Menu

Φαίνεται ότι 11 χρόνια παρουσίας δεν είναι αρκετά για τους Killing Joke και για αυτό προχώρησαν χωρίς χρονοτριβές στην σύνθεση του νέου τους αλμπουμ, το οποίο είναι και το πρώτο τους ομώνυμο.

Λοιπόν, ξεκινώντας η ακρόαση το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ¨μα τί τους κάνανε και είναι έτσι θυμωμένοι”; Μην τους παρεξηγήσουμε όμως. Ο θυμός είναι καλά οργανωμένος και δομημένος, με αποτέλεσμα τα τέσσερα πρώτα τραγούδια να αποτελούν δυναμίτες με έντονο μινιμαλιστικό και Industrial χαρακτήρα. Κοφτά riffs, επαναλαμβανόμενα “βαριά” μοτίβα, φωνητικά από την κόλαση, που έστω και χωρίς ιδιαίτερες παραμορφώσεις, παραπέμπουν ορισμένες φορές στους …Ministry! Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε τη χροιά του ήχου σε αυτό το πρώτο σημείο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θυμίζει λίγο τη hardcore/punk/thrash metal σκηνή των αρχών του ’90, με έντονες πινελιές από τα σύγχρονα μουσικά βιομηχανικά ιδιώματα (ελέω και του ψηφιακού editing) !

Από εκεί και πέρα, κάτι η ηλικία, κάτι ο …τσιγαρόβηχας , το κλίμα αρχίζει και ηρεμεί. Σε σημείο που το μπάσο να υποκαθιστά το distortion της κιθάρας. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι και λίγα τα σημεία που θυμίζουν Cure

Αν και βρίσκομαι μόλις στην πρώτη ακρόαση του δίσκου, εν τούτοις θεωρώ ότι οι Killing Joke έχουν την εμπειρία να κάνουν το άνωθεν περιγραφέν υλικό να λειτουργήσει ως μια ενότητα, αν και όσοι ακούσουν το δισκο εύκολα θα ταχθούν υπέρ του industrial ή του darkwave τμήματος, ανάλογα με το τί τους αρέσει πιο πολύ…

Σημειώστε το εξής: το rythm section του δίσκου είναι αχτύπητο, ένα καλό σεμινάριο για όσους επιχηρούμε να γράψουμε μουσική και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από τα τύμπανα βρίσκεται ο Dave Grohl, ο ντράμερ των Nirvana δηλαδή.

1. The Death & Resurrection Show
2. Total Invasion
3. Asteroid
4. Implant
5. Blood On Your Hands
6. Loose Cannon
7. You’ll Never Get To Me
8. Seeing Red
9. Dark Forces
10. The House That Pain Built

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.