Menu

Το πρωτο album των Cyanna ειναι γεγονος! Πολυ κλισε προταση, αλλα απαραιτητη – οπως και το αναλογο θαυμαστικο στο τελος της – για projects οπως αυτο που θα επιχειρησω να παρουσιασω παρακατω. Και μπορει κι απλα το γεγονος οτι τα παιδια καταφεραν μετα απο πολυ μεγαλη προσπαθεια και δουλεια να κυκλοφορησουν τον δισκο τους να αποτελει απο μονο του σταθμο για κεινους, αλλα κι αυτο θα εμενε στον αερα αν το ιδιο το album δεν καταφερνε να ανταποκριθει στις προσδοκιες (μας, τους,… ολων). Και φαινεται να τα καταφερνει μια χαρα.

“Δε θυμαμαι τι θα πει χαρα, στου κοσμου την τρυπα ειναι σκοτεινα και δε με νοιαζει, δε με τρομαζει να βλεπω οτι εξω η μερα αλλαζει, κι ο ηλιος αν λαμπει εκει ψηλα για μενα συνεχεια βρεχει δυνατα, θαμπες εικονες στο βαθος της σκεψης κραταν το μυαλο μου, κοιτα να’αντεξεις σαν να μου λενε…”

Το album των Cyanna εχει ελληνικο στιχο με εξαιρεση το αγγλόφωνο “το μηλο”. Οπως και οι ιδιοι δηλωνουν, οι αγγλικοί στίχοι ήταν και είναι ένας ακόμα τρόπος έκφρασης για κεινους που δε σκόπευουν να εγκαταλείψουν. Οι στιχοι ειναι ζεστοι και συναισθηματικοι, μερικες φορες …παραπονιαρικοι με εναν σχεδον ανεμελο αλλα σιγουρα αμεσο τροπο.

Οσο αφορα στη μουσικη, οι Cyanna καταφερνουν να συνδυασουν αποτελεσματικα κιθαρες και synths δημιουργωντας αυτην ακριβως την ξεχωριστη (και πολυ μελωδικη) μουσικη ταυτοτητα την οποια ειχαμε διακρινει και επισημανει και στο demo τους. Τα distorted φωνητικα, που θα τα βρουμε στην πλειονοτητα των κομματιων, προσθετουν (θετικα) κι αυτα στην γενικα καλη εικονα του δισκου.

Απο τα κομματια που ξεχωριζουν, το “immokando alazone” ξεκιναει με μια σχεδον “Red Hot Chili Peppers – ικη” εισαγωγη και αναδεικνυεται σε μια απο τις καλυτερες στιγμες του δισκου, ενω το “κλουβι απο θυμο” ξεσηκωνει (την εισαγωγη του κομματιου την ακουμε και στο επισημο site των Cyanna) αρχικα με τον ηλεκτρονικο ρυθμο του και μετα με τις κιθαρες.

Το “για μ1 (cyunderpain πουθενα)” – ατμοσφαιρική εκτέλεση του “πουθενά δε θα βρεις” με κυριαρχο, αν οχι μοναδικο, μουσικο συστατικο το πιανο – προετοιμαζει το εδαφος για το instrumental hidden track που ακολουθει. Αυτο το τελευταιο ειναι ενα ταξιδιαρικο κομματι που σε προτρεπει να κανεις ενα φανταστικο rewind για να ξαναφερεις στο μυαλο σου μια προς μια ολες τις ιστοριες που εως τωρα ειχαν εκτυλιχθει μπροστα σου μεσα απο ολα τα προηγουμενα tracks.

θα θελα να κανω λογο και για την πολυ καλη συσκευασια του CD ενω στο μικρο booklet μπορει να βρει κανεις εκτος απο τους στιχους και photos των παιδιων, artwork και flyers παλιων live – κλπ – events.

Το “άγγιξέ το” αποτελει μια καλη, φρεσκια και δροσιστικη μουσικη προταση για το καλοκαιρι (κι οχι μονο). Ειναι σιγουρο οτι οι Cyanna εχουν ακομα πολλα περιθωρια βελτιωσης, αλλα κρινοντας απο τον δισκο αυτο – ως πρωτο (επισημο) βημα, δεν μπορουμε παρα να ειμαστε αισιοδοξοι και για το μελλον τους.

Cyanna – άγγιξέ.το
22.05.2004
olonmusic
www.cyanna.gr

1. magica
2. σέλλυλοϊντ
3. μέχρι να γελάσω
4. immokando alazone
5. κλουβί από θυμό
6. πουθενά δε θα βρεις
7. το μήλο
8. χαρά μου ήσουν έγινες ψέμμα
9. στην ψυχή σου κάνω πάρτυ
10. για μ1 (cyunderpain πουθενά)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.