αντιγραφεις και οτι δεν εχεις να προσφερεις …τιποτα δικο σου. Οι συγκεκριμενοι τυποι λοιπον εφτιαξαν ενα album που αφενος στηριζεται σε γερες βασεις και δοκιμασμενες συνταγες αφετερου καταφερνει να αναδειξει καποια σημαντικα στοιχεια, αμεσα σχετικα με το ταλεντο τους.

Εχουμε και λεμε λοιπον: Ebm, synthpop, electro-pop, industrial …. Depeche Mode αλλα και Icon Of Coil, Covenant… μεχρι και Vnv Nation και ξαφνικα… Suicide Commando (!). θα μπορουσε να σκεφτει κανεις οτι οι Ζ εμπλεξαν τα μπουτια τους, τις μουσικες των αγαπημενων τους μουσικων προτυπων, λιγο commercial μαιντανο, και δημιουργησαν ενα (φαγητο) …εκτρωμα ανομοιογενειας, με σκοπο να δημιουργησουν αυτο που καποτε ονομαζονταν music for the masses… Λιγο απ’ολα, δηλαδη, ωστε να μεινουν ολοι ικανοποιημενοι τους πρωτους μηνες που θα ακουσουν το συγκεκριμενο album.

Το μονο στοιχειο απο τα παραπανω που δεν θα προσπαθησω να απορριψω ειναι η ανομοιογενεια, κι αυτη ομως τελικα δεν ειναι καθολου …ενοχλητικη στο project αυτο. Στο “Viewers” μπορει να βρει κανεις ebm διαμαντακια, μελωδικες ηλεκτρονικες μπαλαντες, δυνατα electro-pop κομματια που ερχονται κατευθειαν απο τα 80ς και τα early 90ς και …οτι αλλο τραβαει η ορεξη του.

Τα φωνητικα ειναι κατι παραπανω απο συμπαθητικα, ενω τηρουμενων των αναλογιων και φυσικα και σε συγκριση με αλλα albums της σκηνης ευχαριστη εκπληξη ειναι και τα lyrics. Η παραγωγη του album ειναι πολυ καλη και δυνατη και οταν φτανεις στο “All I am” τελειωνεις (και μαλλον επιθυμεις να ξαναρχισεις) την ακροαση του με ενα πολυ πολυ good feeling 😉

Το “Viewers” ακουγεται απο την αρχη μεχρι το τελος σχεδον χωρις κανενα skip και ειναι κατα την αποψη μου μια απο τις καλυτερες electro / synth / ebm κυκλοφοριες της χρονιας που τελειωνει.

Tracklist:

1.Outside Acts
2.In Despair
3.Apart
4.Behind The Screen
5.Skin
6.Viewers
7.Orbital
8.Torch
9.Tread The Boards
10.Avenge
11.All I Am

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.