Menu

Η πρωτη “Greek Electro” συλλογη ειναι γεγονος. Μετα απο το πολυ πετυχημενο Greek Electro Festival, αλλα και τις προσπαθειες διαφορων – πολλες φορες οχι και τοσο γνωστων – μεσων (websites, radio producers, κ.α) επιτελους η ελληνικη ηλεκτρονικη σκηνη εχει μια ολοκληρωμενη και αντιπροσωπευτικη κυκλοφορια με αυτη τη συλλογη της Universal. Εμπνευση και δημιουργια του Κώστα Πλατή, ενος απο τους ανθρωπους που στηριζουν εμπρακτα τη σκηνη, η “Greek Electro 01” ερχεται να προσφερει 14 ξεχωριστα και σχεδον ισαξια κομματια καθως και αποκλειστικα remixes απο γνωστους μουσικους – ραδιοφωνικους παραγωγους και groups στην Ελλαδα.

Η συλλογη ξεκιναει με το remix των Αtria στο πολυ πετυχημενο “Mια φορα” του Δημητρη Κοργιαλα. Εδω το κομματι ειναι στα αγγλικα και γαλλικα (“Juste Une Fois”). Ακολουθει το αιθεριο και πολυ ατμοσφαιρικο remix του Δημητρη Παπασπυροπουλου στο πανεμορφο “Spreading Life” των Astyplaz. Οι Decode με την δευτερη επισημη κυκλοφορια τους, το “Fake Freedom”, ερχονται να επιβεβαιωσουν οτι η παρατεταμενη αναμονη για τον επερχομενο δισκο τους δεν θα μεινει χωρις επιβραβευση, ενω ο Μιχαλης Δελτα μας προσφερει, οπως μονο αυτος ξερει, ενα μελωδικο ηλεκτρονικο ταξιδι σε καποιο “Desert Farm”.

Οι Atria με το “Μαζί σου θα τρεξω” παραδινονται στα χερια της Μάχης Lamar για τη δημιουργια ενός εξαιρετικού αποτελεσματος, και οι High Level Static ανεβαζουν ακομα περισσοτερο το ρυθμο σε μια απο τις πιο ομορφες και δυνατες στιγμες του CD με το Breathing Still (v2 extended). Οι Μίκρο με την “Γεφυρα” σε remix των Marsheaux μας θυμιζουν γιατι ειναι το πιο γνωστο ελληνικο ηλεκτρονικο σχημα εδω και χρονια, ενω οι Astralon συνεχιζουν να μας γοητευουν με την γλυκια synthpop μελαγχολια τους σε μια παραγωγη (“Precious”) που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα κορυφαια αντιστοιχα σχηματα του εξωτερικου. Το “Star” των Universal Trilogy απο την Θεσσαλονικη ειναι ο προαγγελος της επιστροφης τους και αναδεικνυει με τον καλυτερο τροπο την ποιοτητα της 10χρονης δισκογραφικης παρουσιας τους.

Οι Audioplug – side project των γνωστων Iambia – μας ξεσηκωνουν με το “Daybreak” σε ebm ρυθμους, και οι Emigre μας κατευθυνουν σε χορευτικες στιγμες με drum n’ base πινελιες μιξαρισμενες αριστοτεχνικα απο τους Μίκρο (“Φύσα Δυνατά” – Μίκρο mix).

Οι B.I.G με το “Last Request” αλλαζουν καπως την ατμοσφαιρα οδηγωντας μας σε αισθησιακα lounge / electronica / ambient μονοπατια για να παρουν την σκυταλη οι Futuristic με το γνωστο “Tonight” σε remix του γνωστου G-pal. Το ταξιδι τελειωνει με τους Ίνφο και το αποκλειστικο – ηχογραφημενο ειδικα για την “Greek electro 01” – “Στροφη” σε ενα επιλογο ξεχωριστα ατμοσφαιρικο.

Η “Greek Electro 01” αποτελει αυτη τη στιγμη την πιο ολοκληρωμενη κυκλοφορια και προταση τοσο γι’αυτους που θελουν να γνωρισουν την ελληνικη ηλεκτρονικη σκηνη οσο και για εκεινους που την εχουν ηδη αγαπησει και στηριξει. Η πιο ευχαριστη εκπληξη για μενα προσωπικα ηταν οτι με κερδισε η πλειονοτητα των κομματιων απο τη πρωτη στιγμη, διαψευδοντας τις οποιες επιφυλαξεις ειχα σχετικα με το κατα ποσο η συλλογη θα ηταν καλη στο συνολο της. Η επιλογη των κομματιων ειναι πολυ καλη και ανοιγει το δρομο για ακομα πιο πολλα ομορφα και αξιολογα πραγματα, απο μια σκηνη που επιτελους φαινεται να κανει τα πρωτα σημαντικα βηματα της και στη χωρα μας. Ενα ειναι σιγουρο. Η συλλογη αυτη θα αργησει πολυ να βγει απο το CD player μου…

1. Dimitris Korgialas feat. Katerina Moutsatsos – Juste Une Fois (Atria mix)
2. Astyplaz – Spreading Life (Last Chance Remixed by Dimitris Papaspyropoulos)
3. Decode – Fake Freedom
4. Mikael Delta – Desert Farm
5. Atria – Μαζί σου θα τρέξω (Μαχη Lamar remix)
6. High Level Static – Breathing Still (v2 extended)
7. Μίκρο – Γεφυρα (Marsheaux remix)
8. Astralon – Precious
9. Universal Trilogy – Star
10. Audioplug – Daybreak
11. Emigre – Φύσα Δυνατά (Μίκρο mix)
12. B.I.G. – Last Request
13. Futuristic – Tonight (G-Pal’s Sand of Love Remix)
14. Ίνφο – Στροφή

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.