Menu

Τους minDecease οι περισσοτεροι τους γνωρισαμε με το “Torture (demon mix)”. Το συγκεκριμενο track ξεχωρισε και απεσπασε εξαιρετικα σχολια. Οι minDecease κινουνται σε μελωδικες electro-industrial μουσικες κατευθυνσεις, με αναφορες σε συγκροτηματα οπως οι Suicide Commando, οι Hocico, αλλα ακομα και οι Aslan Faction, οι Grendel, κ.α.

minDecease - 'Torture' [ demo review ] Και μπορει η μουσικη τους – οπως και τα προαναφερθεντα σχηματα φανερωνουν – να ειναι ενα μιγμα απο electro, industrial και noise, αλλα μαλλον τελικα ειναι δυσκολο να τους καταταξει κανεις σε καποια συγκεκριμενες κατηγοριες. Ο ηχος τους συνδυαζει με πολυ πετυχημενο τροπο λυρικοτητα και πολυ δυνατο ρυθμο, ενω περα απο την καλη παραγωγη, αλλα και την μελωδικοτητα που προσδιδει στη μουσικη τους μια ξεχωριστη μουσικη ταυτοτητα, καποιος θα μπορουσε να σταθει και στους πολυ προσεγμενους στιχους των τραγουδιων.

I’m lost within my dreams
A shelter as it seems
Trapped inside my soul
A horror painful vow

[ Lyrics from the song “Torture” ]

Και μπορει εγω που ειχα την δυνατοτητα να διαβασω τους στιχους να μπορω να τους κρινω και σ’αυτο, και να διατυπωσω την (θετικη οπως φαινεται) αποψη μου, αλλα αυτο μαλλον ειναι δυσκολο για καποιον που θα προσπαθησει να το κανει απλα ακουγοντας τα κομματια. Τα φωνητικα των minDecease ειναι υπερ του δεοντος παραμορφωμενα, σε σημειο που ειναι αδυνατον να καταλαβει κανεις τα lyrics. Αν κι αυτο θα μεινει – στα …αυτια του κοσμου – απλα ως ενα ακομα χαρακτηριστικο της ιδιαιτερης μουσικης ταυτοτητας του σχηματος, ή θα ειναι σημειο αρνητικης αναφορας, μενει να φανει απο την ιδια την πορεια του σχηματος στο εγγυς μελλον, κι οταν πλεον θα ειμαστε στην ευχαριστη θεση να τους απολαυσουμε στο πρωτο τους ολοκληρωμενο album. Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι minDecease με το demo αυτο αφηνουν πολλες υποσχεσεις και ελπιζουμε συντομα να εχουμε την ευκαιρια να τους δουμε και live.

I’m looking but there’s no way out
I have to move without a doubt
In silence I will seal my fate
In silence I will learn to hate

[ Lyrics from the song “The Silence” ]

01. Torture
02. Lies
03. This Silence
04. Condemned
05. Distance

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.